Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

(Χωρίς σχόλια)! Ένωση δικαστών κατά Αστυνομίας: Ανεύθυνη χυδαιότητα από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ.


 Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ Δικαιοσύνης και Αστυνομίας, με αφορμή τα τελευταία, πολλά περιστατικά, εγκληματικότητας

Η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση, υπογραμμίζει πως στέλνει αυτές τις δηλώσεις στον Άρειο Πάγο προς ποινική έρευνα και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ για πειθαρχική καθώς “η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους”..

Η ανακοίνωση της ΕΔΕ έχει ως εξής: Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΔΕ έχει ως εξής:

«Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media.

Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους.

Θα αποστείλουμε σήμερα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απόσπασμα των δηλώσεων του συγκεκριμένου εκπροσώπου της Αστυνομίας.

Με τον τρόπο αυτό θα απαντάμε πλέον σε κάθε ανάλογη πρόκληση».

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Αστυνομίας

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μπαλάσκας σε δηλώσεις του είπε πως ουσιαστικά το πρόβλημα για την εγκληματικότητα είναι στη Δικαιοσύνη:

“Το πρόβλημα δεν είναι η Αστυνομία που τους πιάνει και τους παραπέμπει. Η Δικαιοσύνη είναι το πρόβλημα. Εκεί χρειάζεται να ρυθμιστούν κάποια πράγματα.

Ας βγάλουν το ματάκι τους πάνω από την Αστυνομία. Το πρόβλημα είναι οι ποινές, αποφάσεις, δικαστικοί, παραδικαστικά. Εκεί γίνεται ένας κουβάς ολόκληρος και μέσα στον κουβά υπάρχει…

Ας πάψουν να ασχολούνται με το δικό μας υπουργείο, και ας αρχίσουν να ασχολούνται με ένα άλλο υπουργείο. Δεν φταίμε εμείς συνέχεια.

Εμείς τους πιάνουμε, τους δίνουμε στη Δικαιοσύνη, τους δίνουμε φακέλους, τους λέμε που είναι, πόσο μπήκαν μέσα, το παρελθόν τους, το μέλλον τους, τα λέμε” τόνισε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ..

https://www.aftodioikisi.gr/koinonia/enosi-dikaston-kata-astynomias-aneythyni-chydaiotita-apo-pleyras-tis-el-as/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου