Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ασάνζ: Google και NSA είναι ουσιαστικά η ίδια επιχείρηση




Τη στενή σχέση μεταξύ της Google και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA), επισημαίνει ο εγκλωβισμένος στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, Τζούλιαν Ασάνζ, που καταζητείται από τις ΗΠΑ για τη δημοσίευση χιλιάδων απόρρητων διπλωματικών εγγράφων, μέσω του Wikileaks.

Μιλώντας στο περιοδικό New Scientist αναφέρεται στις συνέπειες που είχαν οι αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για την NSA, σημειώνοντας πως υπάρχει ο κίνδυνος ο έλεγχος που επιχειρείται στο διαδίκτυο και η συγκέντρωση εξουσιών να μας οδηγήσει σε μια δυστοπία. Από την άλλη υπογραμμίζει πως το διαδίκτυο «επιτρέπει την καλύτερη πολιτική εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο που έχει συμβεί ποτέ». «Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα επικρατήσει», ανέφερε.
«Συλλογή πληροφοριών, φακέλωμα και πώληση των πληροφοριών σε τρίτους, η Google και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ ουσιαστικά ανήκουν στην ίδια βιομηχανία», αναφέρει.
Ο Ασάνζ τόνισε πως όταν αποκαλύφθηκε η δράση της NSA, η Google και άλλες εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ, όπως η Facebook, επιχείρησαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από την NSA. Όμως, όπως υπογραμμίζει, «είναι στη φύση της Google να συλλέγει όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες για όσο γίνεται περισσότερους ανθρώπους. Να αποθηκεύει αυτές τις πληροφορίες, να τις καταλογογραφήσει, να δημιουργήσει το προφίλ κάθε ανθρώπου, να προβλέπει τα ενδιαφέροντά τους και να πουλά αυτά τα προφίλ σε διαφημιστές και άλλους».
«Αυτή ακριβώς είναι η βιομηχανία στην οποία εμπλέκεται η NSA. Δεδομένου ότι η Google και η NSA είναι ουσιαστικά η ίδια επιχείρηση, η NSA προσπάθησε να καβαλήσει τη Google και να της αποσπάσει πληροφορίες», πρόσθεσε.
http://tvxs.gr/news/internet-mme/asanz-google-kai-nsa-einai-oysiastika-i-idia-epixeirisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου