Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

(Ό,τι αγγίζει ο νέος Λένιν... καπνός)! Ανακοίνωση ΔΗ.Κ.ΚΙ για εθνικές εκλογές και παραίτηση 7 μελών του Π.Σ

εκλογές

Η Iskra έλαβε και δημοσιεύει ανακοίνωση του ΔΗ.Κ.ΚΙ για τις εθνικές εκλογές και τη δήλωση παραίτησης του Γραμματέα του Π.Σ του ΔΗ.Κ.ΚΙ και 6 μελών του Πολιτικού του Συμβουλίου.
Είναι προφανές ότι τα κείμενα αυτά εκφράζουν αποκλειστικά τους υπογράφοντες.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗ.Κ.ΚΙ. 18/06/2019

Το ΔΗ.Κ.ΚΙ. μπροστά στις εθνικές εκλογές
Το ΔΗ.Κ.ΚΙ., εμμένοντας στα ιδεολογικο-πολιτικά του προτάγματα και τον αγώνα για την ανατροπή της αποικιοποίησης της χώρας,
μετά την αλλαγή του πολιτικού πλαισίου, της ηγεσίας και του προσανατολισμού του πολιτικού φορέα που μέχρι τώρα συνέπραττε (ΛΑ.Ε.), οφείλει να πάρει καθαρή θέση. Οφείλει να δώσει, με βάση τις αρχές του, τη μάχη των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 και να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια συστράτευσης.
Σεβόμενο τους αγώνες των στελεχών, μελών και φίλων του για την Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση, σεβόμενο την στρατηγική του αντιμνημονιακού, αντινεοφιλελεύθερου δημοκρατικού – πατριωτικού μετώπου, την οποία διατυπώνει από το 2010 και την ανάγκη να αναθαρρήσει η ελπίδα και να υπάρξει μια προοπτική για την επόμενη ημέρα, δηλώνει παρόν στην μάχη των εκλογών.
Στηρίζει το ψηφοδέλτιο που συγκροτείται από το Α.Κ.Κ.ΕΛ., το Ε.ΠΑ.Μ., την Ομοσπονδία Δανειοληπτών και ανένταχτους αγωνιστές και συμμετέχει σε αυτό, με τον επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗ.Κ.ΚΙ., Ευάγγελο Κρητικό και άλλα μέλη.

Δήλωση- Παραίτηση-Αποχώρηση από ΔΗ.Κ.ΚΙ



Mετά τα δυσμενή αποτελέσματα των ευρωεκλογών για την Λαϊκή Ενότητα και τις αποσυσπειρωτικές τάσεις που ακολούθησαν στους κόλπους της, εξαιτίας της αλλαγής πολιτικού πλαισίου και τον εξαναγκασμό σε παραίτηση του Γραμματέα του Πολιτικού της Συμβουλίου, από μια ευκαιριακή πλειοψηφία η οποία προέκυψε, στην πρόσφατη σύγκλιση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, η Διοικούσα Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ επέλεξε την έξοδο απ΄ την ΛΑΕ και την συμπόρευσή της σε μια συμμαχία με το ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ, πιστεύοντας ότι με αυτόν τρόπο θα εξυπηρετήσει την πάγια έκκληση του ΔHΚΚI για ενότητα των Πατριωτικών Δημοκρατικών Αριστερών Αντιμνημονιακών Δυνάμεων.
Κατά την γνώμη μας αυτό ουδόλως εξυπηρετείται. Απεναντίας η όποια εκλογική κατάρρευση-αποτυχία αυτού του εγχειρήματος θα έχει ευρύτερες συνέπειες για τον χώρο.
Δεν επετεύχθη ο στόχος για σύγκλιση και συμπόρευση του συνόλου ή έστω σημαντικού μέρους του μεγάλου Αντιμνημονιακού Μετώπου,  που θα ήταν το μόνο ικανό να εμποδίσει ή και να ανατρέψει την επέλαση των μνημονιακών ξενόδουλων μνηστήρων της εξουσίας.
Οι υπόλοιπες επιλογές είναι η συνέχιση του κατακερματισμού της λογικής των πολιτικών μικρομάγαζων που στο τέλος έχει σαν αποτέλεσμα την απογοήτευση του αντιμνημονιακού κόσμου ότι τίποτα δεν γίνεται, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.
Για τις Εθνικές Εκλογές η πρόταση μας ήταν η ανασυγκρότηση δυνάμεων και η μη κάθοδος σ΄αυτές απ΄ την στιγμή που φάνηκε ότι η επίτευξη του στόχου δεν είναι δυνατή.
Για τους παραπάνω λόγους παραιτούμαστε από τα καθοδηγητικά όργανα του ΔΗΚΚΙ και από μέλη.
Παραμένουμε πιστοί στην υπεράσπιση της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Λαϊκής Κυριαρχίας, της Απελευθέρωσης της χώρας απ΄ την ξένη Κατοχή, την ανατροπή των μνημονιακών υποχρεώσεων
που επιβάλλουν οι ξένοι δυνάστες-δανειστές, υπερασπιζόμενοι την εδαφική μας ακεραιότητα έναντι των ξένων συμφερόντων και πιστεύουμε στην Αλληλεγγύη και Ειρηνική συνύπαρξη των Λαών.
Φλαμιάτος Διονύσης, μέλος Διοικ. Επιτροπής ΔΗΚΚΙ – Γραμματέας Πολιτικού Συμβουλίου
Αγραφιώτου Δήμητρα, μέλος Π.Σ.
Δανόπουλος Περικλής, μέλος Π.Σ.
Καλαϊτζής Νίκος, μέλος Π.Σ.
Κάρδαρης Νίκος, μέλος Π.Σ. Γραμματέας Νεολαίας ΔΗΚΚΙ
Κατσάρη Κατερίνα, μέλος Π.Σ.
Σπαθόπουλος Γιώργος, μέλος Π.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου