Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Αποφασίζουν για την έκδοση ή μη του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο

 Αποφασίζουν για την έκδοση ή μη του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται πιθανότατα να αποφασιστεί από το Συμβούλιο Εφετών εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Κύπρο ο επιχειρηματίας Λεωνίδας Μπόμπολας, προκειμένου να λογοδοτήσει για την υπόθεση λειτουργίας του ΧΥΤΑ Πάφου.

Το αίτημα έκδοσης που έχουν υποβάλει οι κυπριακές Αρχές για τον επιχειρηματία εξετάστηκε σήμερα από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. 

Ωστόσο, το συμβούλιο δεν εξέδωσε απόφαση επί του αιτήματος, αφού διέκοψε για την Τετάρτη 25 Μαΐου, οπότε και αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα και πιθανότατα η κρίση του Συμβουλίου Εφετών.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας ο επιχειρηματίας επέμεινε στην ανάγκη να μην εκδοθεί στην Κύπρο, αλλά να δικαστεί στην Ελλάδα.

«Είμαι Έλληνας πολίτης και επιθυμώ να δικαστώ στην Ελλάδα για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους» τόνισε.

Σύμφωνα δε με τους συνηγόρους του, Πολυχρόνη Τσιρίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλο και Ηλία Αναγνωστόπουλο, οι πράξεις που αποδίδονται στον Λεωνίδα Μπόμπολα στη συντριπτική τους πλειονότητα (πλην μίας) έχουν ως τόπο τέλεσης την Ελλάδα.

Όπως τόνισαν, αυτό που αποδίδεται στον κ. Μπόμπολα είναι πως όλα έγιναν με την έγκριση και τις οδηγίες του, τις οποίες όμως φέρεται να έδινε από την Αθήνα.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

http://www.zougla.gr/greece/article/apofasizoun-gia-tin-ekdoi-i-mi-tou-leonida-mpompola-stin-kipro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου