Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Κρυφή διάσκεψη νεοναζί για την Χρυσή Αυγή στο Βέλγιο Νεοναζιστική... Διεθνής



Κρυφή διάσκεψη νεοναζιστικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε σε επίσης μυστικό τόπο συνάντησης του Βελγίου το Σάββατο και με θέμα «Χρυσή Αυγή: ο πολιτικός αγώνας και η στρατηγική της έντασης». Συνδικάτα του Βελγίου ζήτησαν με επιστολή τους από τον πρωθυπουργό της χώρας, Έλιο ντι Ρούπο, και τον δήμαρχο των Βρυξελλών, Ιβάν Μαγιέρ, να μην επιτρέπονται δημόσιες εκδηλώσεις με την συμμετοχή της Χρυσής Αυγής. 

Βάσει πληροφοριών που έχουν δημοσιοποιηθεί σε ακροδεξιές ιστοσελίδες, τη διάσκεψη οργάνωσε ο «ιταλικός πολιτιστικός σύλλογος ZenitBelgio», που έχει εγκατασταθεί στο Βέλγιο από το 2013. Το Zenit έχει αποστολή την προώθηση της φασιστικής ιδεολογίας (ένα από τα ιστορικά πολιτικά πρότυπα είναι ο Βέλγος Ναζί, Λεόν Ντεγκρέλ) και συνδέεται με το ιταλικό νεοφασιστικό ρεύμα «Casa Pound».
Ακροδεξιές ιστοσελίδες του Βελγίου και της Γαλλίας προανήγγειλαν μια διάσκεψη για τη Χρυσή Αυγή, προγραμματισμένη για τις 4 Οκτωβρίου, με ομιλητές δύο συνεργάτες των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής, τον Κωνσταντίνο Μποβιάτσο και τον Αλέξανδρο Λύρη, καθώς και τον Ιταλό, πρώην ακροδεξιό εξτρεμιστή και πρόεδρο του κινήματος Casa Pound, Γκαμπριέλε Αντινόλφι. 
Τα βελγικά συνδικάτα τονίζουν ότι εάν επιτρέπονται τέτοιες εκδηλώσεις με την συμμετοχή της Χρυσής Αυγής, που «στην Ελλάδα έχει περάσει από το έγκλημα της υποκίνησης ρατσιστικού μίσους στην πράξη», παραβιάζεται ο βελγικός αντιρατσιστικός νόμος. Ζητούν από τις αρχές να μεριμνήσουν ώστε να μη μετατραπούν οι Βρυξέλλες και το Βέλγιο σε «κέντρο συντονισμού των Νεοναζί της Ευρώπης» και να εκδώσουν μια γενική απαγόρευση των δραστηριοτήτων, που εμπλέκουν τη Χρυσή Αυγή εκτός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
http://tvxs.gr/news/kosmos/kryfi-diaskepsi-neonazi-gia-tin-xrysi-aygi-sto-belgio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου