Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

{Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ΜΑΦΙΑ γιατί υπάρχει το παρακράτος και οι "επίορκοι" αστυνομικοί)! Συλλήψεις για την "υπόθεση" Κορφιάτη ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Η ΕΛ.ΑΣ. - ΑΠΟΤΑΚΤΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

 


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση δολοφονίας του Ζακυνθινού επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στις αρχές Μαΐου, καθώς και η εκτέλεση πριν από έναν περίπου χρόνο της συζύγου του σε ενέδρα που είχε στηθεί στο νησί.

Εδώ και πολύ καιρό οι έρευνες βρίσκονταν σε αδιέξοδο αλλά, όπως φαίνεται, τα τελευταία 24ωρα κάποιες «διαδικασίες» επιταχύνθηκαν. Αφορμή ενδεχομένως να ήταν και η εκτέλεση στη βάρη του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση, ο οποίος στο παρελθόν φέρεται να διατηρούσε σχέσεις με τη νύχτα της Αχαΐας και με ανθρώπους που από μακριά ή από κοντά συμπεριλαμβάνονταν στο περιβάλλον του επιχειρηματία Κορφιάτη.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό, μετά από αστυνομική επιχείρηση που έγινε σε Ζάκυνθο, Αθήνα και Πύργο, συνελήφθησαν τρία άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στη δολοφονική ενέδρα που έγινε πέρυσι και κόστισε τη ζωή της συζύγου του 54χρονου επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν έναν μήνα.

Οι τρεις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που έγινε παράλληλα σε Ζάκυνθο, Αθήνα και Πύργο και κατά την οποία συνελήφθησαν έξι άτομα συνολικά.

Μάλιστα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και απότακτος αστυνομικός, καθώς και ένας σωματοφύλακας εφοπλιστή.

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr για την υπόθεση, ανέφεραν πως οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατόπιν ύπαρξης αδιάσειστων στοιχείων που «δείχνουν» πως πίσω από τη δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη κρύβονται, ως βασικοί συμμετέχοντες, τα τρία πρόσωπα που συνελήφθησαν αρχικά. 

«Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν την ενοχή τους. Σίγουρα είχαν και άλλους συνεργούς, περισσότερους από αυτούς που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής. Αναμένονται και άλλες συλλήψεις» σημείωσαν χαρακτηριστικά. 

Η κατάθεση που άνοιξε τον δρόμο

Ένα από τα στοιχεία που τέθηκε από την αρχή στο μικροσκόπιο των Αρχών ήταν η μήνυση που είχε καταθέσει ο Κορφιάτης στις 21 Δεκεμβρίου 2020 ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου. Σε αυτή ο επιχειρηματίας είχε αναφερθεί στην επίθεση κατά την οποία έχασε τη ζωή της η σύζυγός του.

Τότε στο κάδρο των υπόπτων ο επιχειρηματίας έβαζε συνολικά οκτώ άτομα, τα οποία, όπως αναφέρει, λειτουργούσαν ως εγκληματική οργάνωση, με τον καθένα να έχει τον δικό του ρόλο σε αυτή. Μάλιστα ήταν σίγουρος πως, από τη στιγμή που στην πρώτη τους επίθεση δεν είχαν καταφέρει να τον βγάλουν από τη μέση, θα προσπαθούσαν ξανά, γι΄ αυτό και αιτούνταν την ποινική τους δίωξη και την τιμωρία τους.

https://www.zougla.gr/greece/article/eksi-silipsis-gia-tin-ipo8esi-korfiati



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου