Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΣΥΡΙΖΑ: ΛΥΓΜΟΙ, ΟΔΥΡΜΟΙ ΑΛΛΑ ''ΜΑΣΙΦ'' ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

(Σαβ. 21/5/16 - 15:30)
Της ΝΙΚΗΣ ΖΟΡΜΠΑ*
Σήμερον (Σάββατο) και αύριο (Κυριακή) κρεμάται επί ξύλου η "αριστερή" συνείδηση της Κυβέρνησης.  Όση είχε απομείνει μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου που το είπαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ "συμφωνία σωτηρίας", και το ευλόγησαν. (Αναλυτικό ρεπορτάζ στο "Κεφάλαιο" που κυκλοφορεί).
Ιδιωτικοποιήσεις με σκανδαλώδεις παραχωρήσεις, φόροι μέχρι εξουθένωσης και διατάξεις υπέρ φίλων και ημετέρων (καθόλου μικρομεσαίων)περιλαμβάνονται στο δεύτερο (και φαρμακερό) πακέτο των μέτρων που θα ανοίξουν την κάνουλα της χρηματοδότησης της χώρας κατά το eurogroup της 24ης Μαϊου.

Ανησυχία και εκνευρισμός καταγράφεται έντονος στο κυβερνητικό στρατόπεδο γιατί όλα όσα θα ακουστούν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου, καθόλου ευχάριστα δεν θα είναι για τα πρώην "ριζοσπαστικά" της αριστεράς αυτιά, πολλώ δε μάλλον που οι περισσότεροι τηςκυβερνώσας Κ.Ο, ζουν σε παράλληλο σύμπαν και προσπαθούν να βαφτίσουν το "ξεπούλημα", "αξιοποίηση" και την απόλυτη σύμπλευση με την "επάρατη" Ε.Ε, τακτικό ελιγμό.
Στο Μαξίμου, δεν έχουν καμία ένδειξη για καταψήφιση του νομοσχεδίου από κυβερνητικό βουλευτή. Οι γκρίνιες θα ενταθούν, ο "πόνος ψυχής" με τον οποίο θα ψηφίσουν τα μέτρα θα αποτυπωθεί σε σειρά ομιλιών και τηλεοπτικών στασιδιών, αλλά το μαξιμινό σύστημα κανείς δεν πρόκειται να το τινάξει στον αέρα.
Για τούτο είναι βέβαιοι ( κατά το δυνατόν) στο πρωθυπουργικό επιτελείο και αποδίδουν μέρος της βεβαιότητάς τους στο ανηλεές πλαγιοκόπημα που θα υποστούν από την αντιπολίτευση γενικώς και ειδικότερα τη Ν.Δ.
Οι βολές που ρίχνει η Ν.Δ,  συσπειρώνουν το κυβερνητικό στρατόπεδο,εκτιμούν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες έγιναν μάρτυρες του εκνευρισμού του πρωθυπουργού στα σενάρια που έφεραν τη Ν.Δ να υπερψηφίζει διατάξεις, όπως τα "κόκκινα δάνεια".
Οι "153" θρέφονται από τη μήνη των αντιπάλων τους, αυτό είναι το μόνο δεδομένο που τους ευαρεστεί στο Μαξίμου και κατά μία έννοια "απολαμβάνουν" τις επιθέσεις και την κριτική που δέχονται από την "ευρωπαϊκή" αντιπολίτευση.
Κυβερνητικές πηγές μάλιστα παραδέχονταν απερίφραστα πως ο "μπαμπούλας" ότι "θέλουν να μας ρίξουν για να έρθουν αυτοί στην εξουσία και να μας κάνουν παρένθεση" όχι απλώς πείθει τους συριζαίους βουλευτές απλώς αλλά τους "οπλίζει" και με "υπερβάλλοντα ζήλο" να υπερασπιστούν τα κυβερνητικά πεπραγμένα.
Με άλλα λόγια , το Μαξίμου "ποντάρει" στο γάντζωμα όλων στην κυβερνητική καρέκλα. Η εξουσία ως συγκολλητική ουσία, ενήργησε απίθανα γρήγορα για ένα κόμμα που μόλις λίγους μήνες πριν μιλούσε για … σκίσιμο μνημονίων, την ευρώπη των "φονιάδων", τις αυτοκτονίες των απελπισμένων, τις τράπεζες των "τοκογλύφων" και τον αφοπλισμό της αστυνομίας.
*Πηγή: capital.gr
Σάββατο 21 Μαίου 2016
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24345:masif-zorba&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου