Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

(Επειδή το periodista άλλαξε βιολί, θα κλάψω για τα παρασυρμένα και θα φωνάξω: Zήτω στον Κόκκαλη και ζήτω και στον Κατρή! Σχόλια επί της ουσίας προσεχώς)! Παλιά και νέα θύματα της διαπλοκής σε ΕΥΔΑΠ και ΕΔΣΝΑ: Το βρόμικο παρασκήνιο με τον (γνωστό) κατασκευαστικό όμιλο και το ρόλο συνδικαλιστή της ΝΔ

Πατούλης και Δούρου - Τη φωτό τη βρήκαμε στο ethnos.gr
Πατούλης και Δούρου - Τη φωτό τη βρήκαμε στο ethnos.gr
 Κάποια στιγμή αυτή η κοροϊδία και η χυδαία διαχείριση του δημοσίου χρήματος πρέπει να σταματήσει

Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2019 14:07


Θύμα επιχειρηματικών συμφερόντων και διαπλοκής υπηρεσιακών παραγόντων φαίνεται ότι είχε πέσει ο Γιάννης Μπενίσης την εποχή που ήταν στην ΕΥΔΑΠ .
Προς αποκατάσταση της αλήθειας για όσα έχουν γράψει για τον κ. Μπενίση και τις μεθοδεύσεις σε διαγωνισμούς ΕΥΔΑΠ και με βάση δημοσιογραφικές μας πληροφορίες, ο κ. Μπενίσης φέρεται τελικά να είχε οδηγηθεί σε παραίτηση μετά από πίεση που δέχτηκε από γνωστό υπηρεσιακό παράγοντα της ΕΥΔΑΠ συνδικαλιζόμενο στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ενώ καθοριστικός υπήρξε ο ρόλος των πιέσεων που ασκήθηκαν από επιχειρηματικά συμφέροντα και συγκεκριμένα από τον ίδιο γνωστό μεγάλο κατασκευαστικό Όμιλο που τις τελευταίες δεκαετίες μονοπωλεί μυστηριωδώς όλους τους μεγάλους διαγωνισμούς της ΕΥΔΑΠ και του ΕΔΣΝΑ. 

Όπως γνωρίζουμε, για περισσότερο από τα τελευταία δέκα χρόνια, την λειτουργία του κέντρου της Ψυτάλλειας την κάνει ένωση εταιρειών με κυρίαρχο συγκεκριμένο μεγάλο κατασκευαστικό όμιλο
Στο παρελθόν, με βάση δημοσιεύματα της εποχής, φέρεται να υπήρχε φωτογραφικός διαγωνισμός που δεν επέτρεπε διευρυμένη συμμετοχή ούτε ελληνικών ούτε ξένων ομίλων και μετά από πολύ περιορισμένη συμμετοχή το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε συνεχώς το ίδιο ανάδοχο σχήμα με κυρίαρχο το ίδιο όμιλο, τον λεγόμενο και... Εθνικό Εργολάβο.
Πρόσφατα και ενώ το ορθό θα ήταν να γίνει ο διαγωνισμός πριν την λήξη της όποιας προαίρεσης προέβλεπε αριστοτεχνικά ο προηγούμενος διαγωνισμός, αποφασίστηκε η ανάθεση της προαίρεσης σε συγκεκριμένο κατασκευαστικό όμιλο και κατόπιν η διενέργεια διαγωνισμού βάζοντας την ΕΥΔΑΠ σε δυσχερή χρονικά θέση χωρίς εναλλακτικές. Παράλληλα σχεδιάστηκε ένας φωτογραφικός διαγωνισμός με σύνθετα κριτήρια συμμετοχής έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα, με ερμηνείες αυτών των κριτηρίων, να γίνεται ο αποκλεισμός μη επιθυμητών συμμετεχόντων και να προκρίνεται το ίδιο ανάδοχο σχήμα με κυρίαρχους τους... Εθνικούς Εργολάβους. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Να μπαίνει η ΕΥΔΑΠ σε δυσχερή τεχνο-οικονομική θέση, ζημιώνοντας το βασικό μέτοχο και τους μικρομετόχους από τον απόλυτο περιορισμό του Ανταγωνισμού. 
Τα δυο αυτά γεγονότα και η πίεση για τοποθέτηση συγκεκριμένων ατόμων στην επιτροπή του διαγωνισμού τα οποία καθοδηγούνται από γνωστό συνδικαλιζόμενο στην ΝΔ υπηρεσιακό παράγοντα της ΕΥΔΑΠ, ανάγκασαν τον Μπενίση σε παραίτηση.
Οφείλουμε, λοιπόν, μια αναγνώριση στις ενέργειες του απελθόντα προέδρου. 
Στο νέο διαγωνισμό που προκηρύχθηκε φέρονται να έλαβαν μέρος και δυο νέα σχήματα τα οποία εμπεριέχουν τις μεγαλύτερες εταιρείες της Ελλάδος και του εξωτερικού. Τώρα λοιπόν ως μέρος του ευρύτερου σχεδίου γίνεται ένας αγώνας δρόμου από τους διαχειριστές του διαγωνισμού αυτού, αξιοποιώντας φυσικά τα εργαλεία που έχουν συμπεριλάβει στον διαγωνισμό και με σκανδαλώδεις προσχηματικές ερμηνείες, να αποκλείσουν τους πάντες και να αναδείξουν το ίδιο σχήμα ως ανάδοχο.
Με βάση δημοσιογραφικές πληροφορίες η ίδια πρακτική, παρόμοιες ενέργειες με διαφορετικά πρόσωπα πρέπει να έδρασαν για λογαριασμό του ίδιου εργολάβου και στον ΕΔΣΝΑ αναγκάζοντας την πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Δούρου να προβεί σε ενέργειες που είμαστε σίγουροι ότι δεν ήταν καθόλου στις προθέσεις της
Η έρευνα συνεχίζεται γιατί ίσως αποδειχθεί και ότι ο κ Πατούλης είναι θύμα επιχειρηματικών συμφερόντων και διαπλοκής εντός του ΕΔΣΝΑ. 
Θα επανέλθουμε. 
ΥΓ: Ξέρουμε ότι οι εισαγγελείς δεν μπορούν να παρέμβουν αν δεν υπάρξει κάποια μήνυση από τους μικρομετόχους, ξέρουμε επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι απασχολημένος όμως το ερώτημα είναι ένα: Η κα Αικατερινάρη και ο κ Σταϊκούρας δεν μπορούν να διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον ειδικά σε ένα διαγωνισμό που ξεπερνά τα 250 εκ;
Κάποια στιγμή αυτή η κοροϊδία και η χυδαία διαχείριση του δημοσίου χρήματος πρέπει να σταματήσει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου