Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

(Το ΚΚΕ δεν είναι εχθρός της Ουκρανίας! Παρότι διαφωνούμε μαζί του, έχει μια έντιμη θέση ίσων αποστάσεων! Άλλωστε, τέτοιες πρακτικές είναι απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές)! ΚΚΕ: Ιστοσελίδα στοχοποιεί στελέχη του κόμματος

 


ΚΚΕ: Τα ονόματα και οι προσωπικές πληροφορίες στελεχών του ΚΚΕ, φαίνεται πως εμπεριέχονται σε μαύρη λίστα «εχθρών της Ουκρανίας», η οποία έχει αναρτηθεί σε μια περίεργη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο ριζοσπάστης.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον ιστότοπο με το όνομα myrotvorets.center, που κοινοποιοεί προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ανθρώπων που έχουν χαρακτηριστεί είτε από το ουκρανικό κράτος είτε από τους διαχειριστές ως «εχθροί της Ουκρανίας» (ονοματεπώνυμο, φωτογραφία, διεύθυνση, τηλέφωνο, διεύθυνση email).

Σε αυτόν βρίσκονται τα ονόματα τους Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή και αντιπροέδρου της Βουλής, του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, πρώην ευρωβουλευτή, και του Γιώργου Μαγγανά, στελέχους του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, η εν λόγω ιστοσελίδα, τελούσε επίσημα υπό την «αιγίδα» υπουργείων της ουκρανικής κυβέρνησης, ενώ αποτελεί βάση δεδομένων την οποία αξιοποιούν και σήμερα οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές της Ουκρανίας, προκειμένου να ασκήσουν διώξεις σε βάρος προσώπων.

Μάλιστα, πριν από λίγα χρόνια, πρόσωπα που βρίσκονταν στη μαύρη λίστα της σελίδας έχουν πέσει θύματα δολοφονικών ενεργειών, ενώ έχουν γίνει και καταγγελίες για απειλές σε βάρος ατόμων, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στον ιστότοπο.

https://www.aftodioikisi.gr/politiki/kke-istoselida-stochopoiei-stelechi-toy-kommatos/





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου