Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Δίνουμε ζωή στο Πεδίον του Άρεως

Δίνουμε ζωή στο Πεδίον του Άρεως


Ραντεβού στο Πεδίον του Άρεως δίνουν σήμερα και αύριο κάτοικοι, κοινωνικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις, μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές κοινότητες, καλλιτέχνες, το ΚΕΘΕΑ Στροφή και το ΚΕΘΕΑ Mosaic. Με σύνθημα "Να δώσουμε ζωή στο Πεδίον του Άρεως", αφενός θέλουν ν' αναδείξουν την έλλειψη ελεύθερων χώρων και πρασίνου στο κέντρο, αφετέρου να ζωντανέψουν έναν από τους λιγοστούς εναπομείναντες πνεύμονες ζωής της πόλης, που έχει εγκαταλειφθεί.

Η επίσκεψη στο άλσος, όπως αναφέρουν οι περίοικοι, έχει γίνει απαγορευτική. Δεν αναφέρονται πια σ' αυτόν ως χώρο διαφυγής, αλλά ως χώρο "που είναι καλό ν' αποφύγεις το βράδυ".
Για ένα διήμερο το Πεδίον του Άρεως θα θυμίσει πάντως κάτι από τα παλιά. Σήμερα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 6 μ.μ. με λαϊκή συνέλευση αφιερωμένη στους ελεύθερους χώρους και το άλσος, στην οποία θα παρευρεθούν στελέχη της νέας περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Η συνέλευση θα εγκρίνει ψήφισμα σχετικό με τα αιτήματα. Το βράδυ θ' ακολουθήσει συναυλία με τους "Empry Frame".
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αυριανές δραστηριότητες. Στις 11 το πρωί οι Θόδωρος Κοκκινάκης, Κώστας Τσαλαπάτης και Τασούλα Βερβενιώτη μας καλούν για περιήγηση και ιστορική ξενάγηση στον χώρο του άλσους. Η συνέχεια περιλαμβάνει συζητήσεις με θέματα: Ρατσισμός και ελεύθεροι χώροι - Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (μεταλλαγμένα) και συναυλίες. On stage θα δούμε την μπάντα του ΚΕΘΕΑ Στροφή και τον Στάθη Δρογώση, το συγκρότημα κρουστών από το πολιτιστικό κέντρο Αφρικανική Τέχνης και Πολιτισμού ANASA και το μπλουζ συγκρότημα "The deep in love sessions".
Στο χώρο θα γίνουν επίσης μαθήματα tai chi, διηγήσεις παραμυθιών, εκθέσεις σκίτσου και φωτογραφίας. Θα λειτουργήσουν λαϊκή αγορά βιολογικών προϊόντων, συλλογική κουζίνα, ενώ θα πραγματοποιηθεί ακόμα ανταλλαγή και χάρισμα βιβλίων, ζωγραφική για παιδιά, βιωματικό παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους κ.ά.

http://www.avgi.gr/article/4476518/dinoume-zoi-sto-pedion-tou-areos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου