Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Σαμαρικοί κατά Μητσοτάκη: Δεν σε θέλει ο λαός, παρ' την κόρη σου και μπρος

Οξύτατη επίθεση εναντίον του επιτίμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, της κόρης του Ντόρας Μπακογιάννη και του γιου του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει o ιστοτόπος antinews, ο οποίος απηχεί τις απόψεις της λεγόμενης «σαμαρικής» πτέρυγας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπό τον τίτλο «Δε σε θέλει ο λαός, πάρ' την κόρη σου (και τον γιο σου) και μπρος», η ιστοσελίδα κατηγορεί ανοικτά την «Αγία οικογένεια Μητσοτάκη» πως παίζει παιχνίδι, χαρακτηρίζοντας ανειλικρινή τη στήριξη της κ. Μπακογιάννη προς τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Παράλληλα, το antinews καλεί τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της «γαλάζιας» παράταξης «για σπάσιμο του τσαμπουκά των Μητσοτάκηδων που είδαν ανοιχτή την πόρτα και θέλουν να μπουκάρουν».
Διαβάστε αυτούσιο το  άρθρο που δημοσιεύθηκε στο antinews:
«Όταν το 2009 η Αγία οικογένεια Μητσοτάκη νόμισε ότι είχε στο τσεπάκι της το κόμμα ήρθε ο Σαμαράς, με την επιλογή του λαού της Νέας Δημοκρατίας και την έστειλε σπίτι της. Όμως, στο Μητσοτακέικο θεωρούν πάντα ότι ο θεός της ΝΔ τους χρωστάει και δεν μπορεί κάποια στιγμή πρέπει να πάρουν στα χέρια τους το κόμμα. Δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι το επώνυμό τους δεν πουλάει στον κόσμο. Δεν αντέχει ο κόσμος να ακούει για ακόμη μια οικογένεια που διεκδικεί την κληρονομιά του… μακαρίτη.
Παρ' όλα αυτά οι Μητσοτάκηδες δεν ησυχάζουν ποτέ αν δεν κάνουν αυτό που θέλουν. Η Ντόρα την πάτησε γιατί έπεσε πάνω στον «μισητό εχθρό» τον Σαμαρά, φαίνεται ότι σειρά πήρε ο Κυριάκος, ο «πρίγκιπας» της οικογένειας που από «βάτραχος» θέλει να μεταμορφωθεί και να φύγει από τον στενό οικογενειακό κλοιό. Από προχθές βγαίνει σε ραδιόφωνα και κανάλια και λέει: «Μη με κρίνετε για το όνομά μου, κρίνετέ με για την πορεία μου».
Κατ' αρχάς προκαλεί γέλιο να μιλά για σταδιοδρομία ο Μητσοτάκης. Που σταδιοδρόμησε άραγε; Ποια είναι η πολιτική του εμπειρία; Επειδή έγινε μερικούς μήνες υπουργός (χάρη στον Σαμαρά μην το ξεχνά) σημαίνει ότι απέκτησε εμπειρία; Διότι απ' ότι θυμόμαστε τίποτε δεν έκανε στο υπουργείο, ακόμη ψάχνουμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση που υποσχόταν.
Προτού όμως πάμε σ' αυτόν θα σας κάνουμε μια αποκάλυψη. Προχθές η Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη της ΝΔ και συνέφαγαν συζητώντας για τις εξελίξεις στη ΝΔ.
Ως κόρη του «Δράκουλα», η Ντόρα η Εξερευνήτρια προφανώς ήθελε να μάθει τις προθέσεις τους και να κόψει κίνηση. Κάποιοι είπαν ότι θα στηρίξει τον Μεϊμαράκη αν αυτός θέσει υποψηφιότητα και γι' αυτό επιχειρεί να επηρεάσει κι άλλους. Οι κακές γλώσσες όμως λένε ότι θα μπορούσε να είναι στημένο παιχνίδι της Ντόρας και της Αγίας Οικογένειας. Βγαίνει λοιπόν αυτή απέναντι στον αδερφό της, φαίνεται να στηρίζει τον Βαγγέλα κι όχι τον Κυριάκο έτσι ώστε ο κόσμος που δεν την θέλει να σπεύσει να ψηφίσει Μητσοτάκη κι όχι Μεϊμαράκη. Θέλει δηλαδή να τραβήξει τους κραδασμούς από την απέχθεια που αισθάνεται ο νεοδημοκράτης για την οικογένεια και να βγει ο Κυριάκος που είναι πιο συμπαθής και πιο διαφορετικός από το προφίλ των Μητσοτάκηδων.
Και για να γυρίσουμε στον Κυριάκο. Στο Mega χθες φάνηκε να θέλει να συγκρουστεί με την αδερφή του, όμως, μήπως είναι κι αυτό ένα κολπάκι; Παλιά τους τέχνη κόσκινο των Μητσοτάκηδων οι ίντριγκες.
Αλλά για να έχουμε καλό ερώτημα, γιατί να μην πιστεύουμε ότι το αίμα νερό δε γίνεται; Γιατί δηλαδή να μην κυριαρχεί το DNA των Μητσοτάκηδων και ο Κυριάκος να είναι το ίδιο με τους υπόλοιπους; Επίσης, μήπως πρέπει να ξεχάσουμε τους… λεμονοστίφτες της Siemens που φυσικά μπορεί να ήταν κάτι παραπάνω από λεμονοστίφτες; Θα βγει ο Κυριάκος αρχηγός και θα του χτυπάνε οι αντίπαλοι τη σχέση του με τους Γερμανούς; Ε, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τη ΝΔ.
Μαθαίνουμε ότι γενικώς στη ΝΔ παίζουν κάποιοι Μητσοτακικά παιχνίδια και θέλουν πάση θυσία να επιβάλουν στον γαλάζιο λαό τον γιο του «Δράκουλα». Αν ο Κυριάκος είναι άξιος ας βγει νικητής, όμως, δεν παύει να είναι ο γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και αδερφός της Ντορούλας. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.
Αλλά ξέρετε ποια θα είναι η πλάκα; Να κατέβει στις εκλογές ο Σαμαράς, να τον σαρώσει τον Κυριάκο και να τον εξαφανίσει και στη συνέχεια να παραδώσει την αρχηγία αν δεν τη θέλει. Έτσι για σπάσιμο του τσαμπουκά των Μητσοτάκηδων που είδαν ανοικτή πόρτα και θέλουν να μπουκάρουν.
Ας τους θυμίσουμε ένα παλιό σύνθημα: «Δεν σε θέλει ο λαός, παρ' την κόρη σου (και το γιο σου) και μπρος».
http://tvxs.gr/news/ellada/samararikoi-kata-mitsotaki-den-se-thelei-o-laos-par-tin-kori-soy-kai-mpros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου