Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

«Πρόταση μομφής» της κυβερνητικής πολιτικής οι σημερινές διαδηλώσεις



Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, με την έναρξη της νέα Συνόδου της Βουλής τη Δευτέρα, συνταξιούχοι, γιατροί και καθηγητές, γονείς και μαθητές από ειδικά, μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία Αθήνας και Πειραιά κατέβηκαν στους δρόμους, καταθέτοντας τη δική τους «πρόταση μομφής» στην κυβερνητική πολιτική.

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων με κύριο αίτημα να μην υπάρξει καμία νέα περικοπή σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και ζητούν μεταξύ άλλων δημόσια και δωρεάν υγεία. Αρχικά πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και αργότερα πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.
Την ίδια στιγμή, με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ, με την ΠΟΕΔΗΝ να έχει κηρύξει 24ωρη πανυγειονομική πανελλαδική απεργία.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συσπείρωσαν τις δυνάμεις τους ζητώντας τη διασφάλιση του δωρεάν χαρακτήρα του συστήματος Υγείας, την επαρκή χρηματοδότηση για προσλήψεις προσωπικού, την ανάκτηση μισθολογικών απωλειών, την κατάργηση της Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων (ΕΣΑΝ Α.Ε.) και του νέου τρόπου χρηματοδότησης των νοσοκομείων, που «εμπορευματοποιεί» την υγεία, καθώς και κατάργηση του νέου συστήματος αξιολόγησης, το οποίο, όπως δηλώνουν, οδηγεί σε νέες απολύσεις εργαζομένων.
Στις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.
Στους δρόμους βγήκαν σήμερα και καθηγητές, γονείς και μαθητές από ειδικά, μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία Αθήνας και Πειραιά διαδηλώνοντας στο κέντρο της Αθήνας, για το ζήτημα της δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών.
Οι διαδηλωτές, αφού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου