Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εφιάλτης τα νέα μέτρα

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εφιάλτης τα νέα μέτρα

«Καταβύθιση σε μια ζοφερή πραγματικότητα» χαρακτήρισε τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Όλα αυτά τα μέτρα που ψηφίζονται και θα ψηφισθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, σημαίνουν έναν εφιάλτη, μία κόλαση για τα σημερινά παιδιά, για τους εφήβους, για τα μικρά παιδιά, για τα μωρά, για τα αγέννητα» ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
AdTech Ad
Σημαίνουν, τόνισε, μία καταβύθιση σε μία ζοφερή πραγματικότητα για πολλές, πολλές δεκαετίες ή και αιώνες.
«Αυτά, όμως, δεν είναι ούτε μονόδρομος ούτε θέσφατα», είπε.
«Έχουμε και την δυνατότητα και την ευθύνη να τα αποτρέψουμε, να τα εμποδίσουμε και να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί και αυτό που μας αξίζει. Αυτός είναι και ο λόγος που πήρα την πρωτοβουλία για την Πλεύση Ελευθερίας, για να δημιουργηθεί, δηλαδή, ένα γνήσιο κόμμα - κίνημα μέσα από την κοινωνία που θα εκφράσει αυτό που, κατά την άποψή μου, βρίσκεται ανεξίτηλα χαραγμένο στη συλλογική μας ψυχή και στη συλλογική μας συνείδηση: η προσήλωση στην Ελευθερία, στη Δημοκρατία, στην Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Στην κοινωνική ευημερία και όχι στην ευημερία των υπολογισμών, των τραπεζιτών και των οικονομικών συμφερόντων».
Για την «Πλεύση Ελευθερίας» ανέφερε πως υπάρχουν χιλιάδες υπογραφές στήριξης, διαδικτυακής στήριξης στην Διακήρυξη του κόμματος και ανακοίνωσε πως σε εννιά μέρες, την άλλη Δευτέρα, θα ανοίξουν και τα γραφεία , οπότε θα είναι πολύ πιο ζωντανή η διαδικασία της επαφής με τους πολίτες.
Η κ Κωνσταντοπούλου για τις επιλογές της και για το τι έπρεπε να κάνει ο Τσίπρας ανέφερε πως ήταν μια «πάρα πολύ εύκολη η απόφαση να μείνω πιστή στην αξιοπρέπειά μας, σε αυτό για το οποίο δεσμευθήκαμε, σε αυτό για το οποίο μας έδωσε εντολή ο ελληνικός λαός. Δεν ήταν δύσκολο. Ήταν, μάλιστα, θα έλεγα επιβεβλημένο με βάση και αυτήν την πολύ γενναία και μεγαλειώδη στάση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα». Θα άνοιγαν οι δρόμοι για πολύ μεγάλες ανατροπές εάν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αυτό το οποίο όφειλε να κάνει: να αποκρούσει τον εκβιασμό και να θωρακίσει τη Δημοκρατία, ανέφερε και υπογράμμισε πως την κρίσιμη στιγμή ο Τσίπρας επέλεξε να παραμείνει στην εξουσία.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/698268/zoi-konstantopoyloy-efialtis-ta-nea-metra#ixzz49MKDpZOk



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου