Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Θα προσμετρηθούν 700 απολύσεις από τα ΕΑΣ στις 4.000 του 2013


Το λουκέτο στα ΕΑΣ φέρνει πιο κοντά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα. Το θέμα θα συζητηθεί στην απογευματινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και η τάση είναι να γίνουν περίπου 700 απολύσεις στις αμυντικές βιομηχανίες, οι οποίες θα προσμετρηθούν στον αριθμό των 4000 απολύσεων του 2013, παρά τις ενστάσεις που έχει διατυπώσει η Τρόικα ως προς αυτό.
Το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταλήξει σε ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών που θα περιλαμβάνει το κλείσιμο της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, όπου απασχολούνται σήμερα 950 υπάλληλοι. Προβλέπεται απορρόφηση αποδοτικών τομέων της εταιρείας, όπως επίσης της ΕΛΒΟ, από την ΕΑΒ ΑΕ και πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για εργαζομένους που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη.
Σήμερα στις αμυντικές βιομηχανίες απασχολούνται 2.650 εργαζόμενοι (1.350 στην ΕΑΒ, 950 στα ΕΑΣ και 350 στην ΕΛΒΟ), ενώ οι απολύσεις θα προκύψουν κυρίως από το διοικητικό προσωπικό.
Η κυβέρνηση επιμένει να διατηρηθεί η εξαγωγική δραστηριότητα των ΕΑΣ και δέχεται μεγάλη πίεση από τις Βρυξέλλες για παράνομες κρατικές χρηματοδοτήσεις.
πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου