Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Αντιδράσεις για το θέμα του Φ.Π.Α.




Το θέμα της αύξησης του Φ.Π.Α. στην εστίαση και την αναψυχή έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην αγορά.


Ο αντιπρόεδρος Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας, Γιώργος Ιωαν. Κοτοπούλης, με επιστολή του στη zougla.gr εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την εφαρμογή του μέτρου.

«Η αύξηση αποτελεί παράδειγμα απίθανης σύγχρονης εγκληματικής βλακείας του κυρίου Τόμσεν, της παρέας του και της κυβέρνησης.

Τους τελευταίους πέντε μήνες που αυξήθηκε ο συντελεστής του από 13% σε 23% στην εστίαση ο τσίρος μειώθηκε 30% περίπου. Έκλεισαν χιλιάδες μικρό-επιχειρήσεις, χάθηκαν περί τις 80.000 θέσεις εργασίας και φυσικά πολλά εκατομμύρια ευρώ κρατικά έσοδα.

Όσοι μπορούν απλά κλέβουν το κράτος- και μπορούν πολλοί ακόμα- εκδίδοντας μικρότερες ή καθόλου αποδείξεις και μάλιστα έχουν βρει πλέον και… ιδεολογικό υπόβαθρο. Αφού ο ΦΠΑ είναι πανάκριβος, δεν κόβουν απόδειξη και πουλάνε φθηνότερα στους πελάτες.

Από δω και πέρα, εάν δεν ξανακατέβει ο ΦΠΑ στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η κατάσταση θα γίνει πολύ χειρότερη, γιατί η ύφεση, όπως είναι σε όλους μας γνωστό, λειτουργεί πολλαπλασιαστικά. Όχι 7,5 του ΑΕΠ αλλά… 17,5 θα πάει του χρόνου με τις ασύλληπτες βλακείες της κυβέρνησης και της Τρόικα. Όχι μόνο στην εστίαση αλλά παντού, στην οικοδομή, στα αυτοκίνητα, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.

Στα έκτακτα χαράτσια, στα πρόστιμα και στις προσαυξήσεις 200% του Δήμου.

Η χαριστική βολή θα έρθει το καλοκαίρι, που οι μάλλον λιγότεροι τουρίστες από πέρυσι που θα έρθουν θα διαπιστώσουν ότι η Ελλάδα της κατάρρευσης και της χρεοκοπίας είναι ταυτόχρονα και μια πανάκριβη χώρα ακόμα και στη ρετσίνα, στο σουβλάκι και τη χωριάτικη.

Στην ανταγωνιστική Ισπανία, ο ΦΠΑ στην εστίαση είναι 8%, στην Πορτογαλία 13%, στην Ιταλία 10%, στη Γαλλία 5,5%, στην Τουρκία 8% και στα παράλια της Τουρκίας 4%.

Στην Ελλάδα διπλάσιος και τριπλάσιος. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Πότε θα σταματήσουν να κάνουν τόσο κακό σε μια χώρα και έναν λαό τόσοι βλάκες μαζεμένοι».

http://www.zougla.gr/money/article/antidrasis-gia-to-8ema-tou-fpa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου