Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ…

(Πεμ. 7/11/13 - 15:55)
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ*
"Καλημέρα σας. Θέλω απλώς να σας πω ότι η επέμβαση της Αστυνομίαςστο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της ομαλότητας". Τάδε έφη, Σίμος Κεδίκογλου. Σε ανάλογο μοτίβο και οι δηλώσεις σύσσωμου του κυβερνητικού συνασπισμού.
Ποια είναι όμως η ομαλότητα που αποκαθίσταται;


Η κατά τους κυβερνητικούς συνεταίρους ομαλότητα είναι αυτή των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και δια μέσω αυτών των λουκέτων, τουμαύρου, του καιάδα της ανεργίας, χθες στην ΕΡΤ, σήμερα στα ΕΑΣ, αύριο κάπου αλλού και ούτω καθεξής.
Είναι η ομαλότητα των ομαδικών απολύσεων με τρόπο που νομιμοποιεί τις ανάλογες πρακτικές που χρησιμοποιεί ο ιδιωτικός τομέας για να ξεπεράσει το νομοθετικό σκόπελο προστασίας των απολύσεων και προλειαίνει το έδαφος για την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας.
Είναι η ομαλότητα της δημοκρατικής εκτροπής, της πολιτικής αποσταθεροποίησης, της κοινωνικής εξαθλίωσης, της επίθεσης στους εργαζόμενους σε όλους τους τομείς της οικονομίας(δημόσιο και ιδιωτικό), η ομαλότητα του αυταρχισμού και των κοινωνικών ερειπίων.
Αυτήν την ανώμαλη ομαλότητα υπερασπίζονται και αποκαθιστούν Σαμαράς και Βενιζέλος. Υπερασπίζονται και προωθούν ή αποκαθιστούν μια ανώμαλη ομαλότητα καθημερινής παραγωγής σκανδάλων.
Προωθούν ή αποκαθιστούν μια ανώμαλη ομαλότητα που πρέπει άμεσα να ανατραπεί. Μια ανώμαλη ομαλότητα που λόγω της φύσης της δεν ανατρέπεται με τον «ομαλό» τρόπο κυβερνητικών εναλλαγών που έχει γνωρίσει ο τόπος.
Για να ανατραπεί αυτή η ανωμαλία χρειάζεται να αλλάξει η ομαλότητα που εξαντλεί την παρέμβαση των πολιτών στην πολιτική στην Κυριακή των εκλογών. Χρειάζεται να αλλάξει η ομαλότητα του κατακερματισμού και του εμφύλιου σπαραγμού της Αριστεράς. Χρειάζεται να αλλάξει η ομαλότητα της άσκησης αντιπολίτευσης κατά τον ίδιο τρόπο που το εκάστοτε δεύτερο κόμμα «έλεγχε» την εκάστοτε κυβέρνηση μεταπολιτευτικά και προμνημονιακά.
Χρειάζεται την αλληλεγγύη όλων μας στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ, στους οδηγούμενους στον καιάδα της ανεργίας εργαζόμενους των ΕΑΣ και του υπόλοιπου δημόσιου τομέα, στους απεργούς της ACS και της Coca Cola.
Χρειάζεται ένα λαϊκό κοινωνικό μέτωπο αντίστασης και ένα αριστερό πολιτικό μέτωπο ανατροπής. Χρειάζεται δουλειά πολλή, αρχής γεννωμένης από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής…
*Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου