Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Έστω για μια φορά, «αγαναχτισμένε» αναγνώστη, έστω τώρα...

Το είδες αυτό φίλε «αγαναχτισμένε» αναγνώστη; Πήρες χαμπάρι τι (άλλο, ακόμα) σου ετοιμάζουν, την ώρα που εσύ –όπως κάθε φορά, όπως όλες τις φορές μέχρι τώρα- τους κατηγορείς για «ανικανότητα» και αναρωτιέσαι αν «πάνε καλά οι άνθρωποι»;


"Θέμα νέας αναμόρφωσης του συνταξιοδοτικού φωτογραφίζοντας το σύστημα της Αυστραλίας ήγειρε χθες η ομάδα των συμβούλων της τεχνικής βοήθειας σε συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Η ομάδα των συμβούλων του ΔΝΤ και της Ε.Ε., αποτελούμενη από τους Τόμας Στόρι, Τζον Κρότι, Πάτρικ Ντε Μετς, συνεπικουρούμενοι από τους εκπροσώπους της τεχνικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ομάδας κρούσης του Χ. Ράιχενμπαχ, υπέδειξαν ως πλέον ενδεδειγμένη λύση για το πρόβλημα του ασφαλιστικού στην Ελλάδα τη χορήγηση «συντάξεων βάσει εισοδήματος»."

Στο σημείο αυτό η «έγκυρη» εφημερίδα σου πλασάρει το γνωστό καλοπαιγμένο εργάκι που… κάνει τρελά νούμερα, κάθε φορά που απευθύνεται στα συνήθη «νούμερα»:

"Η πρόταση αυτή, μετά και τις επαφές που είχαν στα μεγάλα Ταμεία αντικρούστηκε από την πλευρά του υπουργείου, ενώ η συζήτηση που ακολούθησε έγινε σε αρκετά έντονο ύφος."

Δηλαδή, σου λένε πως, η… διαπραγμάτευση –όπως κάθε φορά, όπως όλες τις φορές μέχρι τώρα- είναι σκληρή. Η φιλότιμη κυβέρνηση αμύνεται απέναντι στις υπέρτερες δυνάμεις της  κακής τρόικας. Κλείνει ο λαιμός των υπουργών από τις φωνές,  που διαπερνούν τους τοίχους των κλειστών γραφείων, και  τις ακούνε έτσι οι «έγκριτοι» δημοσιογράφοι και «μεταφέρουν το έντονο κλίμα» στην εφημερίδα και στο κανάλι.  Και εσύ τους πιστεύεις. Στη συνέχεια, –όπως κάθε φορά, όπως όλες τις φορές μέχρι τώρα-  υπερτερεί ο εχθρός, πέφτουν οι υπογραφές και δεν ανοίγει μύτη (μέχρι την επόμενη «σκληρή διαπραγμάτευση»). Οι «έγκριτοι» δημοσιογράφοι αναλαμβάνουν τα φέρουν σε πέρας και αυτή τη «δουλειά». Να σου «εξηγήσουν» τις τεχνικές λεπτομέρειες της «συμφωνίας» και ό,τι άλλο εσύ δεν καταλαβαίνεις. Ή, να σε προετοιμάσουν:

"Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα στην Αυστραλία προβλέπει συντάξεις ανάλογα με το συνολικότερο εισόδημα που έχει από άλλες πηγές ο ασφαλισμένος συμπεριλαμβανομένης και της αποτίμησης της ακίνητης περιουσίας του. Το ποσό της σύνταξης εξαρτάται όχι μόνο από την ηλικία, τα έτη ασφάλισης ή την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου αλλά και από τη γενικότερη εισοδηματική και περιουσιακή του κατάσταση."

Μπλα-μπλα, γράφει κι άλλα η εφημερίδα. Κάτσε και σκέψου αγαπητέ αναγνώστη τι σημαίνουν τα καινούργια χαμπέρια, που… διέρρευσαν για να μετρήσουν –όπως κάθε φορά, όπως όλες τις φορές μέχρι τώρα- την «αντίδρασή» σου. Αν σου μένει βέβαια καθόλου δυνατότητα σκέψης μέσα σε τόση «οργή» και  «αγανάχτηση»  –όπως κάθε φορά, όπως όλες τις φορές μέχρι τώρα- για την «ακαταλληλότητα» των «ανίκανων» υπουργών, τους «άχρηστους» πολιτικούς, γενικότερα, και τους «κλεισμένους στα γραφεία τους» κρατικούς λειτουργούς που «δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα» και την «κοινωνία που ματώνει», μπλα-μπλα-μπλα...

Γιατί, πρέπει κάποια  στιγμή  -έστω για μια φορά, έστω τώρα- να σκεφτείς πόση «επαφή» έχεις εσύ με την πραγματικότητα…

Τετάρτη 27 Νοέμβρη 2013.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου