Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

ΣΙΚΕ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ … (Της Σγουριάδας Ζαχαρόπουλου, κυβερνητικού συνδικαλιστή και προέδρου του σωματείου του ΕΔΣΝΑ)...

2011 με τον Παπακωνσταντίνου
 Αυτοί που ψήφισαν να γίνουν οι μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων με ΣΔΙΤ - των οποίων το αποτέλεσμα θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο του ΕΔΣΝΑ- ,  τώρα παριστάνουν τους ανήσυχους  και λένε στους εργαζόμενους στον ΕΔΣΝΑ πως με το πρόγραμμα της Δούρου θα μείνουν χωρίς δουλειά γιατί θα διαχειριστούν τα σκουπίδια μόνοι τους οι δήμοι .
Αυτοί λοιπόν που έχουν  παραδώσει την λειτουργία ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ  της εγκατάστασης της Φυλής στον εργολάβο,  έχουν  το θράσος να μιλάνε για ένα πρόγραμμα που έχει ένα ξεκάθαρο δημόσιο χαρακτήρα.
Μήπως φταίει η Δούρου που δεν δουλεύουν τα μηχανήματα του συνδέσμου στο ταμπάνι; Φταίει οι Δούρου που οι δεματοποιητές που κόστισαν εκατοντάδες εκατομμύρια δεν δούλεψαν ποτέ; Φταίει η Δούρου για το μέγα σκάνδαλο του ΕΜΑΚ; Φταίει οι Δούρου για τα περιστατικά διαφθοράς που έχουν καταγραφεί επίσημα στον ΕΔΣΝΑ; Ο κατάλογος είναι τεράστιος , αλλά υπάρχει..
Οι πιο θερμοί υποστηριχτές των  μονάδων  των εργολάβων που θα άφηναν τον ΕΔΣΝΑ χωρίς αντικείμενο και χωρίς έσοδα , ανησυχούν τώρα για το μέλλον του συνδέσμου.
Δεν τους ενδιαφέρει αν οι μονάδες των εργολάβων θα «καταπιούν» χιλιάδες θέσεις εργασίας στους ΟΤΑ.  Δεν τους ενδιαφέρει αν θα εκτοξευτούν τα δημοτικά τέλη για να πλουτίζουν οι εργολάβοι. Δεν του ενδιαφέρει αν οι τεχνολογίες αυτές είναι φιλικές στο περιβάλλον και επικίνδυνες για την   υγεία των ανθρώπων.
Αυτοί που κατάντησαν τον ΕΔΣΝΑ μηχανισμό ανάθεσης εργολαβιών και κατανομής αντισταθμιστικών τώρα ανησυχούν  από το πρόγραμμα της Δούρου.
Τόσα χρόνια δεν είχαν καμιά ανησυχία.
Το ότι ο ΕΔΣΝΑ είχε γίνει πασαρέλα των εργολάβων δεν τους προκαλούσε καμιά ανησυχία.
Ανησυχούν τώρα που υπάρχει ένα σχέδιο που θα στηρίξει  τον δημόσιο χαρακτήρα στην διαχείριση των απορριμμάτων.
Ανησυχούν τώρα που θα απαιτηθεί  από τα ευρωπαϊκά προγράμματα η στήριξη του ΕΔΣΝΑ και των ΟΤΑ της Αττικής και όχι των εργολάβων.
Αυτοί που ξέχασαν τι πάει να πει συνέλευση εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ , τώρα καλούν τους εργαζόμενους για να τους μεταφέρουν την ανησυχία τάχα του σωματείου για το πρόγραμμα της Δούρου.
Οι εργαζόμενοι του ΕΔΣΝΑ και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν από το νέο μοντέλο διαχείρισης. Το αντίθετο μάλιστα.
Το νέο μοντέλο  στηρίζετε στην εργασία των ανθρώπων και όχι στην ισχύ των εργοστασίων . 
Το νέο μοντέλο απαιτεί χιλιάδες εργατικά χέρια και όχι λίγους τεράστιους κλίβανους  καύσης.
Μόνο τα εργολαβικά συμφέροντα έχουν πραγματικούς λόγους να ανησυχούν από το νέο μοντέλο διαχείρισης.


Θωμάς Μπιζάς.

http://kinisi-esdkna.blogspot.gr/2014/10/blog-post_13.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου