Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ενας πρωθυπουργός που λέει την αλήθεια - Κάτι που οι περισσότεροι πολιτοκολογούντες προσπερνούν, θεωρώντας ότι το μεγάλο και αδηφάγο κεφάλαιο χρηματοδοτούσε το ελληνικό Δημόσιο και αγνοώντας προφανώς ότι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές ελληνικών ομολόγων ήταν το ασφαλιστικό ταμείο των Σουηδών εκπαιδευτικών.


φωτ. Οδοφρ. 


Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του μετά την επιτυχή έκβαση του PSI όχι μόνο απέφυγε τις θριαμβολογίες, αλλά πρώτα απ' όλα έσπευσε να δηλώσει τη συμπάθειά του και ουσιαστικά τη συγνώμη του προς τους πολλούς χαμένους της ρύθμισης των ελληνικών χρεών.
Προς εκείνους δηλαδή , που όλα τα προηγούμενα χρόνια, μας εμπιστεύθηκαν και εμείς δεν μπορέσαμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους.

Κάτι που οι περισσότεροι πολιτοκολογούντες προσπερνούν, θεωρώντας ότι το μεγάλο και αδηφάγο κεφάλαιο χρηματοδοτούσε το ελληνικό Δημόσιο και αγνοώντας προφανώς ότι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές ελληνικών ομολόγων ήταν το ασφαλιστικό ταμείο των Σουηδών εκπαιδευτικών.

Ορθώς λοιπόν ο κ.πρωθυπουργός έκανε τη σχετική αναφορά και ορθότερα όταν στο μήνυμά του επέμεινε ότι παρά τη ρύθμιση καθοριστική παραμένει η ευθύνη σε εμάς για την έξοδο από την κρίση. Χρειάζονται πολλά να γίνουν ακόμη για να βγει η χώρα από την κρίση και οι πολιτικές δυνάμεις που ετοιμάζονται να ριχτούν στην εκλογική μάχη οφείλουν να μην ξεχνούν το πλήθος των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η ελληνική πολιτεία. Οι περιστάσεις οφείλουν αδιατάρακτη προσπάθεια προσαρμογής ακόμη και κατά την προεκλογική περίοδο και εντατικοποίηση αυτής μετά τις εκλογές.

Ο πρωθυπουργός , ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός λέει την αλήθεια. Την οποία δυστυχώς απέκρυβαν οι προηγούμενοι..

ΤΟ ΒΗΜΑ

http://www.zougla.gr/blog/article/488393

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου