Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

ρωτήστε τον Νίκο Βούτση, αυτός ξέρει


Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά" περιέγραψε τις κατευθύνσεις που θα κινηθεί ο Συ.Ριζ.Α. μετεκλογικά. 

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ό,τι αυτά τα δυο κόμματα έχουν λερωμένη τη φωλιά τους από τα προηγούμενα μνημόνια και ο Βούτσης, δεν θέλει να μαγαριστεί η φωλιά του Συ.Ριζ.Α. απ' τα δικά τους μνημόνια. Αρκετά την έχει μαγαρίσει με το δικό του μνημόνιο.

 

Μάλιστα, χαρακτήρισε τα μέλη των δυο κομμάτων ως το πολιτικό προσωπικό που έφερε τον τόπο σ' αυτά τα χάλια και τώρα πρέπει ο Συ.Ριζ.Α. να συμμαζέψει τα χάλια τους, που δεν συμμαζεύονται, με κίνδυνο να τα αυγατίσει. 

Βέβαια, ούτε αυτά τα δυο κόμματα έχουν διάθεση, προς το παρόν, να συμπράξουν σε μετεκλογική συνεργασία με τον Συ.Ριζ.Α. και με τα χάλια του. 

Γιατί, αντί να συμμαζέψει τα δικά τους τα χάλια, όπως υποσχέθηκε, έφερε κι άλλα χάλια με αποτέλεσμα να έχουν μαζευτεί τέτοια χάλια που είναι περισσότερα από αυτά που μπορούν να συμμαζέψουν, ο καθένας χωριστά άλλα και όλοι μαζί. 

Παρόλα αυτά μια κυβέρνηση που θα ξεπλύνει όλα τα χάλια είναι απαραίτητη. Σ' αυτό συμφωνεί ο σύντροφος Βούτσης και, όπως είπε, αυτό θα το συζητήσει όταν φτάσει η ώρα. Απλώς δεν έφτασε η ώρα, αλλά όπου να'ναι φτάνει. 

Για την ώρα τα χάλια είναι ασυμμάζευτα και σοβαρή συζήτηση δεν μπορεί να γίνει, ούτε για το ποιος ευθύνεται για τα παλιά και τα νέα χάλια, ούτε για το ποιος και πως, θα μας απαλλάξει απ' τα μαζεμένα τα χάλια. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο μια πολιτίκ κυβέρνηση. 

Ενώ μια απολιτίκ κυβέρνηση όπως είναι οι οικουμενικές κυβερνήσεις και οι κυβερνήσεις εθνικής ενότητας δεν μπορούν να το κάνουν. 

Το αποτέλεσμα από μια απολιτίκ κυβέρνηση θα είναι να εξαφανίσει ως δια μαγείας όλα τα χάλια και ο Συ.Ριζ.Α. αυτό δεν το θέλει. 

Γι' αυτό, κατά τον σύντροφο Βούτση, ο Συ.Ριζ.Α. δεν μπορεί να συνεργαστεί και να συμμετέχει σε κυβερνήσεις που δεν είναι πολιτίκ. 

Οπότε, θα αναζητηθούν εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που θα θελήσουν να συμμετάσχουν σε μια πολιτίκ κυβέρνηση. 

Δυστυχώς, ο πρόεδρος της "Τελείας" αποφάσισε να μην κατέβει το κόμμα τους στις εκλογές κι αυτό είναι μέγα λάθος που θα το επιβαρυνθεί ο Συ.Ριζ.Α. 

Ο πρόεδρος της "Τελείας" χάνει μοναδική ευκαιρία για να εισπράξει την ψήφο διαμαρτυρίας και να μπει στη βουλή. Κι από δήμαρχος να γίνει υπουργός. 

Βέβαια, χάνει και ο Συ.Ριζ.Α. έναν υποψήφιο συνεργάτη του σε μια πολιτίκ κυβέρνηση. 

Αλλά ο Γκλέτσος, μπορεί να είναι λεβέντης, δεν είναι όμως, Λεβέντης. 

Οπότε, η μόνη ελπίδα για συγκρότηση πολιτίκ κυβέρνησης με κορμό τον Συ.Ριζ.Α. για να βρεθούν τα ισοδύναμα και να υπάρξει παράλληλο πρόγραμμα, στρέφεται στο κόμμα του Λεβέντη. 

Οι υπόλοιποι μπορούν να περιμένουν. Σε απολιτίκ κυβέρνηση ο Συ.Ριζ.Α. δεν θα συμμετέχει. 


http://pantelonikampana.blogspot.com/2015/09/blog-post_1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου