Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Κατέπεσε η προσχηματική μήνυση γνωστού νεοναζί, σε βάρος της αγωνίστριας Κατερίνας Πατρικίου

Δικαστικό φινάλε -μετά από μια σειρά αναβολών- είχε σήμερα, η υπόθεση της Κατερίνας Πατρικίου, μέλος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,
Η αγωνίστρια βρέθηκε κατηγορούμενη μετά από μήνυση του γνωστού νεοναζί χρυσαυγίτη Αθ. Κουράκου,

"Πρόκειται για απροκάλυπτη στοχοποίηση, όπου οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δρουν –ξανά– ως παράρτημα της ίδιας της ΕΛΑΣ.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ασκήθηκε ποινική δίωξη «για αδικήματα ηθικής αυτουργίας σε ληστεία και επικίνδυνης σωματικής βλάβης», τα οποία η συντρόφισσα φέρεται ότι τέλεσε στις 25/1/2015", αναφέραμε σε περασμένη ανάρτησή μας.



Το πώς εξελίχθηκε η σημερινή ακροαματική διαδικασία η οποία οδήγησε στην αθώωση της Κ, Πατρικίου το πληροφορούμαστε από το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας jailgoldendawn:

Αθώα έκρινε σήμερα το Δ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών την Κατερίνα Πατρικίου, που κατηγορούταν για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες μετά από μήνυση του υποψήφιου βουλευτή και στελέχους της Χρυσής Αυγής Αθανάσιου Κουράκου.

Οι δύο μάρτυρες που υποστήριξαν σήμερα στο δικαστήριο τους ισχυρισμούς Κουράκου περί “εντολής” της Πατρικίου (αμφότεροι εκλογικοί επόπτες της Χρυσής Αυγής) υπέπεσαν σε πλήθος αντιφάσεων, γεγονός που οδήγησε την εισαγγελέα να τους χαρακτηρίσει ως “μειωμένης αξιοπιστίας” στην απαλλακτική εισαγγελική της πρόταση. Αντίθετα, η εισαγγελέας έκρινε ως πλέον αξιόπιστες τις μαρτυρίες της Ασπασίας Μπινιώρη (μέλους της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), της Άννας Αρβανίτη (μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Πετρούπολης) και του Ευάγγελου Σίμου (πρώην δημάρχου Πετρούπολης με την υποστήριξη του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης).

Η εισαγγελέας επισήμανε ακόμα την χρονική ταύτιση της μήνυσης του Κουράκου με την επίδοση στον ίδιο κατηγορητηρίου για επίθεση σε βάρος μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (και της Πατρικίου) στην Πετρούπολη (χρόνος τέλεσης 8/10/2011). Στο ακροατήριο κατέθεσε και ο καθηγητής του ΑΠΘ Γεώργιος Τσιάκαλος, υπενθυμίζοντας τη βιομηχανία διώξεων που έχει στήσει η Χρυσή Αυγή ανά την Ελλάδα με την κατάθεση προσχηματικών μηνύσεων.


Μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων πολιτικής αγωγής Δ. Τζεμπετζή και υπεράσπισης Θ. Καμπαγιάννη, το δικαστήριο έκρινε αθώα την κατηγορουμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου