Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Πρώην Γραμματέας Νεολαίας: Βιώνουμε τη χρεοκοπία του ΣΥΡΙΖΑ



«Αυτό το οποίο βιώνουμε σήμερα όλοι και όλες που ήμασταν ενταγμένοι/ες στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χρεοκοπία του». Με αυτή τη φράση, ο απερχόμενος γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Παντελεάκος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στο κόμμα, με κομβικά σημεία το δημοψήφισμα και την ψήφιση του νέου Μνημονίου.

«Το γεγονός ότι αυτό το μήνυμα του δημοψηφίσματος δεν κατάφερε να μετουσιωθεί ή να αντιστοιχηθεί σε πολιτικό σχέδιο είναι αποτέλεσμα και ελλιπούς προετοιμασίας, αλλά και αδυναμίας υπέρβασης του στρατηγικού πολιτικού μας αδιεξόδου. Ελλιπής προετοιμασία που γεννήθηκε πάνω στην αυταπάτη ότι θα πετύχουμε μια έντιμη συμφωνία μέσω της ορθότητας των επιχειρημάτων μας και της λογικής ότι κανείς από τους συμβαλλόμενους δεν θα «θελήσει να πυροβολήσει τα πόδια του», επισήμανε ο κ. Παντελεάκος, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
«Οφείλουμε να δούμε τις χρονίζουσες προβληματικές πτυχές, όπως τον έντονο κυβερνητισμό, τη λογική της παροχολογίας στο πρόγραμμα σε βάρος ενός σχεδιασμού παραγωγικών και κοινωνικών μετασχηματισμών, την υποβάθμιση της συλλογικής λειτουργίας του κόμματος και την ανάδειξη μιας αρχηγοκεντρικής φυσιογνωμίας και αντιδημοκρατικής πολιτικής λειτουργίας», ανέφερε επιπλέον ο πρώην Γραμματέας Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς, εξάλλου, για το εάν σκοπεύει ο ίδιος να συνεργαστεί με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, απάντησε: «Η ΛΑ.Ε., με τα πρώτα δείγματα που διαφαίνονται, έχει μια τάση να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Ο αρχηγισμός, η παροχολογία, η λογική της εθνοκεντρικής ανάπτυξης, η πολιτική φυσιογνωμία, που σε κάποιες όψεις προσομοιάζει στην «παλιά» μεθοδολογία άσκησης πολιτικής, δεν μπορούν να είναι κομμάτια του καινούργιου που θέλουμε να φέρουμε».
http://tvxs.gr/news/ekloges-septembris-2015/proin-grammateas-neolaias-bionoyme-ti-xreokopia-toy-syriza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου