Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Η Ρένα Δούρου διασφάλισε τη λειτουργία του ΣΜΑ Σχιστού


Την αποφασιστικότητά της να λειτουργήσει ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) σε πλαίσιο διαφάνειας, χωρίς "σκιές" και με έμφαση στην τήρηση της νομιμότητας και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, έδειξε χθες η περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του συνδέσμου Ρένα Δούρου.
Συγκεκριμένα, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της νέας Περιφερειακής Αρχής, απετράπη χθες το ενδεχόμενο να βρεθεί αυτή προ τετελεσμένων γεγονότων στο κρίσιμο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν είχαν περάσει ούτε 24 ώρες από την επίσκεψη της περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΕΔΣΝΑ στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό, όταν γινόταν γνωστό ότι απειλείται η εύρυθμη λειτουργία του ΣΜΑ από έλλειψη πετρελαίου.
Το θέμα ήταν γνωστό στις υπηρεσίες του ΕΔΣΝΑ από τις 24 Σεπτεμβρίου, όταν είχε επιστραφεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο σχετικό έγγραφο (σχέδιο σύμβασης) αναφορικά με τη σύμβαση για την προμήθεια του πετρελαίου. Σημειωτέον ότι η σύμβαση είχε λήξει από τις 20 Σεπτεμβρίου. Σε κατεπείγουσα συνάντηση, στην οποία κλήθηκε χθες από τη Ρ. Δούρου (πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ), ο επικεφαλής της Οικονομικής Υπηρεσίας στον Σύνδεσμο παραδέχθηκε ότι δεν είχε ενημερώσει την πρόεδρο για το ενδεχόμενο να πάψει να λειτουργεί ο ΣΜΑ λόγω έλλειψης πετρελαίου. Από τη συνάντηση προέκυψε επίσης ότι δεν είχε γίνει καμία προεργασία και δεν είχε ληφθεί καμία απόφαση για την ενημέρωση της προέδρου και την δρομολόγηση των νόμιμων διαδικασιών, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΣΜΑ. Μόλις έλαβε γνώση των εξελίξεων σχετικά με την προμήθεια πετρελαίου, η νέα περιφερειακή αρχή προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του ο ΣΜΑ.
Το χθεσινό περιστατικό και η άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή του από τη νέα περιφερειακή αρχή καταδεικνύει την πρόθεσή της ο ΕΔΣΝΑ να λειτουργήσει με διαφάνεια, νομιμότητα και αποτελεσματικότητα, απομονώνοντας και βάζοντας στο περιθώριο συμπεριφορές και πρακτικές που παραπέμπουν στο χθες.
Η. ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου