Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Πόσο θα διαρκέσει ο θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ;

Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

Υπερέβη κάθε εκτίμηση και κάθε προσδοκία η έκταση της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Επιπροσθέτως η διαφορά των 7,42 εκατοστιαίων μονάδων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ απέδειξε ότι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον ο ελληνικός λαός αρνείται κατηγορηματικά να κυβερνηθεί εκ νέου από τη Δεξιά ή οποιαδήποτε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ.

Είναι εξόφθαλμο, αν και υποτιμήθηκε από τους αναλυτές -δεν αναφερόμαστε σε καμία περίπτωση στους γελοίους δημοσκόπους!-, ότι στο δίλημμα που αντιμετωπίζει ο ψηφοφόρος σε όλες τις βουλευτικές εκλογές, από ποιον θέλει να κυβερνηθεί, στη σημερινή εκδοχή του , που ήταν Τσίπρας ή Μεϊμαράκης ο ελληνικός λαός απάντησε με μεγάλη διαφορά ότι θέλει να κυβερνηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα. Απάντησε κατηγορηματικά, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αμφιβολίας.



Επιπλέον, υποτιμήθηκε από τους αναλυτές στις εκτιμήσεις τους ότι, με εξαίρεση μια ασήμαντη σχεδόν επιβάρυνση των συνταξιούχων (2% στην κύρια σύνταξη και 6% στην επικουρική, που όμως συμποσούνται σε καμιά εικοσαριά τριάντα ευρώ), κανένα κοινωνικό στρώμα, καμιά κοινωνική ομάδα δεν έχει υποστεί ακόμη τις συνέπειες του «Μνημονίου Τσίπρα» στο πορτοφόλι της.

Εν πάση περιπτώσει, ανεξαρτήτως αιτίων, η ουσία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θριάμβευσε στις εκλογές αυτές με 35,46% των ψήφων, μη χάνοντας ούτε καν μία (!) εκατοστιαία μονάδα από τις εκλογές της 25ης Ιανουάριου 2015, όπου είχε πάρει 36,34%.

Η νίκη του Πάνου Κομμένου

Δεν νίκησε όμως μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, χάνοντας μόλις 4 βουλευτές όλους κι όλους και αναδεικνύοντας σε αυτές τις εκλογές 145 από τους 149 που είχε ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/09/blog-post_297.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου