Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

"Mην λες αυτό που πρέπει, όταν δεν πρέπει" (αρχαίο ρητό)



Γράφει ο mitsos175
Επαινούσαν κάποτε τον φιλόσοφο Αντισθένη κάποιοι φαύλοι, κι αυτός αναρωτήθηκε:” Μήπως έκανα κάτι κακό;” Όχι δεν έκανε.
Δεν χρειάζεται να πει κάποιος ψέματα, για να επαινεθεί από άχρηστους. Αρκεί αυτή η αλήθεια που αναφέρει, να νομίζουν ότι εξυπηρετεί το δόλιο σκοπό τους. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να λέγεται η αλήθεια, αλλά να λέγονται όλες ανεξαιρέτως οι αλήθειες, ώστε να καταλαβαίνουμε τι πραγματικά συμβαίνει .




Η διαφορά των άτιμων με τους έντιμους είναι ο λόγος, η αιτία που επιδοκιμάζεται ένα πραγματικό γεγονός. Φυσικά το κάθαρμα χρησιμοποιεί και το ψέμα, ή αποκρύβει άλλες μεγάλες αλήθειες, ενώ ο δίκαιος όχι. Ο έντιμος λοιπόν επιδοκιμάζει το σωστό, ακριβώς επειδή είναι αληθινό. Ο ανέντιμος επειδή πιστεύει ότι μπορεί να το χρησιμοποιήσει προς ίδιον όφελος... Τι εννοώ:

Προσωπικά με ενοχλεί που το ΚΚΕ είναι αποδέκτης "χειροκροτημάτων" από ακροδεξιά site της ΝΔ και γλοιώδεις τύπους σαν τον Άδωνη. Φυσικά η προπαγάνδα της ΝΔ λειτουργεί αποσπασματικά. Εστιάζει στην αντιπαράθεση του κόμματος με το ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να δημιουργήσει λάθος εντυπώσεις. Στην ουσία προσπαθεί να βλάψει το ΚΚΕ.

Είμαστε εναντίον της δολοφονικής ΝΔ, του δοσίλογου σαμαρά, και των αφεντικών του. Κάνουμε συνέχεια αγώνες εναντίον της καταστροφικής ρατσιστικής και φασιστικής πολιτικής του. Δε θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί τα καθάρματα που ξεπουλάνε τον τόπο. Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων, γαλάζια τομάρια. .
  


http://gregordergrieche.blogspot.gr/2014/10/m_18.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου