Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Τρία χρόνια χωρίς στον σύντροφο Χρήστο Μπίστη (Βίντεο)

Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια, από τότε που έφυγε απ' την ζωή μια σεμνή μορφή του κινήματος της επαναστατικής αριστεράς στην χώρα μας, ένας αγωνιστής που δεν έλειψε ποτέ από κανένα εργατικό αγώνα απ’ την Απριλιανή δικτατορία μέχρι την μέρα που ζούσε.
Ο κομμουνιστής  Χρήστος Μπίστης.
Σε ηλικία 77 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή μετά από μακροχρόνια μάχη με τη νεφρική και πνευμονική ανεπάρκεια.

Το ιδρυτικό στέλεχος του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κινήματος Ελλάδας (ΕΚΚΕ) και μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ήταν ένα ζωντανό «βιβλίο ιστορίας», στις σελίδες του οποίου ξεδιπλωνόταν όλοι οι πολιτικοί και εργατικοί αγώνες των τελευταίων χρόνων.

Εμείς τιμώντας την μνήμη του  παραθέτουμε σε βίντεο μια περασμένη εκπομπή του διαδικτυακού ραδιοσταθμού μας, στην οποία καλεσμένος ήταν ο Χρήστος Μπίστης.
Αναφέρεται στην εποχή -στο 1970- και στους παράγοντες που συνέβαλλαν στην ίδρυση του ΕΚΚΕ, Μας μιλάει για την πολιτική του διαδρομή, την αντιδικτατορική πάλη και την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Μας μεταφέρει το κλίμα που υπήρχε όταν έγιναν οι συλλήψεις 35 στελεχών του ΕΚΚΕ, τον Μάρτη του 1974,  τα βασανιστήρια που επακολούθησαν και την απομόνωση στην Ασφάλεια του Περισσού.
Στην δίωρη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον ρ/σ και στον Ν. Ξηρουδάκη, μας κάνει αναφορά και σε μια σειρά άλλα σημαντικά γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου