EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ COCA-COLA!
Συνεχίζεται ο αγωνιστικός αναβρασμός στους κόλπους των φαρμακοποιών, καθώς παραμένουν οι"διαφωνίες" κυβέρνησης - τρόικας, αναφορικά με ζητήματα που άπτονται του κλάδου τους, με κυριότερο τη διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη, με μοναδικό θέμα των αξιολόγηση της πορείας των "διαπραγματεύσεων" και με ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης αποφάσεων για κινητοποιήσεις.
Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι των φαρμακοποιών προειδοποιούν πως, «εάν η κυβέρνηση παραδοθεί αμαχητί στις παράλογες απαιτήσεις των εκπροσώπων της τριμερούς, τότε δεν αποκλείεται οι Ευρωεκλογές να γίνουν και με κλειστά φαρμακεία».
Όπως διαμηνύει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεoδοσιάδης, «δεν θα υπάρξει ούτε λεπτό διαλόγου, σε περίπτωση που η τρόικα υιοθετήσει οποιεσδήποτε από τις θέσεις, όπως εκφράζονται από το υπουργείο Ανάπτυξης».
«Ο κλάδος μας εχει προσφέρει πολλά για την αντιμετώπιση της κρίσης και έχει πληγεί και πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, τα τελευταία χρόνια», συμπληρώνει, τονίζοντας πως «το πρόσχημα του ανταγωνισμού δήθεν προς όφελος των ασφαλισμένων δεν πείθει κανέναν».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, οι συνεχιζόμενες διαρροές που αφορούν πλέον και θεσμικά θέματα των φαρμακοποιών (ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων), δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο το κλίμα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ, οι συνεχιζόμενες διαρροές που αφορούν πλέον και θεσμικά θέματα των φαρμακοποιών (ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων), δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο το κλίμα.
Ο κ. Θεοδοσιάδης εμφανίζεται βέβαιος ότι, αν η τρόικα απαιτήσει οποιαδήποτε από τις αλλαγές που προτείνονται από τον ΟΟΣΑ, «11.000 φαρμακεία είναι έτοιμα να κατεβάσουν ρολά». Ξεκαθαρίζει, επίσης ότι «οι φαρμακοποιοί στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν τον εξορθολογισμό των δαπανών, έχοντας εξάντλήσει τα περιθώρια τους και δεν συζητούν οποιαδήποτε αλλαγή θεσμικής λειτουργίας των φαρμακείων».
«Τα φάρμακα δεν είναι καταναλωτικά προϊόντα. Ανταγωνισμός και Υγεία είναι έννοιες ασύμβατες», αναφέρει χαρακτηριστικά και καταλήγει πως «οποιαδήποτε απόκλιση από τις επίσημες διαβεβαιώσεις τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Υγείας θα είναι αιτία πολέμου».
EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΠΟΤΑ: ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ COCA-COLA!
4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 4 Μάρτη από τις 11.00 έως τις 15.00 σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου των εμφιαλομένων ποτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην προσπάθεια της πολυεθνικής Κόκα Κόλα να ποινικοποιήσει τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων του εργοστασίου τηςΘεσσαλονίκης αποφάσισε η Ομοσπονδία εργαζομένων.
Όπως καταγγέλει η Ομοσπονδία, η εργοδοσία της Κόκα Κόλα 3Ε προσπαθεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα "με μεθοδευμένες προσφυγές στη δικαιοσύνη «συνεργατών» της, μέλη εταιρείας σεκιούριτι συνοδών του απεργοσπαστικού μηχανισμού που έστησε η εταιρεία εναντίον απεργών συναδέλφων μας".
"Η εκδίκαση της προσφυγής των συνεργατών της πολυεθνικής κατά των απεργώνεργαζομένων συμπίπτει με την συμπλήρωση πέντε μηνών απεργίας και αναδεικνύει το σκληρό αντεργατικό πρόσωπο της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ που επέλεξε το δρόμο της ποινικοποίησης της απεργίας για να εκφοβίσει τους συναδέλφους μας, να κάμψει το αγωνιστικό τους φρόνημα και να συκοφαντήσει τον έντιμο αγώνα τους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της πόλης σε Απεργιακή Συγκέντρωση – Συμπαράσταση μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης την Τρίτη 4 Μάρτη 2014 η ώρα 11.00 το πρωί" προσθέτει η Ομοσπονδία.
ΟΛΜΕ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΗΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ
Την απόφαση της ΓΣ των Προέδρων ΕΛΜΕ σχετικά με το πρόγραμμα δράσης, δημοσιοποίησε η ΟΛΜΕ.
Όπως προβλέπει το πρόγραμμα δράσης:
Πέμπτη, 6/3/2014: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρίωρη στάση εργασίας (11 – 2 μ.μ. και 2 – 5 μ.μ.) και πρόταση στις ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας να κηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση.
Συμμετοχή στην 48ωρη απεργία στις 13 – 14/3/2014 που έχει ήδη προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ τη 2η ημέρα της απεργίας και Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ την επόμενη για την εκτίμηση της κατάστασης και την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Σύμφωνα με δήλωση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, αυτές θα προταθούν για την επόμενη εβδομάδα 17– 21/3/14.
Tρίτη 4 Μαρτίου 2014
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15497:farmako-coca-cola&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου