Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος δεν μπορεί να πιστέψει ότι οι άλλοι βουλευτές δωροδοκούνται.

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη. Συγκεκριμένα ο Πάνος Σκουρλέτης κατήγγειλε ότι επιχειρείται, με χρήματα επιχειρηματιών, η προσέλκυση βουλευτών ώστε να εξασφαλιστούν οι 180 ψήφοι που απαιτούνται για την εκλογή...
Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι πολίτες δεν μπορούν να πιστέψουν ότι οι βουλευτές χρηματίζονται από επιχειρηματίες ώστε να εξαγοράσουν την ψήφο τους. Βέβαια είναι απολύτως φυσιολογικό να χρηματίζονται οι βουλευτές αφού πουλώντας την ψήφο τους κάθε τόσο κερδίζουν πολύ περισσότερα από ότι αν ψήφιζαν κατά συνείδηση. Άλλωστε δικιά τους είναι η ψήφος ότι θέλουν την κάνουν. Άμα θέλουν την πουλάνε, άμε θέλουν της βάζουν φωτιά και την καίνε. Λογαριασμό θα σου δώσουν; Ή μήπως ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης δεν ισχύει όταν πρόκειται για βουλευτικές ψήφους; Στο κάτω-κάτω τι διαφορά έχει αν σε δωροδοκεί ο Αντώνης Σαμαράς ή ο επιχειρηματίας; Τουλάχιστον ο επιχειρηματίας το κάνει με στυλ.

Επίσης ούτε ο υφυπουργός ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, μπορεί να πιστέψει ότι οι άλλοι βουλευτές δωροδοκούνται. Νόμιζε ότι μόνο αυτός ήταν έξυπνος. Γιαυτό κάλεσε τον Πάνο Σκουρλέτη να ανακαλέσει. Ή τουλάχιστον να παραδεχτεί ότι κανένας από τους άλλους βουλευτές που δωροδοκούνται δεν είναι εξυπνότερος από τον ίδιο.

Βέβαια ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο οποίος είναι της πιάτσας και ξέρει από κομπίνες, μπορεί και παραμπορεί να πιστέψει ότι οι βουλευτές χρηματίζονται. Γιαυτό οι εισαγγελικές αρχές θα ερευνήσουν τώρα εάν έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.



http://greki-gr.blogspot.gr/2014/10/blog-post_921.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου