Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Το γαρ πολύ του αστισμού ..., φίλοι!







Αντί...

Νίκος Χουντής, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Ο πιο ενεργητικός  και αποτελεσματικός ευρωβουλευτής 


 


Η Δήμητρα Μανώλη γεννήθηκε στο Ελληνικό Φαρσάλων το 1962. Το 1976 για βιοποριστικούς λόγους μετακόμισε με την οικογένεια της στη Ν. Ιωνία του Βόλου, όπου και διαμένει. Εργάστηκε από μικρή ηλικία ως βιομηχανική εργάτρια στην Βαμβακουργία Βόλου. Μετά το κλείσιμο της Βαμβακουργίας το 1995, εργάσθηκε σκληρά σε διάφορες δουλειές για την επιβίωση της οικογένειάς της. Από το 1998 εργάστηκε ως καθαρίστρια του Υπουργείου Οικονομικών, στη ΔΟΥ Ν. Ιωνίας Βόλου. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, μαζί με τις υπόλοιπες 594 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών.



Ποιούς;


Οδόφραγμα






Συγκινητική παρουσία της Κωνσταντίνας Κούνεβα στο διαδίκτυο

Είναι συγκινητική η παρουσία που κάνει στο διαδίκτυο ηΚωνσταντίνα Κούνεβα που θεώρησε υποχρέωση της από την στιγμή που εκλέχτηκε ευρωβουλευτίνα με τον Σύριζα να μας δώσει το στίγμα της για τον τρόπο που θα πολιτευτεί. «Εσείς είστε το πρόγραμμα μου. Οι εργαζόμενοι, οι μετανάστες, οι μονογονεϊκές οικογένεις, οι ανάπηροι» μας λέει. Και συμπληρώνει: «Η μόνη φιλοδοξία μου είναι να μεταφέρω το Ευρωκοινοβούλιο την κραυγή σας, την απελπισία σας και την ελπίδα σας» συμπληρώνει.

Η αγωνίστρια, συνδικαλίστρια, απευθύνει το παρακάτω μήνυμα σε όσους την στήριξαν.

«ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» από εδώ και πέρα η Δούρου αφού τα λεφτά είναι πολλά (δείτε πρωτοσέλιδο)…

Δούρου

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», το οποίο κυκλοφορεί αύριο Κυριακή, δίνει το σήμα για το πού θα κινηθεί ο κυβερνητικός και μιντιακός πόλεμος το επόμενο χρονικό διάστημα: στο πρόσωπο της νέας περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, κάθε δημόσια δράση της οποίας θα βρεθεί στο στόχαστρο της μονταζιέρας τού Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να αποδομηθεί η δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει.

Εκτεταμένη χρήση χημικών και συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη

Eκατοντάδες διαδηλωτές αψήφησαν τα ισχυρά μέτρα ασφάλειας και τις απειλές Ερντογάν και κατέβηκαν στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης για την επέτειο του ενός χρόνου από τις διαδηλώσεις κατά της απόφασης της κυβέρνησης να φτιάξει εμπορικό κέντρο στο πάρκο Γκεζί. Η αστυνομία απάντησε με εκτεταμένη χρήση χημικών σε βάρος των συγκεντρωμένων ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για 32 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφου του CNN την ώρα του ρεπορτάζ. 

(Μετά το... ΕΘΝΟΣ, το νέο σκηνικό! Ω, της συμπτώσεως θαύμα τρομερόν)! Αναγέννηση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα βλέπει η Europol

Αναγέννηση της τρομοκρατίας στην Ελλάδα βλέπει η Europol
Τα συμπεράσματα της επικαιροποιημένης έκθεσης της Europol για την τρομοκρατία στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά για την κατάσταση στην Ελλάδα καθώς διαπιστώνεται αύξηση της δράσης αναρχικών τρομοκρατών στη χώρα μας.
Μάλιστα όπως αναφέρεται, το 2013 οι ομάδες του λεγόμενου αντάρτικου πόλης μπόρεσαν να επανεξοπλιστούν και να ανακτήσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητές τους.

(Είναι δομική η εγκληματικότητα των μπάτσων! Ακούει κανείς στην αριστερά); Αστυνομικός συνελήφθη επ' αυτοφώρω να κλέβει εταιρεία!

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος 38χρονου Αστυφύλακα, που υπηρετούσε σε Υπηρεσία της Αττικής και του 36χρονου αδελφού του.

Αστυνομικός συνελήφθη επ' αυτοφώρω να κλέβει εταιρεία!
Οι δυο συλληφθέντες κατηγορούνται για τα - κατά περίπτωση – αδικήματα της κλοπής, κατά συναυτουργία και εξακολούθηση, της παράβασης της νομοθεσίας για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και γραφείων ιδιωτικών ερευνών, της εκμετάλλευσης εμπιστευμένων πραγμάτων και της παράβαση καθήκοντος, κατ' εξακολούθηση.

(Τί λέτε. ρε παιδιά ); ΚΚΕ: Η έκθεση του ΔΝΤ επιβεβαιώνει πως θα συνεχιστούν τα μέτρα

Τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τα προνόμια για το κεφάλαιο θα συνεχιστούν, αναφέρεται σε σχόλιο του ΚΚΕ για την έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ.

ΚΚΕ: Η έκθεση του ΔΝΤ επιβεβαιώνει πως θα συνεχιστούν τα μέτρα
«Η έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ για την Ελλάδα επιβεβαιώνει ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα από τη μια και τα προνόμια για το κεφάλαιο από την άλλη θα συνεχιστούν, αφού αποτελούν προϋπόθεση της καπιταλιστικής ανάπτυξης, έχοντας μόνιμο χαρακτήρα» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

Ψάχνουν λύση σε 6 γρίφους της τρομοκρατίας


Τις λύσεις έξι «γρίφων» της τρομοκρατίας αναζητά εναγωνίως η ΕΛ.ΑΣ, πριν επιβεβαιωθούν δύο μεγάλοι φόβοι των αστυνομικών αρχών.

Ψάχνουν λύση σε 6 γρίφους της τρομοκρατίας
Οι άλυτοι γρίφοι της ΕΛ.ΑΣ είναι ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα, τα ασύλληπτα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», ο Χριστόδουλος Ξηρός και οι «συμμαχίες» του, ο φυγάς Κώστας Σακκάς, οι «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις» που δολοφόνησαν τους δύο χρυσαυγίτες, και ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Την ίδια στιγμή, δύο είναι οι μεγάλοι φόβοι της Αντιτρομοκρατικής: Πρώτον η πιθανότητα να υπάρξει ανθρώπινος στόχος στο επόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, και δεύτερον το γεγονός ότι διαρκώς ξεπετιούνται νέες οργανώσεις και βραχίονες, παρά τις συνεχείς συλλήψεις.

(Η Δούρου χειρικροτούσε τον... Ξέρξη)! Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες της Ρένας Δούρου

Με αγωνία αναμένεται η απάντηση της Ρένας Δούρου στις αποκαλύψεις πως κατά τη διάρκεια της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας η περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστή Αιγαλιώτισσα χειροκροτούσε τον Ξέρξη στο όρος Αιγάλεω...


«Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου με την Περιφερειάρχη Αττικής και τον πρώην υπουργό». Έτσι παρουσίασαν σάιτ και μπλογκ μια φωτογραφία που η Ρένα Δούρου (κλάμα από τα γέλια) χειροκροτεί τον ζεϊμπεκοχορευτή Άκη! Η

Στέφανος Σαράφης: Το παράδειγμά του θα διδάσκει, για πάντα, τις νεότερες γενιές...




Πέρασαν 57 χρόνια από τη ματωμένη 31η Μάη του 1957, όταν ο δοξασμένος στους λαϊκούς αγώνες ηγέτης του ΕΛΑΣ, βγαλμένος απ' τα σπλάχνα του λαού στρατηγός Στέφανος Σαράφης, στέλεχος του ΚΚΕ και βουλευτής της ΕΔΑ, σκοτώθηκε στη Λεωφόρο Αλίμου από αυτοκίνητο της αμερικανικής στρατιωτικής αποστολής που οδηγούσε ο Αμερικανός σμηνίας Μάριο Μουζάλι. 

Ο Ατρόμητος γιορτάζει τα 90α του γενέθλια!

Ο Ατρόμητος γιορτάζει τα 90α του γενέθλια!
Ενενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που αναγνωρίστηκε επίσημα το σωματείο του Ατρομήτου, με την ΠΑΕ να παρουσιάζει τα σχετικά έγγραφα με αφορμή της επετείου.

Οι Περιστεριώτες είχαν ιδρυθεί τον Μάιο του 1923, όμως το Πρωτοδικείο Αθηνών τους αναγνώρισε στις 31 Μαΐου 1924.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Σαν σήμερα, Γλέζος και Σάντας κατεβάζουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη


08:45 | 30 Μάιος. 2014
Σαν σήμερα, το 1941, δύο φοιτητές, οΜανώλης Γλέζος και ο Απόστολος (Λάκης) Σάντας πηγαίνουν στην Μπενάκειο Βιβλιοθήκη, βρίσκουν και μελετούν όλα τα σχεδιαγράμματα της Ακρόπολης. Όταν θα κατεβάσουν τη γερμανική σημαία από τον ιερό βράχο, θα αφήσουν επίτηδες επάνω στον ιστό τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα για να μην κατηγορηθούν οι Έλληνες φύλακες.

(Τί τρέχει με τους μπάτσους; Κανείς δεν βλέπει την δομική διαφθορά τους); Αστυνομικοί σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών




Πολυμελές κύκλωμα, που διακινούσε παράνομους μετανάστες από τη Γεωργία στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξάρθρωσαν οι αρχές, προχωρώντας στη σύλληψη 22 ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι και τέσσερις αστυνομικοί, που υπηρετούν στον Έβρο.

Με πέτρες και καδρόνια κατά των γραφείων της Χρυσής Αυγή πολίτες στη Μυτιλήνη



Πορεία στη Μυτιλήνη κατά της Χρυσής Αυγής από Newscaster

Αναστατώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η περιοχή γύρω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μυτιλήνη, στην πλατεία Κυπρίων Πατριωτών.
Περίπου 400 πολίτες πραγματοποίησαν αντιφασιστική πορεία, μέχρι το συγκεκριμένο σημείο.

Τσίπρας στο Bloomberg: Δεν δεσμεύομαι από οποιαδήποτε συμφωνία του Α. Σαμαρά με τους πιστωτές


«Όαση στην έρημο» χαρακτήρισε το κόμμα του, ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, και αποκάλεσε «τερατουργήματα» το Κόμμα για την Ανεξαρτησία του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) και το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας.
«Είμαστε μία φιλο-ευρωπαϊκή δύναμη που θέλει να αλλάξει την Ευρώπη, όχι να τη διαλύσει» σημείωσε, προσθέτοντας ότι στόχος τού ΣΥΡΙΖΑ είναι να μεταβάλει την πολιτική της Ένωσης.

Μιχαήλ Μπακούνιν, ένα αναρχικό πορτραίτο




Του Θανάση Κρεκούκια
"Κάθε υποδούλωση των ανθρώπων, είναι ταυτόχρονα περιορισμός της δικής μου ελευθερίας. Είμαι ελεύθερος άνθρωπος μόνο στο μέτρο που αναγνωρίζω την ανθρωπιά και την ελευθερία όλων των ανθρώπων γύρω μου. Όταν σέβομαι την ανθρωπιά τους, σέβομαι τη δική μου".

  1. Σαν σήμερα, πριν 200 χρόνια, στις 30 Μαΐου του 1814, γεννιέται στο Ταλίνιν της Ρωσίας ο Μιχαήλ Αλεξάντροβιτς Μπακούνιν, ο πιο γνωστός της πρώτης γενιάς των φιλόσοφων του αναρχισμού.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Εξόριστοι στο «νησί του θανάτου»




Ήταν 30 του Μάη του 1933, όταν είδε το φως της δημοσιότητας η δραματική έκκληση των 30 εξόριστων κομμουνιστών της Γαύδου, με την οποία ζητούσαν από τους εργαζόμενους –πέρα από την άμεση οικονομική ενίσχυση τους, για να μην πεθάνουν από τις αρρώστιες και την πείνα– ν’ αγωνιστούν μαζί τους για την κατάργηση της Γαύδου ως τόπου εξορίας, για τη γενική αμνηστία στους φυλακισμένους!  Του Δημήτρη Δαμασκηνούεκπαιδευτικού Δ.Ε. – ιστορικού. 

Από τη Μπίλντεμπεργκ στους Illuminati: 7 λέσχες με "σκοτεινά" μυστικά


Μυστικές κοινωνίες εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα και  σήμερα ωστόσο με την έλευση του διαδικτύου η ύπαρξή τους αλλά και τα μυστικά τους δύσκολα κρύβονται.
Ο συγγραφέας Alex Gracian με κείμενο του στη Huffingtonpost παρουσιάζει τις επτά πιο γνωστές λέσχες που έχουν επηρεάσει τον κόσμο.

Επίσκεψη στο "Μουσείο της Επανάστασης" στην Αβάνα


Το Μουσείο της Επανάστασης στεγάζεται στο παλαιό κυβερνητικό Μέγαρο στην γραφική Παλιά Αβάνα (Habana Vieja). Το Μουσείο, που δημιουργήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1959, φιλοξενεί εκθέματα από την ιστορία της Κουβανικής Επανάστασης. Στις περισσότερες από τις 30 αίθουσες του φιλοξενούνται περίπου 9 χιλιάδες εκθέματα από διαφορετικές περιόδους.

Μην καταστρέψετε τις ακτές σας όπως η Ισπανία





Επιστολή με την οποία καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μην ακολουθήσει το αποτυχημένο παράδειγμα της Ισπανίας στη διαχείριση του αιγιαλού απέστειλε προς τους υπουργούς Οικονομικών και Τουρισμού, ο διευθυντής του WWF Ισπανίας, Juan Carlos del Olmo.

Mekorot: Ποια είναι η εταιρεία που διεκδικεί το νερό της Θεσσαλονίκης

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται σήμερα οι εκπρόσωποι της Mekorot, υπέθυνης για το «απαρτχάιντ νερού» στην Παλαιστίνη - 6 (τουλάχιστον) λόγοι για τους οποίους οποιαδήποτε συνεργασία με μια τέτοια εταιρεία είναι απαράδεκτη.

Η Mekorot αποτελεί την κρατική εταιρεία ύδρευσης του Ισραήλ, η οποία ιδρύθηκε το 1937 και διαχειρίζεται το 90% του πόσιμου νερού του Ισραήλ και το 80% των υδάτινων αποθεμάτων...

της χώρας.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Καβγάς Λαφαζάνη- Βρούτση στη Βουλή

Καβγάς Λαφαζάνη- Βρούτση στη Βουλή
Έντονη λογομαχία ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση σημειώθηκε στη Βουλή. Ο κ. Βρούτσης επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι «δουλεύει τους Έλληνες ψιλό γαζί» αναφερόμενος στα όσα «έταξε» ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά για τις συντάξεις και τον κατώτατο μισθό, ενώ έκανε λόγο για «πελατειακή αντίληψη που έρχεται από το παρελθόν». 

Καθαρίστριες προς Θεοχάρη: Για ποια ηθική δεοντολογία μιλάτε;



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν την Πέμπτη οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσία του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου, Χάρη Θεοχάρη, σε εκδήλωση για την «ηθική δεοντολογία» στο Εμπορικό Επιμελητήριο.

Παράνομες οι απολύσεις στο ΔΟΛ - Δικαίωση για τους εργαζόμενους


Παράνομες έκρινε το Εφετείο της Αθήνας όλες τις ομαδικές απολύσεις που έγιναν στα έντυπα μέσα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) τον Δεκέμβριο του 2010 σε όλες τις κατηγορίες του προσωπικού (δημοσιογράφους, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικούς κτλ.).

Έργα και ημέρες της Monsanto



 Εν όψει της εισβολής μεταλλαγμένων ειδών στην Ευρώπη, ύστερα από ομόφωνη συμφωνία των κρατών μελών της ΕΕ, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ρίξουμε περισσότερο φως στους λόγους για τους οποίους τέτοιες αποφάσεις αποτελούν κάτι παραπάνω από σοβαρότατο κίνδυνο όχι μόνο για την υγεία των πληθυσμών αλλά και για την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος. Επιμέλεια: Μικαέλα Κόλλια

Διάταξη για ευνοϊκή μεταχείριση εταιρίας πρώην συνεργάτη Σαμαρά Ναυπηγεία Σύρου



Από την τροπολογία που αφορούσε τα καταδιωκτικά μέτρα κατά υπευθύνων όλων των ναυπηγικών επιχειρήσεων (Ελευσίνας, Σκαραμαγκά, Σύρου κ.α.) σχετικά με οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιρέθηκαν τα Ναυπηγία Σύρου. Προτάθηκε, όμως, λύση με ευνοϊκή μεταχείριση. Σύμφωνα με το capital.gr, τα Ναυπηγία Σύρου οφείλουν συνολικά 10 εκατομμύρια ευρώ, και ανήκουν στον Νίκο Ταβουλάρη, πρώην στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά - ήταν διευθυντής της Πολιτικής Άνοιξης. 

Τα λεφτά για το Κτηματολόγιο έγιναν πρωτογενές πλεόνασμα




Πρωτογενές πλεόνασμα έγιναν τα χρήματα που πλήρωσαν στα τέλη για το Κτηματολόγιο οι ιδιοκτήτες ακινήτων και τα οποία αγγίζουν τα 250 εκ. ευρώ, σύμφωνα με ρεπορτάζ τηςΕλευθεροτυπίας. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η εταιρεία Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε προβαίνει σε στάση πληρωμών, έναντι των πελατών και προμηθευτών της, βάζει λουκέτο σε υπηρεσίες της ενώ όλες οι μελέτες κτηματογράφησης και δασικών χαρτών τινάζονται στον αέρα. Πάντως η Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. (ΕΚΧΑ), διαψεύδει τα περί στάσης πληρωμών. 

Ευτυχώς που τρελάθηκα...


...''και δεν ξέρω τί κάνω!'', τραγουδούσε το 1975 ο συμπαθέστατος Κώστας Καφάσης στο σουξέ του ''Γέλα Κυρία μου''.

     Εδώ τί ''γέλα κυρία μου'',
     ..που γελάει η μισή υφήλιος με την διανοητική κατάντια του ''κύριου 8%''!
     Και τί 8%! Με φερετζέ! Κρυμένος πίσω από Ελιές και... 
μούσμουλα!

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ

emmanouilidis(Τετ. 28/5/14 - 17:20)
Του ΓΙΑΝΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ
Στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την πρώτη πανελλαδική του νίκη. Πήρε σχεδόν 27% των ψήφων, 4% περισσότερο από τη Ν.Δ.
Η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή προπαγάνδα, εκμεταλλευόμενη την «τεχνική» υπεροχή της (τα περισσότερα ΜΜΕ υποστηρίζουν συνειδητά τοΜνημόνιο), προσπαθεί από το βράδυ της 25ης Μάη να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.
Το ψέμα όμως «έχει κοντά ποδάρια».

Εκεί που είσαι ήμουνα, εδώ που είμαι θα 'ρθεις; Απροσδόκητη αύξηση ανέργων στη Γερμανία


Η ανεργία στη Γερμανία αυξήθηκε απροσδόκητα τον Μάιο, για πρώτη φορά έπειτα από έξι μήνες, εν μέσω ενδείξεων επιβράδυνσης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, μεταδίδει το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Μήνυμα ελήφθη!!


Εκλογές τέλος.
 Ο Λαός ομίλησε!!

Και τι είπε;;
Εδώ σε θέλω μάστορα!!

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ



http://zeidoron.blogspot.gr/2014/05/blog-post_962.html

Τουλάχιστον μάθαμε τι υπήρχε μέσα στο σακίδιο του Σταύρου Θεοδωράκη!

Από left
http://greki-gr.blogspot.gr/

Η ιστορία του Τσαρλς Μπόικοτ: Όταν γεννήθηκε ο όρος «μποϊκοτάζ»




Από τον 18o αιώνα και τους αγωνιστές εναντίον του δουλεμπορίου στη Βρετανία, μέχρι το κίνημα για τα Πολιτικά Δικαιώματα των Αφροαμερικανών του 20ου αιώνα και τις σημερινές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, το μποϊκοτάζ  αποτελεί ένα ευρέως γνωστό τρόπο διαμαρτυρίας είτε για κοινωνικοπολιτικούς λόγους είτε ως μέθοδος ακτιβισμού κατά του καταναλωτισμού. Ποια είναι, όμως, η ιστορία του μποϊκοτάζ; Από πού προήλθε ο όρος που εδώ και αιώνες εκφράζει την αντίθεση και την αποδοκιμασία;Επιμέλεια: Μικαέλα Κόλλια

Το 'χει πει κι ο Στάλιν: «Καλύτερα ο Μπέος, παρά ο Συριζαίος»

Mόλις βγήκε ο απολογισμός της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τις εκλογές, άρχισα να ψάχνω μανιωδώς. Στην πρώτη παράγραφο τίποτα, στη δεύτερη τίποτα, στην τρίτη, στην τέταρτη, στην πέμπτη, τίποτα, τίποτα, τίποτα. Περνούσαν σαν βαγόνια οι παράγραφοι του απολογισμού κι ούτε λέξη αυτοκριτικής για όσα διέπραξε η ηγεσία του ΚΚΕ στην υπόθεση του Πάχτα και του Μπέου. Διότι όλα καταπίνονται, σύντροφοι, και τα ψέματα, και το μίσος, και οι συκοφαντίες. Το όνειδος του Πάχτα και του Μπέου, όμως, δεν καταπίνεται ούτε με όλο το νερό του Βόλγα.

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Κάλεσμα στην ανοικτή εκδήλωση για τη βία, τα ναρκωτικά και τις μαφίες στα Εξάρχεια



Tην Τετάρτη 28-5 στις 7μ.μ. θα γίνει συνάντηση γειτόνων, επαγγελματιών και συλλογικοτήτων στο κηπάκι της Τσαμαδού (απέναντι από Τσαμαδού 15) προκειμένου να συζητήσουμε το σοβαρό θέμα της εξάπλωσης της μαφίας, της βίας και των ναρκωτικών στα Εξάρχεια. 
Ας προσπαθήσουμε να είμαστε όλοι εκεί με ιδέες και διάθεση συνεργασίας προκειμένου κάπου να καταλήξουμε. Διαδώστε το όσο μπορείτε!

http://www.exarhia.gr 

Ο ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

( Τετ. 28/5/14 - 08:50)
Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι πια τόσο νέος ώστε να του συγχωρείται η λογοδιάρροια και η συνακόλουθη ανοησία.Υπουργός επί σειρά ετών και επίλεκτο στέλεχος της ΝΔ -αλλά και γιος του μπαμπά του και αδελφός της αδελφής του- όφειλε να έχει ήδη αντιληφθεί την αξία της σιωπής. Να έχει καταλάβει ότι υπάρχει ακόμα και στη φλύαρη πολιτική καιρός του ομιλείν, και καιρός του σιωπάν. Ή εν πάση περιπτώσει καιρός της σπατάλης και καιρός της λιτότητας ακόμα και στις λέξεις.
Όμως όχι. Επιμένει να ενισχύει σε κάθε ευκαιρία και με αξιοσημείωτη συνέπεια τη μπλα-μπλα-μπλα εικόνα του. "Η κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δεν χρειάζεται να ρωτήσει τον κύριο Τσίπρα για τίποτα", είπε χτες, μιλώντας στον Σκάι. Κατηγορώντας ταυτόχρονα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι έβλεπε τις εκλογές ως «έφοδο στα θερινά ανάκτορα». Και καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι "το μήνυμα για ανατροπή δεν έπιασε τόπο".

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΜΕ

(Τετ. 28/5/14 - 10:27)
ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ
Από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στάση εργασίας όλων τωνδημοσιογράφων σε όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ, ιδιωτικά και δημόσια της Αττικής.

(Εξαιρετικό)! Τα καλύτερα μηνύματα γράφονται στους τοίχους!

Έφυγαν οι εποχές που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, εποχές που με τα διάφορα μεσογειακά ολοκληρωμένα προγράμματα τσιμεντώναμε τις παραλίες μας. Εποχές που με τις επιδοτήσεις από το λάδι, αντί να φτιάχνομε εμφιαλωτήρια και δίκτυα, στήναμε χαμαιτυπεία μέσα στους ελαιώνες μας και τρώγαμε τα λεφτά των ενισχύσεων με ευτελείς γυναίκες, λουσμένες με φτηνότερες σαμπάνιες.

(Ντροπή μας)! Αυτοκτόνησε 18χρονος λίγο πριν δώσει Πανελλαδικές


Τέλος στη ζωή του έβαλε το πρωί της Τετάρτης ένας 18χρονος, ο οποίος ενώ κατευθυνόταν προς το εξεταστικό κέντρο για να δώσει Πανελλαδικές Εξετάσεις, τελικά ανέβηκε - σύμφωνα με πληροφορίες - σε πολυκατοικία δίπλα στο 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών και έπεσε από τον 6ο όροφο.

Παραιτήθηκε ο Φώτης Κουβέλης

Την παραίτησή του στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος υπέβαλε ο Φώτης Κουβέλης, όπως αναφέρει ο ίδιος σε δήλωσή του.

Παραιτήθηκε ο Φώτης Κουβέλης
«Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτησή μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες» τονίζει ο κ. Κουβέλης και αναφέρει: «Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξή μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ».

Πέθανε η ποιήτρια και αγωνίστρια για τα δικαιώματα των μαύρων, Maya Angelou


 Η σπουδαία ακτιβίστρια και ποιήτρια Maya Angelou πέθανε στα 86 της χρόνια, όπως δημοσιεύουν τα διεθνή μέσα.
Maya Angelou ήταν το λογοτεχνικό ψευδώνυμο της Marguerite Ann Johnson. Το υιοθέτησε μετά τον γάμο της (το 1951) με τον 'Ελληνα Anastasios (Tosh) Angelos, πρώην ναυτικό με καλλιτεχνικές ανησυχίες.
Το τελευταίο της Tweet:

Οι τρεις Έλληνες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα "άδυτα" της λέσχης Μπίλντερμπεργκ

Από αύριο, 29 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου, η παγκόσμια οικονομική ελίτ συναντάται στην Κοπεγχάγη της Δανίας.
Πρόκειται για την 62η κατά σειρά συνεδρίαση της περίφημης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Επείγον ιατρικό ανακοινωθέν - Καλύτερα η υγεία των γιατρών που εγχείρισαν τον Κων. Μητσοτάκη

http://www.newsit.gr/files/Image/2014/04/29/resized/epitimos_630_420.jpg

Έχουμε ευχάριστα νέα από το Τουμπίνγκεν της Γερμανίας,όπου ταξίδεψε τη Δευτέρα ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και τέως Πρωθυπουργός Κωνστανταντίνος Μητσοτάκης,για να υποβληθεί, όπως κι έγινε, σε επέμβαση στο δεξί του μάτι και συγκεκριμένα για αντιμετώπιση της εκφύλισης ωχράς κηλίδας.
Στο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε την Τρίτη το πρωί αναφέρεται ότι οι γιατροί που εξέτασαν και εγχείρισαν τον κ. Μητσοτάκη είναι καλύτερα, ο ίδιος δε ο κ. Μητσοτάκης βλέπει καρφίτσα στα 1000 μέτρα.
Ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα των επανεξετάσεων του 96χρονου πρώην πρωθυπουργού, που είναι το εξής :

(H ζωή ενάντια στον πουριτανισμό των μονοθεϊστικών θρησκειών)! Ο προκλητικός πάπυρος πορνό των αρχαίων Αιγυπτίων




Το πρώτο ερωτικό περιοδικό για άνδρες ανακαλύφθηκε στις αρχές του 19ου αιώνα στην πόλη Ντέιρ ελ-Μεντίνα της Αιγύπτου και φιλοξενείται στο αιγυπτιακό μουσείο στο Τορίνο της Ιταλίας.

(Διορθωμένοι)! Τρεις κανόνες από το εγχειρίδιο του Καλού Γιακωβίνου... μετά τις ενστάσεις του εν πλω αδερφού!



  •  
  •  1. Ο καλός Γιακωβίνος  έχει καθαρά χέρια, φωτεινά και ίσια βήματα, ατσάλινη περιπαικτική ματιά κι ένα δαιδαλώδες και σκοτεινό μυαλό με πραγματικό Μινώταυρο - κι έναν Θησέα με αληθινό σπαθί στο βάθος του απερίφραστου ουρανού του ! 


  • 2. Ο καλός Γιακωβίνος, είτε πετά επιφανειακά ανέμελα χαλίκια στην επιφάνεια της λίμνης,  είτε δαιμονικός πλέκει κρίκους, είτε ξεδιπλώνει με θεϊκή προσήλωση παγίδες-παίγνια, γνωρίζει πολύ καλά ότι ο ιστός της αράχνης είναι πετυχημένος - τότε και μόνο τότε - όταν ο τζίτζικας  πιάνεται παραδομένος από την σαγίνη του τραγουδιού του!

  • 3. Ο καλός Γιακωβίνος, πράττει και διαπράττει όταν μιλά, όταν πράττει, όμως, δεν μιλά!

  • Σ.Καστριώτης


(Θεσπέσιο)! Πετράν (τσατσόπουλος) ο Γκαντεμόσαυρος


Εχω την εντύπωση πως βρήκαμε το άλτερ έγκο του Μητσοτάκη
Ακολουθεί το αποτέλεσμα των ευχών

Στον... Βγενόπουλο το μανατζμεντ του "Ερρίκος Ντυνάν"!

Oιδιωτικός όμιλος "Υγεία", συμφερόντων Ανδρέα Βγενόπουλου, αναλαμβάνει τελικά το μάνατζμεντ του πολύπαθου θεραπευτηρίου της Αθήνας "Ερρίκος Ντυνάν".

Το Δ.Σ. του "Ερρίκος Ντυνάν" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι "αποφάσισε ομόφωνα την ανάθεση στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ των υπηρεσιών διαχείρισης παρόχου υγείας δευτεροβάθμιας φροντίδας, για το Νοσοκομείο που λειτουργεί...
με τον ομώνυμο διακριτικό τίτλο".

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δώρο στους ιδιοκτήτες ΜΜΕ οι ψηφιακές συχνότητες

Eπανέρχεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην παραχώρηση από την κυβέρνηση συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στην Digea. Με επίκαιρη ερώτησή της στον υπουργό Μεταφορών, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει την παραχώρηση των συχνοτήτων έναντι προκλητικά χαμηλού τιμήματος, συνδέοντάς την και με το κυβερνητικό "μαύρο" στην ΕΡΤ.
Η επίκαιρη ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων:...

(Παρλαπίπες! Τους αποτυχημένους συνεργάτες του Χιωτάκη και Μαστοράκο, ποιός τους σκότωσε; Μήπως, αυτοί σκότωσαν σαν ... παρενέργεια το Γιάννη Σγουρό); ΤΑ ΝΕΑ: Ποιοί "σκότωσαν" το Γιάννη Σγουρό

sgourosAποκαλυπτικό ρεπορτάζ για όσους από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία οδήγησαν στην ήττα του Γιάννη Σγουρού, έχει σήμερα ο Μικροπολιτικός στα ΝΕΑ. Στενός συνεργάτης του περιφερειάρχη Αττικής αναφέρει γεγονότα, παραθέτει ηχηρά ονόματα και περιγράφει τις κινήσεις ενώ κλείνει σε μια φράση όλα τα επιχειρήματα: «μας πούλησαν».
Γράφει χαρακτηριστικά ο Μικροπολιτικός στα ΝΕΑ:

Δημιούργημα της κρίσης: 30,6 εκ. περισσότεροι άνεργοι παγκοσμίως

 


Περίπου τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προστεθεί στις τάξεις των ανέργων σε όλο τον κόσμο το 2013, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται σήμερα σε 199,8 εκατομμύρια, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την εργασία που δημοσιεύεται σήμερα από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO).

Ανώγεια : Η μόνη ψήφος στους νεοναζί ήταν από αστυνομικό που ψήφισε φανερά μπροστά σε μάρτυρες!!!!!!


Σύμφωνα με πληροφορίες της mpalothia, η μόνη ψήφος που πήραν οι νεοναζί ήταν από το 59 εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα Ανώγεια. Συγκεκριμένος αστυνομικός που είχε εκδηλώσει την ναζιστική του ιδεολογία από την προηγούμενη Κυριακή και τις πρώτες περιφερειακές εκλογές, πήρε το ψηφοδέλτιο της Χ.Α. και μπροστά στη κάλπη το τοποθέτησε φανερά στο φάκελο για να ψηφίσει με σκοπό να προκαλέσει ενώ τον παρακολουθούσε αρκετός κόσμος που βρισκόταν στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα.

Θεσσαλονίκη: Δράσεις αλληλεγγύης ενόψει του εφετείου του αναρχικού αιχμαλώτου Μπάμπη Τσιλιανίδη








εκδήλωση στις 2 Ιούνη από τη Συνέλευση αναρχικών για τη σύνδεση των αγώνων μέσα στην κοινωνία φυλακή.

http://gr.contrainfo.espiv.net/2014/05/27/thessaloniki-draseis-efeteio-tou-babi/