(Τρ. 22/9/15 - 12:00)
Του ΣΠΥΡΟΥ ΓΟΥΔΕΒΕΝΟΥ*
Μία μέρα μετά τις εκλογές, και η απογοήτευση μας, όσων συμπράξαμε στο προεκλογικό εγχείρημα της Λαϊκής Ενότητα, είναι έκδηλη και σε μεγάλο μέρος δικαιολογημένη, μετά το 2,9% που στέρησε και την μικρή μας κοινοβουλευτική μας εκπροσώπηση. Τα πολιτικά συμπεράσματα, βέβαια δεν θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά, αν το ποσοστό ήταν 3,1% ή 3,3%, και απλά είχαμε 9 βουλευτές, αφού το ποσοστό εκπροσώπησης θα ήταν εξίσου χαμηλό!
ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΧΘΕΣ...
Πρώτον.."Η Λαϊκή Ενότητα δεν είχε επεξεργασμένες προτάσεις, ώστε να είναι πιο πειστική"
Η Λαϊκή Ενότητα, θυμίζω ιδρύθηκε πριν ένα ακριβώς μήνα, και μόλις πριν 20 μέρες, είδαμε τις συνεργαζόμενες πολιτικές δυνάμεις σε αυτές, ποιες είναι. Επεξεργασία θέσεων, σε 20 μέρες, είναι αδύνατες, αν και από όλα τα κόμματα είχαμε αντικειμενικά το πιο τεκμηριωμένο εναλλακτικό πρόγραμμα, σε σχέση με τον Μνημόνιο, λόγω επεξεργασιών που είχαν γίνει από ρεύματα, και προσωπικότητες που εντάχθηκαν στον αγώνα. Βέβαια, πλήρες σχέδιο, θα μπορούσε να υπάρχει, αν και πριν την κωλοτούμπα Τσίπρα, οι δυνάμεις εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα απαρτίζουν την Λαϊκή Ενότητα, θα το είχαν κάνει όσο βρισκόντουσαν στον ΣΥΡΙΖΑ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κτλ. Δεν το έκαναν, αυτό το λάθος μπορεί να χρεωθεί, όπως και ότι οι δυνάμεις της Αρ. Πλατφόρμας, και άλλων συντρόφων εντός ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ήταν δημόσια, πιο κάθετες απέναντι στον Τσίπρααπό τις 20 Φεβρουαρίου, που η κωλοτούμπα φαινόταν (και με το δημοψήφισμα ελπίζαμε να αποφευχθεί).
Δεύτερον...."Το εγχείρημα της Λαϊκής Ενότητας, στήθηκε "από τα πάνω" και δεν ενέπνευσε"
Πάλι, όποιον φανταζόταν σε 20 μέρες, πανελλήνιες συνδιασκέψεις, κτλ αιθεροβατεί. Οπαδός της δημοκρατίας "από τα κάτω", λέω ότι έγινε ότι καλύτερο γινόταν, και έγιναν και λάθη. Εμπιστευτήκαμε ανθρώπους για το προεκλογικό μας στήσιμο, που παράτησαν Υπουργεία, κόμματα, οργανώσεις, και έδρες για να μην προδόσουν την Δημοκρατία και την Αριστερά, κατά την εκλογική μάχη, και καλά κάναμε. Από σήμερα, που υπάρχει χρόνος, θα πάμε αλλιώς, και από "τα κάτω". Και το 2,9% θα ήταν ακόμα μικρότερο, αν δεν έμπαιναν στην μάχη και ως πρόσωπα, Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Μανώλης Γλέζος, ο Παναγιώτης Σωτήρης,, κτλ..Παρόλα αυτά, θέλουμε και νέα πρόσωπα, που τα έχουμε εντοπίσει ο καθένας μας, ξεχωριστά.
Τρίτον...."Δεν πείσαμε τους απογοητευμένους να προέλθουν στην κάλπη και να στηρίξουν"
Σωστό, εν μέρει....Η κωλοτούμπα Τσίπρα, και η υιοθέτηση δεξιών νεοφιλελεύθερων έγκλημα, άνετα μπορεί να χαρακτηριστεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της Αριστεράς στην χώρα. Προδόθηκαν προσδοκίες, προδόθηκε η ελπίδα, προδόθηκε η ιστορία του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος. Το έγκλημα, όμως ο Τσίπρας και ο εγχώριος αστισμός, το είχε σχεδιασμένο άριστα, "Φέρνω Μνημόνιο και πάω απευθείας σε εκλογές", αν έφευγες νωρίτερα θα ήσουν διασπαστής χωρίς σοβαρό λόγο για την κοινωνία, όταν έφυγες από τον ΣΥΡΙΖΑ τελικά δεν υπήρχε χρόνος. Αλλά και ο "απογοητευμένος" δεν έβλεπε το Μνημόνιο που θα εφαρμοζόταν;;; Δεν φανταζόταν ότι την επομένη των εκλογών θα έβγαιναν οι νεόκοποι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και θα έλεγαν ότι "ο λαός με την ψήφο του, νομιμοποίησε το μνημόνιο"; Και τα ήξεραν και έπρεπε να το φανταστούν, και ακριβώς επειδή η Λαϊκή Ενότητα δεν πρόβαρε ως κόμμα εξουσίας, θα μπορούσε να στηριχθεί κριτικά από "απογοητευμένους", όπως άλλωστε έκαναν πολλοί σύντροφοι.
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ...
Δεν τα έχω λήξει ακόμα στο κεφάλι μου όλα, αλλά η Λαϊκή Ενότητα, πρέπει να συνταχθεί γρήγορα, από αρχές Οκτώβρη, ώστε να δώσουμε το στίγμα στην κοινωνία, ότι είμαστε εδώ, όπως είχαμε πει προεκλογικά, στην μάχη κατά της εφαρμογής του Μνημονίου.
Πολιτικά και οργανωτικά, πρέπει για αρχή να γίνει μία πανελλήνια συνδιάσκεψη μελών, συνεργαζόμενων της Λαϊκής Ενότητας. Εκεί πολιτικά να συμφωνηθεί ένα πολιτικό πλαίσιο, στα πλαίσια των προεκλογικών μας αρχών, να φτιαχτούν προσωρινά πανελλήνια όργανα, και να δοθεί κατεύθυνση, να στηθούν οργανώσεις βάσης, ανά πόλη, ανά γειτονιά και ανά επαγγελματικό κλάδο. Σε αυτή την συνδιάσκεψη, να οριστεί σαφέστατα η ανακλητότητα των όποιων εκπροσώπων, από την βάση του μετώπου, ώστε να δώσουμε το πρώτο δείγμα δημοκρατίας και να αποφύγουμε την εκλογή οργάνων με εξασφαλισμένη παρουσία εκπροσώπων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η εκλογή Προέδρου ή Γενικού Γραμματέα, να γίνει σε Συνέδριο, που θα πρέπει να δοθεί για αυτό πολύς χρόνος για να γίνει προσυνεδριακός διάλογος, σοβαρός, μαζικά από τα κάτω, με θεματικές που θα ανοίγουν και κλείνουν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σε αυτό το κομμάτι, τέλος, θα πρέπει να γίνουν τα "παθήματα", μαθήματα. Θα πρέπει να αποσαφηνιστεί ότι στην νέα μας συλλογικότητα, το ζητούμενο είναι η σύνθεση, και όχι η ντε φάκτο ύπαρξη πλειοψηφιών και μειοψηφιών. Η Αριστερά όταν συνέθετε, ιστορικά μεγαλουργούσε, όταν έβαζε ως κανόνα τον Δημοκρατικό συγκεντρωτισμό εκφυλιζόταν.
Κινηματικά, πρέπει να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Το ΜΕΤΑ (που ξεκίνησε ως συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σήμερα σύντροφοι της ΛΑΕ, έχουν την πλειοψηφία ) αλλά και οι παρατάξεις των συντρόφων της ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, και όσων ήταν εκτός ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να οργανώσουν τον κόσμο της εργασίας, με εκστρατείες ενημέρωσης, με χτίσιμο των σωματείων, και να οργανωθούν οι πρώτες μεγάλες απεργίες από τον Οκτώβρη κιόλας. Με την ίδια λογική, κινούμαστε σε συμμαχία με την ΕΑΑΚ που αυτή βέβαια θα αποφασίζει, στα πανεπιστήμια. Τέλος, οργανώνουμε σε πόλεις και γειτονιές μέτωπα αγώνα, κατά συγκεκριμένων πτυχών εφαρμογής του τρίτου μνημονίου, με δράσεις, ενημέρωση, και ακτιβισμούς. Ο κόσμος, κάπως έτσι θα εμπνευστεί και θα ξεπεράσει την απαγοήτευση, θα στηριχθεί και θα στηρίξει την Λαϊκή Ενότητα.
Οι Μνημονιακές κυβερνήσεις, όπως έχει δείξει η ιστορία στην Ελλάδα τα τελευταία 5 χρόνια, έχουν σύντομη ημερομηνία λήξης, αυτό είναι το σίγουρο. Αυτό που όμως είναι διακύβευμα συνίσταται στο αν η Λαϊκή Ενότητα, ως Μετωπικός πολιτικός φορέας, την επόμενη φορά θα αποτελέσει λύση εξουσίας για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό:Αν καταφέρει όλα τα παραπάνω, η μαύρη Ελλάδα, θα γίνει κόκκινη, σύντροφοι, ΣΥΝΤΟΜΑ!
Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22178:goudevenos&catid=81:kivernisi&Itemid=198
"Το να πετύχεις τέτοιες χαμηλές εκπομπές ρύπων με βάση τους αυστηρούς κανονισμούς είναι σχεδόν αδύνατον να γίνει με χαμηλό κόστος (εδώ η καθηγήτρια δίνει και το κίνητρο της εταιρείας, που είναι το κέρδος). και είναι ακόμα δυσκολότερο να τα πετύχεις αυτά παίζοντας με τους νόμους της Φυσικής επιδιώκοντας την ισορροπία μεταξύ της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων, προσπαθώντας να βρούμε νέες λύσεις που να εκφράζουν μια καλύτερη ισορροπία, αλλά στο τέλος πρόκειται για μια πολύ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΞΙΣΩΣΗ και πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός (δηλαδή να συμβιβαστεί κάποιος ότι το κόστος δεν μπορεί να πέσει άλλο) !!!
ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ "Ελληνική Πολιτική" και τους Ντεμέκ Πολιτικούς !
Είναι όπως οι ... Ρύποι ! Στα "Αρχαία" Ελληνικά λέγονται .... ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ = ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !!!
Όσο Αναφορά Εξισώσεις ; Ας Το Αφήσουμε Καλύτερα !!! Εσείς ... Ξέρεται !!!