Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

"Δεν έχουμε θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία"

 


Νέα «πόρτα» των Παλαιστινίων στην Άγκυρα, και μάλιστα με τον πιο ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τόνο: ο Υπουργός Εξωτερικών του Παλαιστινιακού Κράτους Ριάντ Μάλκι απέκλεισε σε δήλωσή του οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ του Κράτους της Παλαιστίνης και της Τουρκίας. Ο υπουργός Εξωτερικών Μάλκι κατέστησε σαφές ότι «δεν υπάρχει καν σκέψη αυτή τη στιγμή για συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Τουρκία».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε σύνορα με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Κύπρο, όχι με την Τουρκία».

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπάσι δήλωσε ότι αυτή η διευκρίνιση δόθηκε πολλές φορές στον Τύπο εδώ στην Ελλάδα, όπως επίσης και κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαΐου στην πρεσβεία, ενώ επανέλαβε ότι το Κράτος της Παλαιστίνης τηρεί το διεθνές δίκαιο χωρίς εξαίρεση και το δίκαιο της θάλασσας «UNCLOS» (το οποίο τονίζουν ότι συνυπέγραψαν το 2015 «παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και επιθέσεις του Ισραήλ στην κυριαρχία της γης και της θάλασσάς μας»). 

Ο πρέσβης Τουμπάσι πρόσθεσε: «Επιδιώκουμε να αναβαθμίσουμε τις σχέσεις μας με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα πάντα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τα αμοιβαία συμφέροντά μας για τη διαφύλαξη της Ειρήνης, της Ευημερίας και της Ασφάλειας για όλους τους ανθρώπους».

Στο ζήτημα είχε αναφερθεί εκτενώς πρόσφατα, σε συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους με αφορμή της προηγούμενη κρίση στη Γάζα, ο Παλαιστίνιος πρέσβης.

Δείτε το ρεπορτάζ του zougla.gr:

https://www.zougla.gr/kosmos/article/den-exoume-8alasia-sinora-me-tin-tourkiaΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου