Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ζωολογικός κήπος δήμου της Λάρισας λειτουργεί παράνομα πάνω από 10 χρόνια



Χωρίς άδεια, με κακές συνθήκες διαβίωσης των ζώων και χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό λειτουργεί για πάνω από 10 χρόνια ο ζωολογικός κήπος στην περιοχή του άλσους του Προφήτη Ηλία στον Τύρναβο Λάρισας.
Τα τελευταία χρόνια οι δημοτικές αρχές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κρατούν ανοικτό και σε καλή κατάσταση τον κήπο και τους "κατοίκους" του, ωστόσο υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις που δεν πληρούνται. Όπως η έλλειψη σχετικής άδειας από την περιφέρεια Θεσσαλίας, η μη ταυτοποίηση των ζώων ενώ υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος του δήμου, ο οποίος ασχολείται μ' αυτά. Επίσης, ο χώρος που βρίσκονται τα ζώα βρίσκεται στην "καρδιά" του άλσους και η πολύχρονη διαβίωση των ζώων μέσα σ' αυτό έχει δημιουργήσει προβλήματα στα πεύκα.
Να σημειωθεί ότι στο χώρο φιλοξενούνται 14 ελάφια πλατόνι, δύο πίθηκοι, δύο αλογάκια πόνι και πρόβατα από διάφορες ράτσες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμος Τυρνάβου σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να βάλει "λουκέτο" στον παράνομο ζωολογικό κήπο, δωρίζοντας τα ζώα σε άλλα νόμιμα πάρκα στην Ελλάδα.
Πληροφορίες από eleftheria.gr
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/zwologikos_khpos_dhmoy_ths_larisas_leitoyrgei_paranoma_panw_apo_10_xronia.3077340.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου