Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Μορφωτικός ή (παρα)Μορφωτικός ο Σύλλογος «Φούρεσι» Γλυκών Νερών;



 Μορφωτικός Σύλλογος «Φούρεσι» Γλυκών Νερών ή τίτλος ψευδεπίγραφος; Κάποιοι θεωρούν φαίνεται σαν μόρφωση και πολιτισμό τη ρουφιανιά, τον χαφιεδισμό και την παραβίαση της προσωπικής ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Όπως αναφέρεται, σε επιστολή του διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου προς τους κατοίκους του Φούρεσι, «...μετά από οργανωμένη έρευνα αγοράς ανάμεσα σε εταιρείες ιδιωτικής φύλαξης, σας παρουσιάζουμε μια ολοκληρωμένη πρωτοποριακή λύση ΠΕΡΙΠΟΛΙΑΣ της περιοχής μας ΦΟΥΡΕΣΙ που έρχεται να καλύψει σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό την ανάγκη αποτρεπτικής παρουσίας σε παράνομες ή τυχοδιωκτικές εγκληματικές δράσεις…»! Μάλιστα η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης θα προχωρήσει στην «χαρτογράφηση της περιοχής» και την «καταγραφή μονίμων οχημάτων», δηλαδή και όλων όσοι δε θα συμμετέχουν, στον «έλεγχο αγνώστων εισερχομένων οχημάτων» και σε «συνεχείς εξωτερικές περιπολίες», τον «εξωτερικό έλεγχο οικίας» και των «σταθμευμένων οχημάτων», στην «άμεση επέμβαση σε περίπτωση συμβάντος» και τη «συνοδεία προσώπων, από 23:00 – 05:00, σε πρόσωπα που έχουν ανάγκη συνοδείας για την είσοδο στην οικία τους»!

Ζητείται επίσης απ’ όλους τους κατοίκους που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα φύλαξης… και πρέπει να συμμετέχουν τουλάχιστον 200 οικογένειες – με μηνιαία συνδρομή 20€ – να καταγράψουν τα προσωπικά τους στοιχεία, τη μάρκα, το χρώμα, την πινακίδα και την ιδιοκτησία του οχήματός τους ή των οχημάτων τους και των οχημάτων των επισκεπτών τουςΜάλλον ο εγκλεισμός της πανδημίας γεννά παραφροσύνη!

Οι εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας ή δεν ξέρουν τι κάνουν ή γνωρίζουν πολύ καλά για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή τους η ενέργεια στην περιοχή μας. Φαίνεται ότι οι έννοιες της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων των πολιτών και της διαφύλαξης της προσωπικής ελευθερίας των κατοίκων της περιοχής, τους είναι άγνωστες. Θέλουν ο ένας να χαφιεδίζει τον άλλον και όχι τον έναν φίλο και αλληλέγγυο του άλλου!

Οι υπεύθυνοι του συλλόγου μέσα από ποιο σκεπτικό πήραν την απόφαση να μετατρέψουν τη συνοικία μας σε «ιδιωτική στρατιωτική περιοχή»; Ποιον ρώτησαν και με ποιο δικαίωμα θεωρούν ότι μπορούν να μας φακελώνουν; Φοβήθηκαν μήπως κανένας «άγριος» (Αλβανός, Γεωργιανός ή πρόσφυγας αλλοδαπός«χαλάσει» την ηρεμία των φιλήσυχων κατοίκων των Γλυκών Νερών και θα έχουμε «άγριες ληστείες μετά φόνου» όπως έγινε και με την Καρολάιν;

Πού να ξέρουν όμως ότι εντέλει ο κίνδυνος προέρχεται από την φασιστικοποίηση και την καλλιέργεια του μίσους και της ξενοφοβίας, κάτι που γεννά δολοφόνους και βοηθά στην αναβίωση των πιο άγριων ενστίκτων, μετατρέποντας ανθρώπους σε τέρατα!

Τι λένε, άραγε, σήμερα που αποκαλύφθηκε η αλήθεια και ο δολοφόνος δεν είναι κάποιος αλλοδαπός, αλλά ένας νέος, «επιτυχημένος», ντόπιος, ο ίδιος ο σύζυγος, ένας κατά τα άλλα «καλός οικογενειάρχης» και «νοικοκύρης» ;

Κύριοι του αραορφωτικού Συλλόγου, αν νομίζετε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και η προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων των πολιτών μπορούν να μπουν στην προκρούστεια κλίνη του δόγματος «Νόμος και Τάξη» είστε βαθιά νυχτωμένοι. Μην τολμήσετε λοιπόν κάποιοι να γίνετε το μάτι του «Μεγάλου Αδελφού» στην περιοχή! Οι πόλεις δεν είναι στρατόπεδα με ΑλφαΜίτες για να ελέγχουν ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει στην περιοχή και ποιος την επισκέπτεται. Γνωρίζετε άραγε ότι υπάρχουν και προβλήματα νομικής φύσης ως προς την εθνική νομοθεσία και τον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων τα οποία δεν λύνονται με μια υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης που ζητάτε από τους πολίτες και που μπορεί να τους βάλετε στο τέλος και σε περιπέτειες;

Ελπίζουμε ότι και οι κάτοικοι του Φούρεσι δεν θα βάλουν τα χέρια τους για να βγάλουν τα μάτια τους και να δημιουργήσουν μια κοινωνία φόβου και καχυποψίας, αντί της καλλιέργειας της φιλίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των κατοίκων. Η ευημερία των σημερινών πόλεων και οικισμών δεν εξασφαλίζεται με την μετατροπή τους σε περιοχές ελεγχόμενης πρόσβασης και ελεγχόμενης ζωής. Η ζωή βρίσκεται στις πλατείες, στην κοινωνικοποίηση, στις γειτονιές, στις σχέσεις με τους ανθρώπους και όχι στα μόνιτορ καμερών παρακολούθησης.

Οι τοπικοί φορείς, οι πολιτικές οργανώσεις, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί, οι νέοι και οι νέες, οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να αντιδράσουν και να μην επιτρέψουν να μπουν σε γύψο τις ζωές τους. Το τοπικό κοινοτικό και δημοτικό συμβούλιο πρέπει επίσης να πάρουν θέση και να σταματήσουν τις ορέξεις νοσταλγών του παρελθόντος.

http://ergasianet.gr/2021/06/25/%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%ae-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%cf%89%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%bf-%cf%83%cf%8d%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b3/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου