Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

«Η Έκπληξη»: Kαλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλευρό των αστέγων


H πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2009 από την εικαστική πλατφόρμα «artAZ». Η 7η κατά σειρά έκθεση «Έκπληξη» παρουσιάζεται στον χώρο «ΓΗ Κ44», στο Γκάζι, από αύριο, Παρασκευή, μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου.

Ζωγράφοι, φωτογράφοι, γλύπτες, illustrators από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, ενώνουν την έμπνευση και τη δημιουργικότητά τους καιπροσφέρουν αφιλοκερδώς τα έργα τους με στόχο να στηρίξουν τους ανθρώπους που ζούν στον δρόμο.
Γιατί ονομάζεται «Έκπληξη»
Η υπογραφή του καλλιτέχνη θα είναι κρυμμένη και η ταυτότητα του θα αποκαλύπτεται μετά την αγορά του έργου.
Τα έργα είναι μικρής διάστασης και θα πωλούνται σεενιαία συμβολική τιμή (50 ευρώ).
Η «Έκπληξη» είναι μια εικαστική δράση που οργανώνεται κάθε χρόνο με πολύ αγάπη και έχει καθιερωθεί σαν -εξαιρετικά δημοφιλής- θεσμός. Ενώνει τους καλλιτέχνες και τον κόσμο σε μια κοινή αποστολή: Να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη της διοργάνωσης, Αλεξάνδρα Κολλάρου.
«Καλλιτέχνης για μια ημέρα»
Η κεντρική έκθεση συνοδεύεται από ένα παράλληλο πρόγραμμα, την ενότητα «Καλλιτέχνης για μια ημέρα», η οποία προσκαλεί τον κάθε ένα να αναλάβει καλλιτεχνικά καθήκοντα για μια ημέρα και να δημιουργήσει ένα μικρής διάστασης έργο.
«Κάθε χρόνο έχουμε αιτήσεις συμμετοχής από ερασιτέχνες καλλιτέχνες που θέλουν και εκείνοι να βοηθήσουν μέσα από τις δικές τους δημιουργίες. Πρόκειται για ένα πείραμα και περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η ανταπόκριση του κοινού» συμπληρώνει η κ. Κολλάρου.
Τα έργα της συγκεκριμένης ενότητας θα διατεθούν σεσυμβολική τιμή (20 ευρώ), ενώ θα συνοδεύονται από το όνομα και την ιδιότητα των δημιουργών τους.
Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της μη κυβερνητικής ομάδας, «Κλίμακα».

http://tvxs.gr/news/ellada/i-ekpliksi-kallitexnes-apo-tin-ellada-kai-eksoteriko-sto-pleyro-ton-astegon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου