Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΝΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥ

(Σάββ. 18/10/14 – 10:25)
Του Θ. ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Ωραίοι είναι αυτοί. Τη στρατηγική συνεργασία του Βενιζέλου με τονΣαμαρά, του Βορίδη με τον Χρυσοχοΐδη, του Άδωνη με τον Ρήγα, τη θεωρούν εθνικώς αναγκαία. Για να μη θυμηθούμε το χαβά τους όταν στον τσάμικο είχε μπει και το ΛΑΟΣ. Καλώς καμωμένα όλα εκεί όμως. Αφήνουν, κατά την επίσημη προπαγάνδα, τις διαφορές τους για να σώσουν τη χώρα. Να επιβάλλουν δηλαδή όσα επιβάλλουν. Κι αυτό θεωρείται όχι μόνο πολιτικά θεμιτό, αλλά και ηθικά άψογο. Και προοδευτικό που λέει ο λόγος.

Επειδή όμως ο Τσίπρας συναντήθηκε στη Βουλή με τον Καμένοτράβηξαν τα προπαγανδιστικά πιστόλια. Τους πήγαν μάλιστα σηκωτούς τους ΑΝ-ΕΛ μέχρι τα όρια του συνταγματικού τόξου. Κάπο στη γειτονιά της Χρυσής Αυγής. Και άρχισαν να θέτουν αυστηρά ερωτήματα: Τι δουλειά έχει η αριστερά με ένα δεξιό κόμμα. Πώς είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να συζητάει μ' αυτούς τους εξώλης και προώλης. Τις τον ενώνει με τους ΑΝ-ΕΛ. Και πώς είναι δυνατό να τον ενώνει οτιδήποτε με τους ΑΝ-ΕΛ. Εκτός φυσικά από την αντίθεση -ψιλά πράγματα δηλαδή- στα μνημόνια.
Το ωραιότερο είναι ότι στο λέγε-λέγε χώνουν και την αριστερή αγνότητα. Η οποία σπιλώνεται με τέτοιου είδους συναναστροφές. Τέτοια ευαισθησία! Και οι ίδιοι που κατηγορούν την αριστερά γιατί δεν στέργει στο αρραγές του εθνικού μετώπου, την κατηγορούν ταυτόχρονα και γιατί συζητάει με άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Θα πρέπει βλέπετε ο ΣΥΡΙΖΑ να καθίσει στη γωνιά του. Και να περιμένει να πέσουν τα σεμνά του τράγου, στην προεδρική εκλογή του Φλεβάρη για παράδειγμα. Για να μείνει κάνα δυο χρόνια ακόμα η κυβέρνηση Σαμαρά.
Πού αποσκοπεί όλος αυτός ο χαβαλές είναι σαφές και δεν χρειάζονται εξηγήσεις. Σκεφτείτε όμως τι θα γινόταν αν για παράδειγμα έβγαναν οι ΑΝ-ΕΛ με μια δήλωση συμμετοχής στο πανηγύρι τωνμνημονίων. Υπερψήφισης του προέδρου της δημοκρατίας. Βρε όχι στο κέντρο του συνταγματικού τόξου θα βρίσκονταν πάραυτα, όχι μόνο υπουργεία θα έπαιρναν, αλλά μέχρι τον Τέρενς Κουίκ στη θέση της Βούλτεψη θα μπορούσε να δει κάποιος με πλούσια φαντασία. Και αν αμφιβάλλετε θυμηθείτε πώς δέχτηκαν στην εθνική αγκάλη τους τον Καρατζαφέρη.
Δικαίωμά τους συνεπώς να θλίβονται για την αριστερά ως παρθένο. Την αριστερά ως κορόιδο όμως καλά θα κάνουν να την ξεχάσουν...
*Δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18149:2014-10-18-07-24-54&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου