Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Παραιτήθηκε ο Φώτης Κουβέλης

Την παραίτησή του στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος υπέβαλε ο Φώτης Κουβέλης, όπως αναφέρει ο ίδιος σε δήλωσή του.

Παραιτήθηκε ο Φώτης Κουβέλης
«Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτησή μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες» τονίζει ο κ. Κουβέλης και αναφέρει: «Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξή μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ».

Ο Φώτης Κουβέλης αναφέρει ακόμη στη δήλωσή του ότι όλοι πιστεύουν σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.
Τα όργανα του κόμματος θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις, καταλήγει ο κ. Κουβέλης.
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο βουλευτής του κόμματος Γρηγόρης Ψαριανός, είχε ζητήσει να καταθέσει την παραίτησή του ο Φ. Κουβέλης στην ΚΕ, αναγνωρίζοντας τις πολιτικές ευθύνες που έχει η ηγεσία του κόμματος για την εκλογική ήττα.
«Αν ήμουν στη θέση του θα είχα παραιτηθεί στην ΚΕ», είπε ο κ. Ψαριανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Βήμα FM», ζητώντας να αναγνωρίσει την ευθύνη για την ήττα της ΔΗΜΑΡ και να αλλάξει στρατηγική συμμετέχοντας στον διάλογο για την Κεντροαριστερά. Μπροστά στο ενδεχόμενο ανοιχτής ρήξης στη ΔΗΜΑΡ στελέχη που πρόσκεινται στην ηγετική ομάδα κάνουν μια προσπάθεια αναδίπλωσης, προκειμένου να εκτονώσουν τις αντιδράσεις.

Από την πλευρά του, ο Θ. Μαργαρίτης σε χθεσινές δηλώσεις του στο «Έθνος» αναγνώρισε την αναγκαιότητα να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ της ΔΗΜΑΡ, της Ελιάς και του Ποταμιού για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς με ριζοσπαστικό πρόγραμμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο ο Θ. Μαργαρίτης όσο και τα στελέχη που πρόσκεινται στην ηγεσία, όπως και ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης, αρνούνταν προεκλογικά κάθε διάλογο με το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο λόγω της συνεργασίας τους στην κυβέρνηση με τη ΝΔ.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64014261

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου