Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Γιατί θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ



Αγαπημένε μου Πιτσιρίκο, καλημέρα και καλή υπομονή! Είμαι 40 χρονών, η κρίση δεν με έχει αγγίξει ιδιαίτερα στη δουλειά μου (αν εξαιρέσεις τη μόνιμη κατάθλιψη που νιώθω λόγω έλλειψης προοπτικής), αλλά βλέποντας μία χώρα να πηγαίνει κατά διαόλου και τους πολίτες της παραδομένους στην απελπισία, αποφάσισα να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Και θα σου πω γιατί:

- Γιατί βαρέθηκα να φοβάμαι. Γιατί, από όλα αυτά που μας έλεγαν ότι θα πάθουμε αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, μας βρήκαν τρις χειρότερα και η εξαθλίωσή μας απ’ ό,τι φαίνεται θα συνεχιστεί.
- Γιατί Σαμαράς και Βενιζέλος είναι μία πύρινη λαίλαπα που στο πέρασμά της δεν αφήνει τίποτα όρθιο, παρά μόνο αποκαΐδια. Κι όσοι κάνουν ότι δεν το βλέπουν και λένε ότι «η Ελλάδα πάει καλύτερα» είναι ή ηλίθιοι, ή απλά αδιάφοροι! Δηλαδή επικίνδυνοι!
- Γιατί προτιμώ να «δοκιμάσω» κάτι που δεν ξέρω, παρά να αφήσω να συνεχίζουν να καταστρέφουν τη χώρα αυτοί που είναι σε εντεταλμένη υπηρεσία να την αποτελειώσουν.
- Γιατί είμαι σίγουρη ότι, αν γίνει κάποια μέρα κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αυτοί που τον βρίζουν, την επόμενη μέρα θα αναθαρρήσουν. Θα ξαναμπούμε στη λογική του «για να δούμε» και θα φύγουμε από τη λογική του «τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει».
- Γιατί, όταν μιλάει ο Τσίπρας, ακόμα και ψέματα να λέει, νιώθω ότι ακούω να επιστρέφει και πάλι η φωνή της λογικής. Ακούγοντας όλους αυτούς τους κυβερνητικούς φωστήρες τόσα χρόνια να μας πουλάνε τρελίτσα, συνηθίσαμε να παρακολουθούμε το απόλυτο θέατρο του παραλόγου και να το θεωρούμε ρεαλισμό. Ιονέσκο!!! Πού είσαι;;;
- Γιατί οι ψηφοφόροι του είναι το πιο υγιές κομμάτι του ελληνικής κοινωνίας, οι λιγότερο αδιάφοροι, αλλά και οι λιγότερο φανατισμένοι.
- Γιατί και μόνο στην ιδέα να προηγηθεί η ΝΔ και να πρέπει να ξαναφάω στη μάπα το Σαμαρά με το κορμί όρτσα ως κουτσαβάκι να με αποκαλεί «κοσμάκη», μου έρχεται εμετός. Είναι η ώρα να πάρει το μάθημά του από τον «κοσμάκη», αλλιώς πάμε για φούντο!
- Γιατί όλα μαζί τα ατοπήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε με ένα μικρο-σκάνδαλο των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
- Γιατί η εποχή των απολιτίκ έχει περάσει οριστικά και πρέπει να πάρουμε όλοι θέση απέναντι στα πράγματα. Γιατί είναι καιρός οι νέοι να ψηφίζουν και να σηκώνουν οι ίδιοι το βάρος της επιλογής τους. Κι όχι να κατηγορούν τους παλιότερους για τη χώρα που τους παραδίδουν.
- Τέλος, γιατί πιστεύω – και πονάω που το λέω – ότι είναι η τελευταία μας ελπίδα…
Άννα Ε.
Υ.Γ. Συγγνώμη για το άθλιο συντακτικό, τα έγραψα όλα πάνω σε φούρια!
(Αγαπητή φίλη, σας καταλαβαίνω και το συντακτικό σας είναι μια χαρά. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση και πετύχει να κάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα 5-10 συγκεκριμένα πράγματα, το κλίμα στη χώρα και στην κοινωνία θα αλλάξει αμέσως. Η Ελλάδα θα φύγει μπροστά με ψηλές ταχύτητες. Επίσης, αν το καταφέρει αυτό, θα είναι δύσκολο για τους ολιγάρχες να ρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν τον ρίξουν, και τι έγινε; Μια φορά ζούμε. Δεν θα ζήσουμε με φόβο. Θα ζήσουμε ελεύθεροι Με τη νίκη!)

http://pitsirikos.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου