Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Χιλιάδες κατά του ασφαλιστικού-φορολογικού



 Adtech Ad
Μία μέρα μετά την παρέμβαση στο Μαξίμου, το ΠΑΜΕ διοργάνωσε μαζική πορεία στην Αθήνα κατά του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου που κατατέθηκε στην Ολομέλεια.
AdTech Ad
Το νομοσχέδιο είχε ξεκινήσει από χθες να συζητείται στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και η κυβέρνηση αποφάσισε να το φέρει στην Ολομέλεια το Σαββατοκύριακο, με στόχο να ψηφιστεί το βράδυ της Κυριακής. Την Κυριακή άλλωστε έχουν προγραμματιστεί και πορείες για την εργατική Πρωτομαγιά, ενώ ήδη με την είδηση της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου έχουν εξαγγελθεί απεργίες από πολλούς φορείς.
Η πορεία του ΠΑΜΕ έφτασε στη Βουλή με τον Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στην κεφαλή της. Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι την ίδια στιγμή που προχωρά στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ίδια ώρα προχωρά σε μεγάλες φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο με τον νέο αναπτυξιακό νόμο.
"Δυο κόσμοι συγκρούονται στην ελληνική κοινωνία: Από τη μια ο κόσμος της δουλειάς, των εργαζομένων, όλων όσων υποφέρουν και ματώνουν αυτά τα χρόνια και από την άλλη ο κόσμος του πλούτου, μιας απίστευτης χλιδής, ο κόσμος της διαφθοράς. Το δίκιο θα κριθεί μόνο στους δρόμους, γι' αυτό χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός, λαϊκή κινητοποίηση, δράση με οργανωμένες, μαζικές, δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, από δω και πέρα και κάθε μέρα", δήλωσε.
 
Όπως αναφέρει ο 902, χαρακτηριστικό της μαζικότητας της πορείας του ΠΑΜΕ είναι ότι όταν η κεφαλή της βρισκόταν στο Σύνταγμα ο κόσμος ακόμη δεν είχε ξεκινήσει καν από την Ομόνοια.
Θα ακολουθήσει συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και των συνδικάτων κατά του ασφαλιστικού. Αύριο, Σάββατο, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Αθήνα και οι αγρότες.

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ 48ωρη απεργία. Χωρίς συγκοινωνίες Παρασκευή και Σάββατο

Η ΓΣΕΕ προκήρυξε 48ωρη γενική απεργία για την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου ενάντια "στον οδοστρωτήρα του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού", ενώ κάνει λόγο και για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης, καθώς "μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ενώ με διαδικασίες fast track επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο".
Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ως ταφόπλακα για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, ενώ η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση και για 24ωρη γενική απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου - ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων- και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ, τα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις μετατρέπονται στις κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων, ενώ απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και παράλληλα ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν κοινοβουλευτικά το "πραξικόπημα της κυβέρνησης".
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με ανακοίνωσή της "καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τη συμμετοχή τους στη 48ωρη Γενική Απεργία την Παρασκευή, 6 Μαΐου και το Σάββατο, 7 Μαΐου 2016 και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα να διατρανώσουν την απόφασή τους ότι τα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και δανειστών δεν θα περάσουν".
Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα θα μείνει χωρίς ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ την Παρασκευή και το Σάββατο καθώς το Σωματείο Εργαζομένων προκήρυξε 48ωρη απεργία εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Σαρανταοχτάωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο και την Κυριακή και οι εργαζόμενοι σεΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ.
Ειδικότερα, σε 48ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή και το Σάββατο και οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ και λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι στα παραπάνω μέσα μεταφοράς έχουν επίσης αποφασίσει στάσεις εργασίας την Κυριακή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας
Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή της Θεσσαλονίκης Νο 78Ν "ΚΤΕΛ- Αεροδρόμιο" και τα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.
Παράλληλα, τα δρομολόγιά της ακυρώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όπως ανακοίνωσε από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 5/5/2016 έως και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8/5/2016, ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια των τραίνων, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η Γ.Σ.Ε.Ε,  και στις οποίες θα συμμετέχει και η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ).
Η ΠΝΟ κήρυξε επίσης τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, ενσωματώνοντας σε αυτήν και την 24ωρη που είχε κηρύξει για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Στις 12.00, την Παρασκευή, οι ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά απέναντι από τον Αγ. Διονύσιο.

Συλλαλητήριο της Εργατικής Πρωτομαγιάς την Κυριακή

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ "η Κυριακή 8 Μαΐου 2016, είναι ημέρα απεργίας για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο εμπόριο, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει να ικανοποιεί τις απαιτήσεις των μεγαλοκαταστηματαρχών, για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Διακαής πόθος, βέβαια, συνολικά του κεφαλαίου και της εργοδοσίας ήταν και είναι να καταργήσει ένα από τα τελευταία εργατικά δικαιώματα του προηγούμενου αιώνα.
Εμείς, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, καλούμαστε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να σταματήσουμε την καταστροφή στην οποία μας οδηγούν για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου".
Το συλλαλητήριο της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.
Η ΓΣΕΕ  έχει προκηρύξει την 24ωρη γενική απεργία για την Κυριακή, κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων.
Για αυτό η Συνομοσπονδία "καλεί τους εργαζόμενους σε συγκεντρώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας, σε χώρο και χρόνο που θα προσδιορίσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα.
Η απεργία στις 8 Μαΐου, είναι ανεξάρτητη από την 48ωρη που έχει αποφασίσει η ΓΣΕΕ και η οποία θα πραγματοποιηθεί όταν κατατεθεί στη Βουλή το τελικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και υπάρξει χρονοδιάγραμμα διαδικασίας και ψήφισης".
Κάλεσμα συμμετοχής στην Πρωτομαγιάτικη απεργία, στις 8 Μαΐου, απευθύνει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), ανακοινώνοντας συγκέντρωση της Ομοσπονδίας και του ΕΚΑ στην Αθήνα.
Τέλος, με σύνθημα "Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι απεργία", το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενου στο εμπόριο, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και τα σωματεία τους, καθώς και τους συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, να συγκεντρωθούν στις 9 το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Καπνικαρέας.
Βίντεο ΠΑΜΕ: Τόνια Παπακώστα
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/mazikh-sygkentrwsh-toy-pame-xiliades-kata-toy-asfalistikou-forologikou.4043002.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου