Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

(Η στρατηγική του χάους στη Μ. Ανατολή έδωσε το πλεονέκτημα στη Ρωσία μέσω της Συρίας να απειλεί το Ισραήλ και τη Δύση - όπως έχουμε ήδη επισημάνει! Το χάος στην Ουκρανία, το οποίο το τροφοδότησαν οι Δυτικοί και το άρπαξε η Ρωσία, αν επιφέρει - έστω και μικρές - ήττες στην Ελλάδα και το Ισραήλ από Τουρκία και Ιράν, θα έχει ως αποτέλεσμα τη διάλυση του μετασοβιετικού ιστού σταθερότητας στα Βαλκάνια, την Α. Μεσόγειο και την Μ. Ανατολή! Τότε θα πάνε περίπατο και τα τελευταία υπολλείμματα της αστικής Δημοκρατίας και τον λόγο θα έχει η Βία! Ο μεσοπόλεμος θα ξαναδηλώσει την παρουσία του)! Τερματισμός σχέσεων Ρωσίας-Ισραήλ: Στις πολεμικές φλόγες η Μ.Ανατολή



 Η Ρωσία αποφάσισε να τερματίσει τις σχέσεις με τη νυν ισραηλινή κυβέρνηση μετά και την πρωτοφανή και εκτός ορίων επίθεση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος είπε ότι ο ηγέτης των Ναζί, Αδόλφος Χίτλερ, είχε εβραϊκές ρίζες.

Αν η Μόσχα δεν μαζέψει τις δηλώσεις Λαβρόφ, ήδη το Ισραήλ απαιτεί συγγνώμη και εξηγήσεις, τότε είναι ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο απέλασης του Ρώσου πρέσβη από την χώρα. Για ομαλοποίηση ούτε λόγος πλέον…

Άλλωστε, ο Avi Pazner, επιζών του Ολοκαυτώματος και πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ στη Γαλλία το είπε ξεκάθαρα:

“Αυτό το είδος σχολίου είναι απαράδεκτο από οποιαδήποτε χώρα που διατηρεί (!) σχέσεις με το Ισραήλ”.

Πόλεμος στην Μέση Ανατολή;

Το θέμα είναι γιατί ο Σ.Λαβρόφ, πολύ ψύχραιμος και μετρημένος στα λόγια του, επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή να επαναλάβει μια θεωρία συνωμοσίας που την ενστερνίζονται όμως απόλυτα ο Ρ.Τ.Ερντογάν, η νυν τουρκική πολιτική ηγεσία καθώς και η ηγεσία του Ιράν.

Η επίθεση του Σ.Λαβρόφ ήταν απόλυτα προετοιμασμένη και στόχευε κυρίως στο ακροατήριο της Μέσης Ανατολής ενώ έρχεται μετά την σταδιακή κλιμάκωση των σχέσεων Ρωσίας-Ισραήλ. Έχουν προηγηθεί τα επεισόδια στο Τέμενος Αλ-Άκσα που η Μόσχα πήρε καθαρή θέση υπέρ των Παλαιστινίων και αρκετά άλλα όπως τα έχει καταγράψει το WarNews247.

Η Μόσχα συσπειρώνει γύρω από το Ιράν όλες τις διαθέσιμες αντισημιτικές δυνάμεις για νέο μέτωπο στην Μέση Ανατολή, αυτή τη φορά κατά του Ισραήλ. Ο Λαβρόφ στοχοποίησε τους Εβραίους κάτι που τόνισε και ο ίδιος ο  Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ.

Τα σύννεφα πολέμου πυκνώνουν επικίνδυνα στην περιοχή.

Σ.Λαβρόφ: Ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής!

Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε στο Ισραήλ η συνέντευξη την οποία παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής 1/5 ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4, του ομίλου Μπερλουσκόνι.

«Ο Ζελένσκι μπορεί να φέρει την ειρήνη αν σταματήσει τις εχθροπραξίες και πάψει να δίνει εντολές σε νεοναζιστικά τάγματα. Δεν ζητούμε να παραδοθεί, αλλά να δώσει εντολή για διακοπή των εχθροπραξιών και να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι πολίτες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Στην ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου Τζουζέπε Μπρίντιζι, «πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής», ο υπεύθυνος της ρωσικής διπλωματίας απάντησε:

«Και τι σημαίνει αν ο Ζελένσκι είναι Εβραίος. Αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από τον ναζιστικό χαρακτήρα της Ουκρανίας», είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ στο ιταλικό κανάλι Zona Bianca, και πρόσθεσε:

«Και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι Εβραίοι».

Με τα λόγια αυτά, ο Λαβρόφ επανέλαβε τις θεωρίες συνωμοσίας, σύμφωνα με τις οποίες ο Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες και γι’ αυτό τον λόγο έγινε αντισημίτης και δολοφόνησε έξι εκατομμύρια Εβραίους, θεωρίες που έχουν καταρριφθεί.

Ισραήλ: Καλεί για εξηγήσεις τον Ρώσο πρέσβη – Απαιτεί συγγνώμη

Η κυβέρνηση του Ισραήλ, κάλεσε για εξηγήσεις των Ρώσο πρέσβη στην χώρα, Anatoly Viktorov, ενώ ο πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ, Ντανί Νταγιάν, δήλωσε ότι «πρόκειται για ψευδείς, επικίνδυνες και παραληρηματικές δηλώσεις».

Ο Viktorov αναμένεται να συναντηθεί για διευκρινίσεις με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών για την Ευρασία, Γκάρι Κορέν.

Ο πρόεδρος του Yad Vashem, Dani Dayan, χαρακτήρισε τα σχόλια του Λαβρόφ «παράλογες, επικίνδυνες και τόνισε ότι αξίζουν καταδίκης».

“Ο Λαβρόφ προπαγανδίζει την αντιστροφή του Ολοκαυτώματος – μετατρέποντας τα θύματα σε εγκληματίες με βάση την προώθηση ενός εντελώς αβάσιμου ισχυρισμού ότι ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής”, δήλωσε ο Νταγιάν.

“Εξίσου σοβαρό είναι να αποκαλούμε τους Ουκρανούς γενικά, και τον Πρόεδρο Ζελένσκι ειδικότερα, ναζί. Αυτό, μεταξύ άλλων, είναι μια πλήρης διαστρέβλωση της ιστορίας και μια σοβαρή προσβολή για τα θύματα του ναζισμού.”

Ο υπουργός Πρόνοιας Μέιρ Κοέν χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Λαβρόφ «αντισημιτισμό του κατώτερου είδους».

«Ο αντισημιτισμός δεν έχει περάσει από τον κόσμο και περιστασιακά, οι αντισημίτες βρίσκουν την ευκαιρία να επαναλάβουν το τρομερό δόγμα τους», δήλωσε ο Κοέν.

 

Σφοδρή επίθεση από τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός υπουργός των Εξωτερικών Γαΐρ Λαπίντ δήλωσε ότι «Οι δηλώσεις του  υπουργού Εξωτερικών, Σ.Λαβρόφ, είναι σκανδαλώδεις, ασυγχώρητες και πρόκειται για ένα τραγικό ιστορικό λάθος».

 Οι Εβραίοι δεν αυτοκτόνησαν στο Ολοκαύτωμα. Το χαμηλότερο επίπεδο ρατσισμού εναντίον των Εβραίων είναι να κατηγορείς τους ίδιους τους Εβραίους για αντισημιτισμό».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε ότι βλέπει τα σχόλια του Λαβρόφ “με τη μέγιστη δυνατή αυστηρότητα”.

“Τα λόγια του είναι αναληθή και οι προθέσεις τους είναι λανθασμένες.

Στόχος τέτοιων ψεμάτων είναι να κατηγορηθούν οι ίδιοι οι Εβραίοι για τα πιο φρικτά εγκλήματα στην ιστορία, που διαπράχθηκαν εναντίον τους, και έτσι να απαλλάξουν τους εχθρούς του Ισραήλ από την ευθύνη.

Όπως έχω ήδη πει, κανένας πόλεμος στην εποχή μας δεν μοιάζει με το Ολοκαύτωμα ή συγκρίνεται με το Ολοκαύτωμα. Η χρήση του Ολοκαυτώματος του εβραϊκού λαού ως πολιτικού εργαλείου πρέπει να σταματήσει αμέσως.”


https://iskra.gr/termatismos-scheseon-rosias-israil-stis-polemikes-floges-i-m-anatoli/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου