Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Πονοκέφαλοι στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ




Τέλος δεν έχουν οι πονοκέφαλοι που δημιουργούνται στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναλάβει την κατάρτιση των ψηφοδελτίων –Φλαμπουράρης, Βίτσας, Μπαλάφας, Μαντάς, Κοτσακάς- οι συνεχείς αποχωρήσεις στελεχών από το κόμμα της Κουμουνδούρου και η απροθυμία αρκετών που παραμένουν να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια.

Πέρα από την ηχηρή αποχώρηση σήμερα της πλειοψηφίας των μελών της νεολαίας του Κ.Σ του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν στην δημοσιότητα ένα κείμενο – μανιφέστο, δριμύ κατηγορώ κατά του Αλέξη Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουμε να αποχωρούν και πρωτοκλασάτα ονόματα από την  κίνηση των «53» που μέχρι πρόσφατα χαρακτηριζόταν «προεδρική» και στήριζε τις επιλογές Τσίπρα. με χαρακτηριστική την αποχώρηση τουΑλέξανδρου Μπίστη.  

Επίσης «βαριά» ονόματα που έκαναν αίσθηση με τις δηλώσεις αποχώρησης σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι της Ελενας Πατρικίου, της Μάνιας Μπαρσέφκι καθώς και της Σίσσυς Βελισσαρίου, οι οποίες υπήρξαν απ’ τα ιδρυτικά του μέλη.

Δεν είναι, επίσης, τυχαία η σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη. Στην μεγαλόνησο το πρώην κυβερνητικό κόμμα συγκέντρωσε στις τελευταίες εκλογές τα μεγαλύτερα του ποσοστά. 43% στα Χανιά, 40% στο Ρέθυμνο, 48% στο Ηράκλειο, 43,5% στο Λασίθι. 

Σήμερα όμως στην Κρήτη ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα αποχωρήσεων στελεχών του, όπως σημειώναμε και σε πρόσφατη ανάρτησή μας.  Φυσικά καταλυτικό ρόλο σ’ αυτό έπαιξαν και οι δυο αποχωρήσεις Κρητών βουλευτών –του  Μανώλη Κριτσωτάκης και του Κώστα Δερμιτζάκη- οι οποίοι προσχώρησαν στην «Λαϊκή Ενότητα», καθώς και η ισχυρή επιρροή που έχει στο νησί η Νάντια Βαλάβάνη η οποία επέλεξε τον ίδιο δρόμο με τους προηγούμενους.

Σε μια προσπάθεια, λοιπόν να περιορίσει τις εκλογικές απώλειες στην Κρήτη εντάσσεται και η σημερινή περιοδεία του Α. Τσίπρα στην Μεγαλόννησο. 
Απ’ ότι όμως διαπιστώνουμε από τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στον διαδίκτυο η ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Ανώγεια με ομιλητή τον επικεφαλής του, γνώρισε παταγώδη αποτυχία.  

Εξάλλου πώς να μην είναι απογοητευμένοι, πιθανόν και θυμωμένοι οι Κρητικοί που στο δημοψήφισμα έδωσαν ένα περήφανο «ΟΧΙ» του μεγέθους του 70%  και είδαν «καπάκι» να τους έρχεται ένα «μεγαλοπρεπές αριστερό» μνημόνιο;

 Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Mega είναι πολύ προχωρημένες οι συζητήσεις του Μανώλη Γλέζου με την «Λαϊκή Ενότητα»  και σύμφωνα με όσα δηλώνουν στελέχη της «ΛΑΕ» αναμένεται σύντομα να κάνει δήλωση ο Μ. Γλέζος δηλώνοντας την συμπόρευση του με το κόμμα του Π. Λαφαζάνη.


Ασχετο: Το θυμήθηκε παλιά «συντροφική» καραβάνα. Τα κτίριο που επέλεξε για να στεγάσει τα γραφεία της η «ΛΑΕ» στην οδό Βερανζέρου 13, είναι το ίδιο κτίριο που αμέσως μετά την νομιμοποίηση του ΚΚΕ το ’74, είχε τα γραφεία της η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ. Συμπτώσεις …

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/09/blog-post_52.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου