Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ.Συγκεντρώσεις για το Ασφαλιστικό

φωτ. Οδοφρ.


Στην Αθήνα σήμερα, στις 9 το πρωί, στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου) και στη Θεσσαλονίκη, στις 8 το πρωί, στα γραφεία του ΟΑΕΕ

«Η αγανάκτηση να γίνει οργανωμένος αγώνας» υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ),


καλώντας τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων-μελών της και τους αντιπροσώπους των σωματείων να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ, σήμερα Πέμπτη 1 Μάρτη, στις 9 το πρωί, στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), με το πλαίσιο αιτημάτων που διεκδικεί η ΠΑΣΕΒΕ για το Ασφαλιστικό.

Ανάλογη συγκέντρωση θα γίνει στις 8 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, όπου θα συμμετάσχουν μαζικά το ΠΑΜΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές. Στη συνέχεια, στις 9 το πρωί, θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ στην οδό Αριστοτέλους.

Η κυβερνητική πολιτική αφανίζει μια σειρά από βασικά, θεμελιακά ασφαλιστικά δικαιώματα, παροχές, συντάξεις, περίθαλψη, ενώ επιδεινώνει δραματικά τους όρους ασφάλισης και συνταξιοδότησης. Περιφρονώντας κάθε είδους έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης, σαρώνει τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε το ασφαλιστικό σύστημα με τα σημερινά χαρακτηριστικά του, που είχαν ήδη δεχτεί ισχυρά πλήγματα τα προηγούμενα χρόνια. Σχεδόν οι μισοί αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές δεν μπορούν να καταβάλουν τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ και λόγω των χρεών μένουν ακάλυπτοι από το Ταμείο οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Κινδυνεύουν, μάλιστα, ακόμη και με ποινές φυλάκισης! Οι εισφορές όχι μόνο δε μειώνονται με δεδομένη την οικονομική κρίση, αλλά αυξάνονται, ενώ νέες χρεώσεις έρχονται να χειροτερέψουν την κατάσταση.

Η αγωνιστική πρωτοβουλία της ΠΑΣΕΒΕ στοχεύει τόσο στη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των οικογενειών των μικρών ΕΒΕ, με πρώτο αίτημα την ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν οφειλές προς το Ταμείο, όσο και στην ανατροπή της αντιασφαλιστικής πολιτικής.

Στο κάλεσμά της στη σημερινή συγκέντρωση, η ΟΒΣΑ σημειώνει: «Στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του ασφαλιστικού μας συστήματος, την παραπέρα μείωση των συντάξεων πείνας, τη διάλυση σε ό,τι έχει απομείνει απ' το κοινωνικό περιεχόμενο του συστήματος Υγείας απαντάμε με τη δύναμη του αγώνα μας.

Η αγανάκτηση να γίνει οργανωμένος αγώνας. Η μαζικότητα της συγκέντρωσης περνάει απ' το κάθε Σωματείο, απ' τη δουλειά που θα κάνει ο κάθε συνάδελφος. Ο αγώνας μας είναι μονόδρομος, μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Μην πιστεύετε στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ που λένε ότι δε γίνεται τίποτα. Τα συμφέροντα που υπηρετούν ταυτίζονται με την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τα δικά μας συμφέροντα είναι με την ΠΑΣΕΒΕ και τη συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Με τους κοινούς μας αγώνες μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις και να ανοίξουμε την προοπτική για μια άλλη πολιτική που ο παραγόμενος κοινωνικός πλούτος δε θα χρησιμοποιείται για την αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας, αλλά για την κάλυψη των αναγκών αυτών που τον παράγουν. Με αποφασιστικότητα και αγωνιστική αισιοδοξία παίρνουμε μέρος μαζικά στη συγκέντρωση».

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6721481
blog zougla

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Μαρτίου 2012, 22:43

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου