Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ Ξεσκέπασε τη Χρυσή Αυγή

Ο Νικόλας Κότσιρας, βουλευτής της πόλης Μπουλίν, έστησε στον τοίχο τους Ελληνοαυστραλούς χρυσαυγίτες όταν ζήτησε από τις Αρχές τον έλεγχο του εράνου, μία κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα την άμεση διακοπή του και το κλείσιμο της σχετικής σελίδας στο Facebook.

Ξεσκέπασε τη Χρυσή Αυγή
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Κότσιρας τα έβαλε με τη Χρυσή Αυγή, καθώς πριν από λίγο καιρό ζήτησε να απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα των ευρωβουλευτών της. Μιλώντας στο «Εθνος» εξηγεί ότι στην οργάνωση «Βοηθάμε την Ελλάδα» μπήκαν στελέχη της Χρυσής Αυγής, τα οποία καπέλωσαν την ειλικρινή προσπάθεια που είχε ξεκινήσει. «Αυτό δεν έγινε αμέσως αντιληπτό από τους ομογενείς που πρόσφεραν χρήματα και ρούχα. Οταν αποδείχτηκε ότι η Χρυσή Αυγή την είχε απορροφήσει με πειρατικό τρόπο, ο κόσμος άρχισε να αποχωρεί μαζικά».

Στην Αυστραλία, κάθε οργάνωση με φιλανθρωπικό έργο πρέπει να το δηλώσει στις αρμόδιες υπηρεσίες και να ελέγχεται για τη δραστηριότητά της. Ο κ. Κότσιρας υποψιάστηκε ότι η Χρυσή Αυγή δεν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία και ζήτησε αμέσως να γίνει έλεγχος. «Οταν κατάλαβα τι συμβαίνει με την οργάνωση «Βοηθάμε την Ελλάδα», ζήτησα να ερευνήσουν αν αυτή είχε εγγραφεί στα μητρώα, με ποιον τρόπο έγινε η συγκέντρωση των χρημάτων, σε ποιον λογαριασμό γίνονταν οι καταθέσεις, ποιος και με ποια κριτήρια θα τα μοίραζε στους δικαιούχους. Αμέσως μετά το αίτημά μου, η δραστηριότητα της οργάνωσης σταμάτησε και η σελίδα της στο Facebook έκλεισε». Οπως εξηγεί ο βουλευτής, η απήχηση της νεοναζιστικής οργάνωσης στην Αυστραλία είναι πολύ μικρή. «Είχε κάνει συγκέντρωση στο Μπρίσμπεϊν, στην οποία πήγαν μόνο 10 άτομα, ενώ στην άλλη πλευρά του δρόμου βρίσκονταν 200 πολίτες που διαδήλωναν εναντίον της. Η Χρυσή Αυγή δεν αντιπροσωπεύει ούτε την Αυστραλία στην οποία θέλω να ζήσω, ούτε την Ελλάδα με την οποία θέλω να έχω σχέση», σημειώνει.
Με καταγωγή από τη Μεσσηνία
Η οικογένεια του κ. Κότσιρα έχει καταγωγή από τη Μεσσηνία και μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1964. Οπως λέει, τα πρώτα χρόνια και ο ίδιος βίωσε τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. «Το να βλέπω έστω και έναν Ελληνα να μιλάει αρνητικά για άλλους ανθρώπους μού προκαλεί αποτροπιασμό, ειδικά όταν σκέφτομαι τι πέρασαν οι γονείς μου την εποχή που ήρθαν στην Αυστραλία», τονίζει.
Στέλιος Βογιατζάκης

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64077359

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στον γνήσιο Έλληνα Πατριώτη εκεί λειτουργούν οι Νόμοι του Κράτους εδώ γιατί δεν λειτουργούν τι φταίει συλλήβδην το παρακμιακό και διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο και κάτ.΄ επέκταση ο πολίτης έχει μεγάλο μέρος ευθύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή