Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (ΑΡ)

---000_Aristero_Revma(Πέμ. 19/5/16 – 22:18)
ΤΟ ΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΞΕΛΕΓΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Ως γνωστόν η Πανελλαδική Σύσκεψη του Αριστερού Ρεύματος (ΑΡ) που διεξήχθη 2-3/4/16 στο Αιγάλεω, αποφάσισε το μετασχηματισμό του σε πολιτική οργάνωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Όπως αποφάσισε και τον τρόπο ανάδειξης του Κεντρικού Συντονιστικού οργάνου του Αριστερού Ρεύματος (βλ. εδώ), το οποίο θα συντονίζει την πορεία του Αριστερού Ρεύματος για την διεξαγωγή του Ιδρυτικού του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Το Κεντρικό Συντονιστικό όργανο του Αριστερού Ρεύματος αναδείχθηκε και συγκροτήθηκε σε σώμα με βάση τις ως άνω αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης και συνεδρίασε για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή (15/5/16) στην Αθήνα.
Το Κεντρικό Συντονιστικό όργανο του Αριστερού Ρεύματος κατά την πρώτη συνεδρίαση του συζήτησε τις πολιτικές εξελίξεις και καταδίκασε τον ακατάσχετο μνημονιακό αντιλαϊκό κατήφορο της κυβέρνησης, ο οποίος προκαλεί όλο και βαθύτερα αδιέξοδα στον τόπο.
Το Κεντρικό Συντονιστικό όργανο του Αριστερού Ρεύματος (ΑΡ) τόνισε την επείγουσα ανάγκη και την άμεση προτεραιότητα να αναπτυχθούν οι πιο πλατιοί, ενωτικοί και δυναμικοί εργατικοί λαϊκοί αγώνες ενάντια στο νέο νομ/διο έκτρωμα που προωθεί η κυβέρνηση για πραξικοπηματική ψήφιση στη Βουλή μέχρι το επόμενο Σαββ/κο (21-22/5/16) και το οποίο νομ/διο περιλαμβάνει: θύελλα νέωνέμμεσων φόρων, ληστρική εκχώρηση “κόκκινων” και “πράσινων” δανείων στα fund, εκποίηση τουδημόσιου ενεργειακού τομέα και διάλυση της ΔΕΗ, γενικό ξεπούλημα της χώρας και “θεσμοθέτηση” αυτόματου “κόφτη” μισθών, συντάξεων και επιβολής νέων φόρων.
Το Συντονιστικό Όργανο του ΑΡ χαιρέτισε την πορεία της ΛΑ.Ε προς την πρώτη Πανελλαδική της Συνδιάσκεψη και από την πλευρά του τόνισε τη σημασία η προσυνδιασκεψική προσπάθεια της ΛΑ.Ε να συνδυασθεί με μια δραστήρια εξωστρεφή πολιτική παρέμβαση της στο λαό, με την όσο το δυνατόν πιο πρωτοπόρα, πρωτοβουλιακή και δυναμική συμμετοχή της στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες και βεβαίως με την ανάληψη πρωτοβουλιών για την προώθηση του πιο πλατιού δυνατού πολιτικοοικονομικού μετώπου αριστερών, ριζοσπαστικών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων με άξονα τις προγραμματικές κατευθύνσεις που συζητούνται ενόψει της Συνδιάσκεψης της ΛΑ.Ε.  
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Το Συντονιστικό Όργανο του Α.Ρ. επεσήμανε με έμφαση την κρίση και παρακμή που διανύει το συνδικαλιστικό κίνημα και τόνισε την επείγουσα σημασία μιας σχεδιασμένης προσπάθειας για την αναζωογόνηση και την ανασυγκρότηση του με σταθερό μέτωπο ενάντια στον κυβερνητικό καιεργοδοτικό συνδικαλισμό και για την ανάκτηση της αγωνιστικής αξιοπιστίας συνδικάτων και συνδικαλιστικού κινήματος.
Στην κατεύθυνση αυτή οι δυνάμεις του Αριστερού Ρεύματος, στο πλαίσιο της ΛΑ.Ε, χρειάζεται να παρεμβαίνουν στο συνδικαλιστικό κίνημα με σαφή ταξικό, αντιμνημονιακό και αντικυβερνητικόπροσανατολισμό και να στηρίζουν πλατιές αυτόνομες συνδικαλιστικές παρατάξεις και σχήματα.
Στις αυτόνομες αυτές συνδικαλιστικές πλατιές παρατάξεις και σχήματα, τα οποία θεμελιώνονται σε μια μαχητική ταξική, αντιμνημονιακή αντικυβερνητική δράση, μπορούν και πρέπει να συμμετέχουν όλοι/ες, χωρίς εξαίρεση, οι εργαζόμενοι/ες που συμφωνούν με τις προγραμματικές αρχές τους. Αυτονοήτως, όμως, δεν έχουν καμιά θέση στελέχη των μνημονιακών κομμάτων και φυσικά του νεομνημονιακούΣΥΡΙΖΑ, τα οποία ασκούν κυβερνητικό συνδικαλισμό και εκ των πραγμάτων σηματοδοτούν αυτά τα κόμματα και τον αντεργατικό ρόλο τους.
Το ΑΡ θα προχωρήσει, κατά το δυνατόν στις αρχές του Ιούνη, σε Συνδιάσκεψη για να συζητήσει τη στρατηγική του, στα πλαίσια της ΛΑ.Ε, στο συνδικαλιστικό κίνημα και μέχρι τότε, καλεί όλα τα μέλη και τα στελέχη του να κινηθούν με γνώμονα τις ως άνω κατευθύνσεις του και να αποφύγουν κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία σε επίπεδο συνδικαλιστικών παρατάξεων, ερήμην των κεντρικών οργάνων, πολύ περισσότερο όταν αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις μετά από συλλογική επεξεργασία και ευρείασυλλογική συζήτηση.  
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Το Συντονιστικό Όργανο του ΑΡ τόνισε την ανάγκη της δραστικότερης δυνατής παρέμβασής μας, στο πλαίσιο της ΛΑ.Ε, στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε όλες τις βαθμίδες της.
Η παρέμβασή μας αυτή αφενός πρέπει να έχει στόχο να αποκρουσθεί η κυβερνητική μνημονιακή πολιτική που πάει να πνίξει τις δυνατότητες της Αυτοδιοίκησης να προσφέρει στην ανάπτυξη, στην ποιότητα ζωής, στις κοινωνικές δράσεις και στο περιβάλλον και αφετέρου οφείλει να κατευθύνεται σε θετικές πρωτοβουλίες και δράσεις για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων και για την ενίσχυση της αποκέντρωσης και της δημοκρατίας με λαϊκή συμμετοχή.
Το ΑΡ τόνισε τη σημασία να στηρίζουμε, στο πλαίσιο της ΛΑ.Ε και σε όλα τα επίπεδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από τους Δήμους μέχρι τις Περιφέρειες, αυτόνομες, διακριτές και πλατιέςαυτοδιοικητικές συσπειρώσεις και κινήσεις.
Οι διακριτές αυτές συσπειρώσεις και κινήσεις θα πρέπει να πολιτεύονται σε αντιμνημονιακή αντικαλλικρατική κατεύθυνση και να έχουν, ειδικότερα, δραστικό μέτωπο ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές λιτότητας και υποβάθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι συσπειρώσεις και οι κινήσεις αυτές θα πρέπει, ταυτόχρονα, να δραστηριοποιούνται στη βάση ενός θετικού ριζοσπαστικού αυτοδιοικητικού προγράμματος τοπικής και γενικότερης σημασίας και να θεμελιώνονται σε μια αγωνιστική κινηματική παρέμβαση στις τοπικές κοινωνίες για την προώθηση των τοπικών υποθέσεων και την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών.
Σύντομα το ΑΡ θα προχωρήσει σε Συνδιάσκεψη για την Αυτοδιοίκηση, όπου θα συζητηθεί η στρατηγική του στον αυτοδιοικητικό χώρο και οι τρόποι που μπορούν να αναδείξουν όσο το δυνατόν την Αυτοδιοίκηση σε έπαλξη για μια δημοκρατική ανατροπή και δημοκρατική επαναθεμελίωση της χώρας και σε βασικό πυλώνα μιας νέας ριζοσπαστικής, αντιμνημονιακής πορείας.  
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο του ΑΡ εξέλεξε, τέλος, Εκτελεστική Γραμματεία, η οποία έχει την ευθύνη της εκτέλεσης των αποφάσεων του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου ανάμεσα στις συνεδριάσεις του και ιδίως την ευθύνη της οργανωτικής συγκρότησης και λειτουργίας του ΑΡ μέχρι τοιδρυτικό του Συνέδριο.
Το Γραφείο Τύπου
Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=24329:aristerorevma-kso&catid=83:aristera&Itemid=200


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου