Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Σε απεργιακό πυρετό η Π.Ν.Ο.




Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισε να προχωρήσει από τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο.), όπως αποφασίστηκε νωρίτερα σε ειδική συνεδρίαση.


Έτσι, από τη Δευτέρα τα πλοία δένουν κάβους στις 06.00 το πρωί για 48 ώρες, ενώ δεμένα αναμένεται να μείνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη. Η Ομοσπονδία αποφάσισε να πραγματοποιεί συνελεύσεις με τη λήξη του 48ωρου, για να αποφασίσει εκ νέου τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Η Π.Ν.Ο. έχει ήδη αποστείλει εξώδικα στους αρμόδιους φορείς για την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων και ζητεί να παραμείνει αυτοτελής ο Οίκος Ναύτου, μετά την ένταξή του στον ΕΟΠΠΥ, να μην περικοπούν οι συντάξεις του ΝΑΤ, καθώς και να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας έχει έρθει ήδη σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα της συνομοσπονδίας των ναυτικών, Γιάννη Χαλά, και ζητεί συνάντηση με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ν.Ο., προκειμένου να υπάρξει διάλογος για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Φορείς και αγρότες από την Κρήτη, αλλά και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με επιστολές τους προς την Π.Ν.Ο. αλλά και στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης, ζητούν να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση και να μην παρεμποδιστεί η μεταφορά προϊόντων, καθώς κάτι τέτοιο θα επιφέρει τεράστια οικονομική ζημία.

tp://www.zougla.gr/greece/article/se-apergiako-pireto-i-pno

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου