Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

(Ποιός μας φυλάει από τους κακούργους φύλακες); Ανατριχιαστικές οι καταγγελίες της 18χρονης που την εξέδιδε αστυνομικός – Πώς ξέφυγε από τον κακοποιητή της

 


Όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος της 18χρονης, Γιάννης Μυκωνιάτης, ο αστυνομικός την είχε μάλιστα απειλήσει με όπλο ενώ είχε δημοσιοποιήσει στοιχεία της σε γνωστή ιστοσελίδα μέσω της οποίας την εξέδιδε.


Με εμφανή σημάδια στο πρόσωπο της από χτυπήματα του κακοποιητή της καταθέτει αυτή την ώρα στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων η 18χρονη, η οποία κατήγγειλε πως την κακοποιούσε και την εξέδιδε αστυνομικός.

Σύμφωνα με την 18χρονη, ο αστυνομικός, με τον οποίο είχε συνάψει σχέση, την κρατούσε αιχμάλωτη στο σπίτι του, την κακοποιούσε και την εξέδιδε έναντι αμοιβής.

Όπως καταγγέλλει στο in.gr ο δικηγόρος της 18χρονης, Γιάννης Μυκωνιάτης, ο αστυνομικός την είχε μάλιστα απειλήσει με όπλο ενώ είχε δημοσιοποιήσει στοιχεία της σε γνωστή ιστοσελίδα μέσω της οποίας την εξέδιδε.

Η 18χρονη κατάφερε να ξεφύγει από τον κακοποιητή της και αναζήτησε βοήθεια σε κοντινή καφετέρια η οποία ήρθε σε φεμινιστική ομάδα η οποία με την σειρά της κάλεσε δικηγόρο για την υπεράσπισή της.

Η υπεράσπιση της 18χρονης ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη στον αστυνομικό για τις κατηγορίες που του προσάπτονται, για βιασμό και σωματική βλάβη.

Σημειώνεται μάλιστα ότι ο κακοποιητής της κοπέλας δεν έχει συλληφθεί παρ’ ότι σύμφωνα με τον νόμο, όπως αναφέρει η δικηγόρος της Αντωνία Λεγάκη, όταν καταγγέλλεται αυτόφωρο κακούργημα ή πλημμέλημα, πρέπει να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι παρά τα εμφανή σημάδια σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης οι αστυνομικοί δεν μετέφεραν την 18χρονη σε νοσοκομείο ούτε εξετάστηκε από γιατρό.

https://www.to10.gr/ten-files/epikerotita/1670482/anatrichiastikes-katangelies-tis-18chronis-pou-tin-exedide-astynomikos-pos-xefyge-apo-ton-kakopiiti-tis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου