Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

"Αέρας ανανέωσης" με "ογκόλιθους" της πολιτικής σκέψης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ


Εντελώς μεροληπτική η παρουσίαση ορισμένων ιστοσελίδων για τα όσα διαδραματίζονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Επικεντρώνονται σε κάποιες αποχωρήσεις μελών του, αποσιωπώντας εντελώς τις μαζικές προσχωρήσεις που δέχεται, κάτι που αντανακλά και στην ανανέωση των ψηφοδελτίων του. Και δεν αναφερόμαστε στα στελέχη που προέρχονται από την ΔΗΜΑΡ, κάτι που σχολιάζαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.

Με μια ματιά στην ειδησεογραφία, βλέπουμε τον "αέρα ανανέωσης" που φέρνουν οι «ογκόλιθοι» της πολιτικής σκέψης οι οποίοι φέρεται να στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος της Κουμουνδούρου και μάλιστα οι περισσότεροι απ’ αυτούς να φέρονται ότι θα βρεθούν και σε εκλόγιμες θέσεις.



Από πού να ξεκινήσουμε.  Θυμάστε μια «Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστερά» (ΚΕΔΑ) που είχαν κάνει τον Φλεβάρη του 2001 κάποια άτομα που είχαν διαγραφεί ή αποχωρήσει  από το ΚΚΕ  -Κωστόπουλος, Θεωνάς, Ντρέκος, κ.α- και αργότερα συνεργάστηκαν με τον ΣΥΝΑΣΠΙΜΟ; Ενας απ’ αυτούς λοιπόν τώρα, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Θεωνάς, προσχώρησε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στον ΣΥΡΙΖΑ και θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του, πιθανόν στο υπόλοιπο Αττικής. (Τυχαίο θα είναι το γεγονός ότι σχετικά πρόσφατα η κυβέρνηση τον διόρισε διοικητή του ΙΚΑ).

Το όνομα Μυρσίνη Ζορμπά, πιθανόν να μην σας λέει τίποτα. Πρόκειται όμως για πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ και στενή συνεργάτιδα του Κώστα Σημίτη που σήμερα θα βρεθεί να «κοσμεί» το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλη «φρεσκαδούρα» στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται και να είναι ο Λαοκράτης Βάσσης, ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ (διαγράφτηκε το 1975) που προσχώρησε στον Συνασπισμό επί ηγεσίας του από τον Νίκο Κωνσταντόπουλο. 

Το γιατρό Θανάση Λεβέντη, σίγουρα θα τον έχετε ακουστά. Δεκαετίες στην πολιτική σκηνή. Υπήρξε στέλεχος της προδικτατορικής ΕΔΑ, της Νεολαίας Λαμπράκη και του ΚΚΕ. Μετά βρέθηκε Βουλευτής Αττικής του Συνασπισμού, για να αποχωρήσει το 2010 και να ενταχθεί στο κόμμα του Κουβέλη, και τώρα να παρουσιάζεται υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλάμε για ανανέωση του ΣΥΡΙΖΑ, όχι αστεία πράγματα.


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2015/08/blog-post_550.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου