Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ο Βενιζέλος και το μπόνους των 50 εδρών




Πιτσιρίκο καλησπέρα! Κάπου πήρε το μάτι μου και διάβασα ότι ο Βενιζέλος θέλει να καταργήσει το μπόνους των 50 εδρών για το 1ο κόμμα στης βουλευτικές εκλογές! Πραγματικά απύθμενο το θράσος του. Μου φαίνεται αρκετά περίεργο να μην βλέπει κανείς ότι αυτός, ο Σαμαράς κι οι παρέα τους θα κάνουν οτιδήποτε περνά από το χέρι τους, για να μην χάσουν την μάσα και την καρέκλα. Και κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να εκτρέψει το Σύνταγμα! Ποιοι; Αυτοί που το κάναν κωλόχαρτο!

Βεβαία, η απλή αναλογική είναι πάγιο αίτημα της Αριστεράς αλλά δεν βλέπω την απαραίτητη συσπείρωση για να επιτευχθεί ο στόχος της εξουσίας. Δεν ξέρω πώς θα το χειριστεί αυτό ο Αλέξης αλλά είμαι σίγουρος ότι είναι προετοιμασμένος, θέλω να πιστεύω δηλαδή…
Στα δικά μας πιτσιρίκο, τώρα που πήγα να ψηφίσω στο χωριό μου (ένα από τα χωριά της Χαλκιδικής στην περιοχή των Σκουριών) συνειδητοποίησα για ακόμη μία φορά το βάθος της σήψης και της σαπίλας της κοινωνίας μας.
Άνθρωποι που χθές βρίζανε τον Πάχτα, να τους βλέπεις να φιγουράρουν στα ψηφοδέλτια του με αντάλλαγμα μια θέση στην Εταιρία (μία είναι η Εταιρία στη περιοχή !).
Και να έχουν επιπλέον το θράσος να σου ζητάνε την ψήφο για να βολευτούν αυτοί, τα παιδιά τους, τα ξαδέρφια τους!
Αυτοί οι ίδιοι που στα πρώτα σκάνδαλα που θα παρουσιαστούν στην τηλεόραση θα βρίζουν τους κλέφτες βουλευτές και υπουργούς που τα παίρνουν και κάνουν ρουσφέτια (άλλα προφανώς εκτός από τα δικά τους! Γιατί αν είναι για τα δικά τους τουμπεκί!).
Και κανένας να πεί κάτι για να δώσει όραμα στην περιοχή πέρα από την γνωστή «ανάπτυξη».
Που αύριο αν φύγει η «Εταιρία» όπως στο παρελθόν κι άλλες αντίστοιχες, θα αφήσουν καμμένη γή, καμία τεχνογνωσία και τον κόσμο να φωνάζει για δουλειά πάλι.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.
Καλή συνέχεια
diantAlive
(Αγαπητέ Διαμαντή, το ωραίο -σε σχέση με αυτά που έγραψες για την Χαλκιδική και τα κριτήρια ψήφου των κατοίκων- είναι πως υπάρχουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι που έκαναν περισπούδαστες πολιτικές αναλύσεις στα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών. Καμία σχέση με την πραγματικότητα. Να είσαι καλά.)

http://pitsirikos.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου