Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ο αγώνας των κατοίκων του Δήμου Ιλίου ενάντια στο καρκίνωμα των Κεραιών Θανάτου!

Από Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Ιλίου Ενάντια στις Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας :

 > Από ανάρτηση Παρασκευής 21 Μαρτίου:
 ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΙΛΙΟΥ - ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ VODAFONE!! ΞΗΛΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΚΕΡΑΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ! 


Ευχαριστούμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά για τη συγκινητική σας συμπαράσταση και τον ατελείωτο χρόνο που ξοδέψατε στο πλευρό μας, στο δίκαιο αγώνα μας για την προάσπιση της υγείας μας και της υγείας των παιδιών μας.




>Από ανάρτηση Τρίτης, 25 Μαρτίου 2014:  ΜΕΓΑΛΟ γλέντι για την αποκαθήλωση της κεραίας του ΘΑΝΑΤΟΥ!

Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Ιλίου, ενάντια στην κεραία του Θανάτου επί της Δήμητρας 4, σας καλεί ΟΛΟΥΣ στο μεγάλο γλέντι για την αποκαθήλωση της κεραίας, το Σάββατο 29/03/2014, στις 17.00 στην "Πλατεία Αποκαθήλωσης της κεραίας του ΘΑΝΑΤΟΥ" (μεταξύ των οδών τέρμα Αλαμάνας & Ικάρου).
Καλούνται όλοι οι συναγωνιστές γείτονες και γειτόνισσες, για τις ανάγκες της Συλλογικής Κουζίνας, να μαγειρέψουν και να μας φέρουν από ένα φαγητό, είτε κρέατα/κάρβουνα/ψησταριές για τις ανάγκες του ψησίματος, είτε ποτά (κρασί, μπύρες, ούζο, τσίπουρο κ.τ.λ).
Παρακαλούμε να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ μας, για να μην φέρουμε ίδια φαγητά, και για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε σε πιθανές ελλείψεις και ανάγκες που ίσως προκύψουν στην πορεία.

Εκδήλωση στο Facebook εδώ: https://www.facebook.com/events/619411474795553/


> Επίσης: 23/03/2014, 11.00GR ::: Συγκέντρωση Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Παλατιανης (ΒΙΝΤΕΟ)

> Επίσης, απόσπασμα χαρακτηριστικού κειμένου από ΘΕΡΣΙΤΗ ("ΧΩΡΟΣ ΡΑΔΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ")
  

ΟΤΑΝ Ο ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ 3G ΣΗΜΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ…
Στις 9 Μάρτη η συνέλευση κατοίκων γειτονιάς του Iλίου μαζί και με άλλο κόσμο της περιοχής προχώρησαν σε παρέμβαση και σε προσωρινή καταστροφή κεραίας κινητής τηλεφωνίας (βλ. vodafone) που εξέπεμπε από την ταράτσα του σπιτιού που βρίσκεται στην οδό Δήμητρας 6. Παρά την παρουσία πολυάριθμων μπάτσων, οι συγκεντρωμένοι έκοψαν τα καλώδια της κεραίας με γερανό. Ο «γενναίος» ιδιοκτήτης που τις προηγούμενες μέρες δήλωνε πως η κεραία δεν θα κατέβει από την ταράτσα του σπιτιού του και θα μείνει εκεί επειδή έτσι θέλει αυτός, είχε φροντίσει να εξαφανιστεί από την γειτονιά. Λίγο μετά από τη παρέμβαση, συνελήφθη ο οδηγός του γερανού. Στις 14 Μάρτη συνεργείο της εταιρίας edil hellas (μετά από εντολή της Vodafone) εμφανίστηκε στο σπίτι για να ξανασυνδέσει την κεραία, όπως και έκανε (και πάλι με την παρουσία μπάτσων φυσικά). Με το που έγινε αυτό αντιληπτό από τους γείτονες, άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση έξω από το κτήριο. Οι συγκεντρωμένοι/ες έκαναν αυθόρμητη πορεία και απέκλεισαν το κατάστημα της Vodafone που βρίσκεται στο Ίλιον.
…ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΜΑΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ…
Σύμφωνα με τον νόμο για την διαδικασία αδειοδότησης των κεραιών του 2011, οι κεραίες που δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας, το 80% τουλάχιστον δηλαδή από αυτές που υπάρχουν, θα μπορούν να λειτουργούν κανονικά για δύο χρόνια. Και πλέον οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα μπορούν να στήσουν τα συστήματά τους με συνοπτικές διαδικασίες. Δεν χρειάζεται όμως να είναι κανείς επιστήμονας για να καταλάβει πως η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι πολύ βλαβερή για κάθε ζωντανό οργανισμό. Και ιδιαίτερα όταν αυτές τοποθετούνται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές (που συνήθως –καθόλου τυχαίο- είναι και ταξικά προσδιορισμένες).
Ο καρκίνος όμως και ο κανιβαλισμός των εταιρειών, δεν είναι θέμα νομιμότητας. Το έχουμε ξαναπεί: νόμιμο είναι –ή γίνεται- οτιδήποτε μπορεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των επενδυτών. Από τα ΧΥΤΑ, τα μεταλλεία χρυσού (στις Σκουριές), τα εργοστάσια της ΔΕΗ που σκορπάνε καρκίνο στις περιοχές που βρίσκονται, μέχρι την προσπάθεια υποβάθμισης του πάρκου Τρίτση με σκοπό την εμπορευματική του αξιοποίηση, τη “διευκόλυνση” των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στις περιοχές μας, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: το κόκκινο χαλί που θέλει να στρώσει στους επενδυτές το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, περνάει πάνω από τις ζωές μας.

[Για να κατεβάσετε το κείμενο σε αρχείο μορφής pdf πατήστε εδώ

[Διαρκής ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα των κατοίκων του Ιλίου ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα βρείτε εδώ

[Βίντεο από παρεμβάσεις των κατοίκων τις τελευταίες μέρες για την κεραία στην οδό Δήμητρας (περιοχή Αλαμάνας) στο Ίλιον θα βρείτε εδώ: 1234567]


Και για να κλείσουμε εμείς, οι αποδείξεις περί καταστροφικότητας (Καρκινώματα στην κυριολεξία!) των κεραιών κινητής τηλεφωνίας κι άλλων "τεχνολογικών θαυμάτων" στα παρακάτω:
Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ!
 Οι θανάσιμοι κίνδυνοι του Wi-Fi (και της τεχνολογίας των mobile phones) -"the actual mechanisms by which mobile phone technology can cause cancer and, how every single one of us is reacting to the biggest change in environment this planet has ever seen. " + Wi-Fi radiation dangers!


http://antidras.blogspot.gr/2014/03/blog-post_26.html

1 σχόλιο:

  1. ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΚΕΡΑΙΕΣ, ΚΙΝΗΤΗΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ, ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΚΙΝΔΥΝΟΙ, ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΥΓΕΙΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ, ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ, ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΕΝΟΙΚΙΟ, COSMOTE, VODAFONE, WIND, ANTENNAS MOBILE, IMPACT, RADIATION, DEATH

    ΑπάντησηΔιαγραφή