Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

(Ας μην εξαγνίζουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.Τα καθήκια είναι παντού και πάντα με τα ίδια σκατοκέφαλα)! Γκέι άθεος πρόσφυγας φεύγει από τη Συρία για να γλιτώσει από τις διακρίσεις αλλά προπηλακίζεται από άλλους πρόσφυγες

omarΈνας νεαρός γκέι άθεος εκφράζει τη μεγάλη του απογοήτευση που δέχτηκε διακρίσεις από άλλους πρόσφυγες, όταν έφυγε από τη Συρία προκειμένου να ζήσει πιο ελεύθερα ως γκέι.
Ο Ομάρ, 20 χρονών, ήρθε να ζήσει στο Άμστερνταμ, αφού είδε βίντεο από τις εκδηλώσεις ομοφυλόφιλης περηφάνιας, ελπίζοντας ότι ζώντας σε αυτή την πόλη θα είχε την ελευθερία να βρει την αγάπη στη ζωή του.

Ωστόσο, δέχτηκε προσβολές, προπηλακισμούς και απειλές από άλλους πρόσφυγες που έκαναν το ταξίδι της προσφυγιάς μαζί του.
«Ήταν σοκ να έρθω στην Ολλανδία, μια χώρα που συνδέουμε με την ελευθερία έκφρασης και τις φιλελεύθερες απόψεις, και να με τραμπουκίσουν επειδή είμαι γκέι» είπε ο Ομάρ στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP. «Είχα σαστίσει που όλοι αυτοί οι άνθρωποι παρά την κούρασή τους από το μεγάλο ταξίδι είχαν το κουράγιο να με κράξουν».
Ο Ομάρ είναι ένας από τους 54.000 πρόσφυγες που έφτασαν στην Ολλανδία το 2015. Ήταν φοιτητής νομικής στη Συρία και κατάγεται από πλούσια οικογένεια, αλλά δεχόταν σοβαρές επιθέσεις εξαιτίας της σεξουαλικότητάς του. «Με απείλησαν ότι θα με σκοτώσουν. Μου είπαν ότι τους ντρόπιαζα».
Ο εικοσάχρονος τώρα φιλοξενείται από μια ολλανδέζα λεσβία ονόματι Λιάντα, η οποία διάβασε για τα βάσανα του Ομάρ στα ΜΜΕ και του πρόσφερε ένα δωμάτιο στο σπίτι της.
Το μέλλον προδιαγράφεται πιο φωτεινό για τον Ομάρ, ο οποίος λέει ότι είναι ευτυχισμένος που γνώρισε ανθρώπους που τον δέχονται όπως είναι.
μετάφραση: Λύο Καλοβυρνάς
Πηγή: attitude.co.uk
http://www.ksm.gr/%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%B9-%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B1%CF%82-%CF%86%CE%B5%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CF%81/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου