Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Καισαριανή - Χαϊδάρι - Πετρούπολη - Πάτρα - Ικαρία: Β' γύρος μέχρι τελικής... άνόδου των κομμουνιστών, των αγωνιστικών δημοτικών αρχών (VIDEO - ΦΩΤΟ) - Ανανέωση

Δημοσίευση: 31 Μάιος 2019 18:41
Ανανέωση: 1 Ιουνίου 16:56

Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019
*
ΠΑΤΡΑ
Να δώσουμε συνέχεια στη συλλογική αγωνιστική προσπάθεια για τις ανάγκες του λαού (ΦΩΤΟ)
Μήνυμα νέας νίκης έστειλε η μεγάλη συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το βράδυ της Παρασκευής, με ομιλητή τον δήμαρχο της πόλης Κ. Πελετίδη

*
Η Καισαριανή είναι εδώ! Με την Ιστορία της, τους αγώνες και το μέλλον της (VIDEO - ΦΩΤΟ) 
Συγκέντρωση νίκης για τον αγωνιστή δήμαρχο Ηλία Σταμέλο που διεκδικεί την επανεκλογή του στο τιμόνι της δημοτικής αρχής την Κυριακή

*
Η Πετρούπολη χρειάζεται δήμαρχο αγωνιστή και όχι υλοποιητή της αντιλαϊκής πολιτικής (ΦΩΤΟ)
Συγκέντρωση - μαχητικό κάλεσμα συστράτευσης για να συνεχιστεί η αγωνιστική πορεία του δήμου

*
ΙΚΑΡΙΑ

Δράση μέχρι την τελευταία στιγμή για να επανεκλέξει ο λαός την αγωνιστική δημοτική αρχή
Το πλατύ κάλεσμα συστράτευσης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» φτάνει σε κάθε γωνιά του νησιού

*

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Στην τελική ευθεία η μάχη του β' γύρου για την επανεκλογή αγωνιστικών δημοτικών αρχών
Πάτρα, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Ικαρία
Πέμπτη 30/05/2019 - 09:19 - Ενημέρωση: Πέμπτη 30/05/2019 - 13:23
Κλιμακώνεται η μάχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Πάτρα, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Ικαρία για την επανεκλογή της στη δημοτική αρχή στον β' γύρο της ερχόμενης Κυριακής 2 Ιούνη.
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι του ΚΚΕ, Κώστας Πελετίδης, Ηλίας Σταμέλος, Μιχάλης Σελέκος, Βαγγέλης Σίμος και Νίκος Λαρδάς αντίστοιχα, καθημερινά πραγματοποιούν εξορμήσεις και περιοδείες στις γειτονιές και τους τόπους δουλειάς των δήμων.
Καλούν το λαό να επανεκλέξει τις αγωνιστικές δημοτικές αρχές, για να δοθεί συνέχεια στην αγωνιστική διεκδικητική πορεία, κόντρα σε κυβερνήσεις, επιχειρηματικά συμφέροντα και ΕΕ.
Στην Πάτρα
Καθημερινές οι περιοδείες και εξορμήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στην Πάτρα, όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» διοργανώνει προεκλογική συγκέντρωση τηνΠαρασκευή 31 Μάη στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Τριών Συμμάχων και θα μιλήσει ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης με σύνθημα «Μπροστά οι ανάγκες του λαού!».
Συνεχείς είναι οι εξορμήσεις, οι περιοδείες και οι συγκεντρώσεις στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς, με το μαζικό κάλεσμα στους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό της Πάτρας να εκλέξει ξανά δήμαρχο τον Κ. Πελετίδη, να αναδείξει ξανά στη διοίκηση του δήμου τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να μείνει ο δήμος στα χέρια του λαού και να συνεχιστεί το φιλολαϊκό έργο. 
Στην Καισαριανή
Μαγαζιά της πόλης θα επισκεφθεί το πρωί και το απόγευμα της Πέμπτης ο Ηλίας Σταμέλος όπου θα συνομιλήσει με εμπόρους και εργαζόμενους. Χθες, πραγματοποιήθηκε εξόρμηση - περιοδεία στο πανέμορφο πάρκο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής με επικεφαλής τον δήμαρχο Η. Σταμέλο. Μαζί του ήταν και η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καισαριανής καλεί στη μεγάλη συγκέντρωση της Παρασκευής στις 8 μ.μ. στην πλατεία Μακρή, όπου θα μιλήσει ο Ηλίας Σταμέλος.
Στο Χαϊδάρι
Με καθημερινό πρόγραμμα εξορμήσεων, περιοδειών και συσκέψεων απευθύνεται η «Λαϊκή Συσπείρωση» Χαϊδαρίου, τόσο σε όσους στήριξαν το ψηφοδέλτιό της την περασμένη Κυριακή, αυξάνοντας σημαντικά το ποσοστό και τις ψήφους που συγκέντρωσε, όσο και σε εκείνους που έκαναν διαφορετικές επιλογές στην κάλπη.
Σήμερα Πέμπτη 30 Μάη και ώρα 21.00, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρευρεθεί στο γλέντι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μαζί με τον δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο, στο Χαϊδάρι, στο εκλογικό περίπτερο (πεζόδρομος Καραϊσκάκη).
Η σχετική δραστηριότητα και το πλατύ άνοιγμα θα ολοκληρωθούν το βράδυ της Παρασκευής 31 Μάη, με την κεντρική συγκέντρωση, στις 8.30 μ.μ. στο Παλατάκι, με ομιλητή τον Μ. Σελέκο ενώ χαιρετίσει η Σεμίνα Διγενήκαι θα ακολουθήσει stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.
Στην Πετρούπολη
Σήμερα, Πέμπτη,  κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τονΒαγγέλη Σίμο θα επισκεφθεί τους εργαζόμενους του δήμου στο αμαξοστάσιο, θα περιοδεύσει σε καφενεία της πόλης και το απόγευμα θα γίνει νέος κύκλος εξορμήσεων στα καταστήματα. Η προεκλογική δραστηριότητα ολοκληρώνεται την Παρασκευή 31 Μάη, με την κεντρική συγκέντρωση στις 8 μ.μ., στη Στρογγυλή Πλατεία, όπου θα μιλήσει ο Βαγγέλης Σίμος.
Στην Ικαρία
Χωριό το χωριό, άνθρωπο τον άνθρωπο, οι δυνάμεις του ΚΚΕ, οι φίλοι του Κόμματος, αγωνιστές που βρέθηκαν μαζί με τους κομμουνιστές στους αγώνες για την Υγεία, τη σχολική στέγη, για κάθε λαϊκή ανάγκη, στα ψηφοδέλτια σε εργατικά συνδικάτα, συλλόγους αθλητικούς, πολιτιστικούς, δίνουν τη μάχη του ψηφοδελτίου στην Ικαρία.
Από τον Αγ. Κήρυκο μέχρι τις Ράχες, από τη μια άκρη της Ικαρίας μέχρι την άλλη, απευθύνουν ευρύ κάλεσμα σε όλο τον ικαριώτικο λαό, ανεξάρτητα τι ψήφισε στον πρώτο εκλογικό γύρο, τώρα την ερχόμενη Κυριακή, να ρίξουν μαζικά στην κάλπη το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αναδεικνύοντας ξανά δήμαρχο κομμουνιστή, τον Νίκο Λαρδά, αγωνιστική Δημοτική Αρχή, στήριγμα και συμπαραστάτη στους αγώνες, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ που θέλουν δήμους εχθρικά όργανα για το λαό, διαχειριστές των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.
*
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Υπερασπιζόμαστε την αγωνιστική πορεία με την επανεκλογή της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Πέμπτη 30/05/2019 - 21:47 - Ενημέρωση: Πέμπτη 30/05/2019 - 22:27
Λεπτό δεν χάνουν οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανήςμπροστά στη μάχη της Κυριακής για την επανεκλογή του κομμουνιστή δημάρχουΗλία Σταμέλου.
Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, που πραγματοποιείται την Παρασκευή, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημάρχου Παναγιώτη Μακρή, με ομιλητή τον Ηλία Σταμέλο. Θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Αξιοποιώντας όλους τους τρόπους και διακινώντας το νέο φυλλάδιο με τίτλο «10+1 λόγοι», όπου αναφέρονται συνοπτικά οι κατακτήσεις που είχε η Δημοτική Αρχή μαζί με το λαό της πόλης δεν αφήνουν εργαζόμενο και κάτοικο της Καισαριανής, που να μην απευθύνονται καλώντας σε μαχητική συστράτευση.
Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Ηλίας Σταμέλος περιόδευσε στις καφετέριες και τα μαγαζιά της Φορμίωνος, όπου όπως και τις προηγούμενες μέρες, αποτυπώθηκε το θετικό κλίμα, η αναγνώριση για την αγωνιστική στάση της Δημοτικής Αρχής.
Είμαστε η λαϊκή αντιπολίτευση που έχει ανάγκη ο λαός μας
Οι «10 συν ένα λόγοι» για να ξαναβρεθεί και πάλι στο τιμόνι του Δήμου η «Λαϊκή Συσπείρωση», που καταγράφονται στο φυλλάδιο που κυκλοφορεί έχουν ως εξής:
1. Δεν γίναμε φοροεισπρακτικός μηχανισμός στο όνομα των άδειων ταμείων:
-- Ξεχρεώσαμε από τα χρέη των 6 εκ. στο Δήμο, την ΚΕΔΗΚ, τους Παιδικούς Σταθμούς και τα σχολεία παρότι η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε από το 2009 έως σήμερα κατά περίπου 60%.
-- Δεν αυξήσαμε τα δημοτικά τέλη, αντίθετα τα μειώσαμε σε μονογονεϊκές, τρίτεκνες, πολύτεκνες οικογένειες.
-- Απαλλάξαμε από τροφεία στους παιδικούς σταθμούς όλες τις οικογένειες με εισόδημα έως 25.000.
-- Δεν υλοποιήσαμε τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς που προωθούσε η κυβέρνηση.
-- Δεν παραδώσαμε τα αποθεματικά του Δήμου.
-- Αποπληρώσαμε όλες τις οικονομικές οφειλές σε εργαζόμενους και προμηθευτές.
2. Βρεθήκαμε μπροστά στους αγώνες για όλα όσα έχουμε ανάγκη:
-- Με τους εργαζόμενους του Δήμου, τους συμβασιούχους, τις καθαρίστριες για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
-- Με γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές της πόλης μας στις διεκδικήσεις για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, εξασφαλίζοντας μετά από 20 χρόνια εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης στα σχολικά κτίρια ύψους 1,2 εκ.
3. Αποσπάσαμε έργα υποδομής και όχι «βιτρίνας» πλέον των 10 εκ. για συντήρηση και ανανέωση των δημοτικών υποδομών, ικανοποιώντας αιτήματα δεκαετιών όπως:
-- Bιοκλιματικός παιδικός σταθμός.
-- Aσφαλτόστρωση.
-- Aποχέτευση στο 40% της πόλης.
-- Aνακατασκευή του συνόλου των παιδικών χαρών.
-- Aνανέωση του στόλου οχημάτων και του εξοπλισμού της υπηρεσίας καθαριότητας.
-- Aποκατάσταση των ανοιχτών και κλειστών αθλητικών χώρων και του «Πάρκου Σκύλων».
Και συνεχίζουμε με:
-- Tην αντικατάσταση του συνόλου του οδοφωτισμού με σύγχρονα σώματα LED.
-- Tην κατασκευή του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων.
-- Tο μεγάλο έργο της αξιοποίησης του συνόλου του Θυσιαστηρίου της Λευτεριάς (ΧΑΡΑΜΑ, ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ κ.λπ.).
4. Βάλαμε προτεραιότητα τις ανάγκες της νέας γενιάς:
-- Εξασφαλίζοντας δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
-- Βοηθώντας τα αθλητικά σωματεία στο ρόλο τους με δωρεάν χρήση των δημόσιων αθλητικών χώρων.
-- Στηρίζοντας την ερασιτεχνική δημιουργία και τον πολιτισμό με εμπλουτισμό του πολιτιστικού κέντρου, παιδ. Σταθμούς, ΚΑΠΗ και δωρεάν προβολές στην ΑΙΟΛΙΑ.
-- Ανοίγοντας πόλεμο με τις εξαρτήσεις, υλοποιώντας ένα πρωτότυπο πανελλαδικά πρόγραμμα σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, που θα υλοποιείται για τα επόμενα δυο χρόνια. Καταδικάζοντας το νόμο για τη δημιουργία χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης ναρκωτικών.
5. Τιμήσαμε στην πράξη τους αγώνες του τόπου μας και τις προσφυγικές μας ρίζες κόντρα στο Φασισμό και την παραχάραξη της Ιστορίας:
-- Κατοχυρώσαμε στην πράξη τον ιστορικό χαρακτήρα του Σκοπευτηρίου και διώξαμε τη Σκοπευτική Εταιρεία από τον ιερό χώρο.
-- Ιδρύσαμε το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης με 37.000 επισκέπτες έως σήμερα.
-- Καταρτίσαμε σχέδιο για την ανάπλαση των «πυροβολημένων» κατοικιών.
-- Αναπτύξαμε σειρά εκδηλώσεων πολιτιστικής και ιστορικής μνήμης του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού.
6. Υπερασπίσαμε τη δημόσια περιουσία για να την απολαμβάνουμε ανεμπόδιστα:
-- Καταδικάσαμε την εκχώρηση στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ δημόσιων ελεύθερων χώρων μεταξύ των οποίων και σχολεία, πλατείες, γήπεδα και παιδικές χαρές.
-- Αναβαθμίσαμε τις υποδομές των κυλικείων που ήταν εγκαταλελειμμένες και απαξιωμένες.
-- Δώσαμε δωρεάν χρήση των αθλητικών και πολιτιστικών χώρων σε όλους τους φορείς της πόλης.
-- Καταγράψαμε όλη την περιουσία του δημοσίου που βρίσκεται μέσα στα όρια του Δήμου μας.
-- Ιεραρχήσαμε υψηλά το ζήτημα της προστασίας του Υμηττού και του δασικού του οικοσυστήματος, δημιουργήσαμε Κέντρο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης απέναντι στα φανερά και αθέατα συμφέροντα που βάζουν στο μάτι το φυσικό μας πλούτο και την κυβερνητική αδιαφορία.
7. Κινητοποιήσαμε τη λαϊκή συμμετοχή:
-- Στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων με δεκάδες συνελεύσεις σε γειτονιές, με 4 ετήσιες γενικές συνελεύσεις, ανοιχτά Δημοτικά Συμβούλια.
-- Στη δράση της Εθελοντικής Δασοπροστασίας του Δήμου.
8. Σταθήκαμε στο πλάι όσων χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση:
-- Αναπτύξαμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου για να στηριχθούν εκατοντάδες συνάνθρωποί μας από τα καθημερινά συσσίτια, το κοινωνικό παντοπωλείο, το κέντρο κοινότητας, το κοινωνικό φαρμακείο, τα μαθητικά γεύματα.
-- Πετάξαμε έξω τη ΜΚΟ που εκμεταλλευόταν τα προγράμματα φτώχειας.
-- Δώσαμε λύση σε πάνω από 70 οικογένειες της πόλης στην προσπάθεια να μορφώσουν τα παιδιά τους, με τη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου από εθελοντές εκπαιδευτικούς.
9. Ήμασταν Δημοτική Αρχή όλων των Καισαριανιωτών:
Δεν ξεχωρίσαμε τους κατοίκους από το αν γεννήθηκαν στην πόλη μας ή διάλεξαν να ζήσουν σ' αυτή, από τη φυλετική τους καταγωγή ή από το τι κόμμα ψήφισαν. Και ας μην κρύψαμε ποτέ ότι το κόμμα που στηρίζει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι το ΚΚΕ. Δεν είχαμε λόγο να το κρύψουμε. Γιατί αυτό το κόμμα μια εντολή μας δίνει: να είμαστε δίπλα στο λαό, να αγωνιζόμαστε με ό,τι δυνάμεις διαθέτουμε για το σήμερα και για το αύριο.
10. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαρτίζεται από ανθρώπους εκπαιδευμένους στο καμίνι του αγώνα, που δε βάζουν μπροστά ιδιοτελή συμφέροντα, που δεν το βάζουν κάτω, δεν ψαρεύουν σε θολά νερά, δε συναλλάσσονται κάτω από το τραπέζι. Με επικεφαλής δήμαρχο αγωνιστή στα 35 χρόνια δουλειάς, με εμπειρία στη διοίκηση, με καθαρές κουβέντες που δεν αλλάζουν ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος.
11. Γιατί ΔΕΝ ΚΑΘΙΣΑΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ στη βάρβαρη πολιτική που μας τσακίζει. Δεν ήμασταν παρατηρητές. Ήμασταν η λαϊκή αντιπολίτευση που χρειάζεται ο λαός μας στην αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των Περιφερειών. Δώσαμε θάρρος και ελπίδα στο λαό. Αυτή την 5χρονη πορεία καλείται να υπερασπίσει ο λαός της πόλης μας, εκλέγοντας ξανά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη διοίκηση του Δήμου Καισαριανής.
*
ΧΑΪΔΑΡΙ
Συνεχίζουμε μπροστά με αγωνιστική Δημοτική Αρχή
(VIDEO - ΦΩΤΟ)
Πέμπτη 30/05/2019 - 22:50 - Ενημέρωση: Παρασκευή 31/05/2019 - 16:20
Στο εκλογικό περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παρευρέθηκε σήμερα Πέμπτη ο Δημήτρης Κουτσούμπας
Με την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση αύριο Παρασκευή, στις 8.30 μ.μ., στο Παλατάκι, με ομιλητή το δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Μιχάλη Σελέκο, κορυφώνεται η μάχη που δόθηκε όλη την εβδομάδα για την ανάδειξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ξανά στη διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου.
Μέχρι να κλείσει η κάλπη του β' γύρου των δημοτικών εκλογών το πλατύ άνοιγμα στο λαό της πόλης συνεχίζεται με εξορμήσεις και περιοδείες, ενώ τα εκλογικά κιόσκια αποτελούν σημείο αναφοράς, καθώς κόσμος τα επισκέπτεται συνεχώς για να προμηθευτεί τις ανακοινώσεις και το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Σήμερα Πέμπτη 30 Μάη το βράδυ, ο πεζόδρομος της οδού Καραϊσκάκη, όπου βρίσκεται το εκλογικό περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» γέμισε με μουσικές, κόσμο, χαμόγελα και αισιοδοξία, στο γλέντι που οργανώθηκε, στο οποίο παρευρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Τους συγκεντρωμένους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καλωσόρισε ο Μιχάλης Σελέκος ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν να στηθεί μέσα σε λίγες ώρες το σημερινό γλέντι. «Πάμε δυνατά, πάμε αποφασισμένοι να πετύχουμε μια πολύ μεγάλη νίκη την Κυριακή. Για να συνεχίσει το Χαϊδάρι στο δρόμο που άνοιξε τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε.«Δεν θα επιτρέψει ο λαός της πόλης μας να ξαναγυρίσουμε πίσω. Δε θα επιτρέψει να επιστρέψουμε σε εποχές που έχουν καταδικαστεί», πρόσθεσε και υπενθύμισε πως όλοι γνωρίζουν καλά τι θα σήμαινε η εκλογή μιας Δημοτικής Αρχής, όπως του αντίπαλου συνδυασμού, του Β. Ντηνιακού, που σκοπό έχει «να ανοίξει το δρόμο στο ξεπούλημα του Δήμου στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».
«Αυτές τις μέρες, αυτή την εβδομάδα έχουμε οργώσει την πόλη», σημείωσε και πρόσθεσε πως τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα και δείχνουν πως την Κυριακή θα εκλεγεί μια Δημοτική Αρχή που θα στέκεται στο πλευρό του λαού και θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα του.
Κάλεσε τις επόμενες μέρες και ώρες να μην μείνει σπίτι, γειτονιά και χώρος δουλειάς που δεν θα φτάσει η φωνή της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Δίνουμε τη μάχη για μια μεγάλη νίκη του λαού του Χαϊδαρίου
Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε: «Καλησπέρα σας. Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Απόψε ήρθαμε εδώ να γλεντήσουμε, γιατί δύο και μια μείνανε μέχρι την Κυριακή της κάλπης για μια μεγάλη νίκη ξανά του λαού του Χαϊδαρίου, με δήμαρχο ξανά τον Μιχάλη Σελέκο, που μπορεί να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη αυτής εδώ της πόλης για τα συμφέροντα των κατοίκων της, για τα συμφέροντα του λαού μας.
Είμαστε μαζί σας, δίπλα σας, θα δώσουμε τη μάχη με το ψηφοδέλτιο σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, για μια μεγάλη νίκη του λαού του Χαϊδαρίου. Καλή δύναμη, καλή επιτυχία, η νίκη είναι σίγουρη. Να μην εφησυχάζουμε, κάθε ώρα μετράει, κάθε στιγμή μετράει. Γεια σας».
Μαχητικά για τις ανάγκες του λαού!
Στο πλαίσιο της καθημερινής δράσης για να φτάσει το ψηφοδέλτιο και το κάλεσμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε κάθε γειτονιά και σπίτι, συνεχίζονται οι περιοδείες και οι συσκέψεις.
Σήμερα Πέμπτη το πρωί ο Δήμαρχος, Μ. Σελέκος, συμμετείχε σε εξορμήσεις που έγιναν σε ΚΑΠΗ του Δήμου, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο και στη λαϊκή αγορά του Δάσους, ενώ μίλησε και σε σύσκεψη κατοίκων. Το απόγευμα, συνοδευόμενος από προέδρους σχολικών επιτροπών, παρακολούθησε γιορτές σχολείων. Αντίστοιχα, την Τετάρτη το απόγευμα συζήτησε με δημότες στο κολυμβητήριο και μίλησε σε σύσκεψη στο πνευματικό κέντρο του Δήμου.
«Συνεχίζουμε αγωνιστικά μπροστά», είναι το κάλεσμα που κυριαρχεί σε όλες τις συζητήσεις. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει ότι το δίλημμα στο οποίο πρέπει να δώσει απάντηση η ψήφος της Κυριακής είναι αν το Χαϊδάρι θα συνεχίσει την πορεία που έχει χαράξει με αγωνιστή δήμαρχο στο τιμόνι, συναγωνιστή των εργαζομένων στην καθημερινή τους πάλη, ή θα περάσει στα χέρια του εκλεκτού των επιχειρηματικών συμφερόντων. Αν θα αναδείξει δήμαρχο που διεκδικεί από την κυβέρνηση για την ανακούφιση του λαού της πόλης από τέλη, συνδρομές σε αθλητικές δομές, τροφεία σε παιδικούς σταθμούς, ή δήμαρχο θιασώτη της «επιχειρηματικής λειτουργίας», της ανταποδοτικότητας και της φορομπηξίας. δήμαρχο που να διεκδικεί ελεύθερους χώρους ή δήμαρχο που θα τα δίνει όλα σε κοράκια μεγαλοεπιχειρηματίες.
Το πλατύ και μαχητικό άνοιγμα συνεχίζεται μέχρι και την τελευταία στιγμή, μέχρι το βράδυ της Κυριακής, ώστε από την επόμενη μέρα να συνεχίσει ο δήμος να είναι σε χέρια αγωνιστικά, που θα βάζουν μπροστά τις λαϊκές ανάγκες κι όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
*
ΠΑΤΡΑ
Κορυφώνεται η μάχη για τη νέα νίκη της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
Πέμπτη 30/05/2019 - 22:09
Την Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. η μεγάλη συγκέντρωση, όπου θα μιλήσει ο Κώστας Πελετίδης
«Μπροστά οι ανάγκες του λαού»! Αυτό το σύνθημα απλώνεται απ' άκρη σ' άκρη στο Δήμο της Πάτρας ενόψει του β' γύρου των εκλογών. Αυτό το σύνθημα θα ακουστεί δυνατά στη συγκέντρωση, αύριο Παρασκευή 31 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στην πλατεία Τριών Συμμάχων, όπου θα μιλήσει ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Πελετίδης.
Εκλέγοντας και πάλι την Κυριακή τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο τιμόνι του Δήμου, ο λαός της Πάτρας θα συνεχίσει το έργο που έγινε σε όφελός του, θα κατακτήσει μια νίκη για τις δικές του ανάγκες, για να παραμείνει ο ίδιος πρωταγωνιστής στην πόλη του. Και τα μηνύματα που έρχονται από τις καθημερινές περιοδείες, συσκέψεις, τις δράσεις των κομμουνιστών στην πόλη, η στήριξη που εκφράζεται από εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους, δείχνουν ότι αυτός ο δρόμος της νίκης του πατραϊκού λαού και της ανανέωσης της θητείας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Δημοτική Αρχή, έρχεται όλο και πιο κοντά.
Σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων του Δήμου
Σήμερα ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο αντιδήμαρχος Διοίκησης Διονύσης Πλέσσας παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση των εργαζομένων στο Δήμο με οκτάμηνες συμβάσεις, οι οποίοι διεκδικούν το δικαίωμά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Επίσης, μιλώντας σήμερα στο webradio 902.gr ο Κώστας Πελετίδηςκάλεσε το λαό της Πάτρας με την ψήφο του να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο που έγινε σε όφελός του, εκλέγοντας και πάλι τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Δημοτική Αρχή που έχει μπροστά τις λαϊκές ανάγκες.
*
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ
Την Κυριακή επανεκλέγουμε εκείνους που «μεροληπτούν» υπέρ των εργαζομένων
(ΦΩΤΟ)
Πέμπτη 30/05/2019 - 22:56
«Παλεύουμε με νύχια και με δόντια για να μην απολυθεί κανείς. Για να δοθούν παρατάσεις. Ήδη καταφέραμε σε 4 χρόνια να μονιμοποιηθούν 20 συμβασιούχοι - εργαζόμενοι στο Δήμο. Στηρίζουμε πάντα τους αγώνες του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στο δρόμο, στις δικαστικές αίθουσες και όπου αλλού χρειάζεται». Μ' αυτά τα λόγια απευθύνθηκε την Πέμπτη ο Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης και εκ νέου υποψήφιος, στο προσωπικό του Δήμου κατά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο.
Τους κάλεσε μπροστά στο δεύτερο γύρο να αξιοποιήσουν αυτήν τους την πείρα και να την αντιστοιχήσουν με την ψήφο τους, να δώσουν «στη σημερινή Δημοτική Αρχή τη δυνατότητα να συνεχίσει την πορεία της. Για να έχετε ένα πραγματικό στήριγμα, ένα αποκούμπι στη λαίλαπα που θα έρθει», είπε μεταξύ άλλων. Εξηγώντας, στάθηκε μεταξύ άλλων στην αντιδραστική μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη», που προβλέπει ανταποδοτικότητα και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών στους δήμους, κάτι που το περιμένουν πώς και πώς οι εργολάβοι. «Αυτό κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να παλέψουμε ακόμη πιο δυνατά το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο δήμαρχος, καλώντας τους εργαζόμενους να στηρίξουν τη Δημοτική Αρχή που «στέκεται "μεροληπτικά" υπέρ τους».
Εκεί, στο αμαξοστάσιο καλωσόρισε και τους νέους εργαζόμενους, που έπιαναν πρώτη μέρα δουλειά και με το «καλημέρα» έλαβαν άμεσα τα μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, παπούτσια κ.ά.), με το Β. Σίμο να σημειώνει ότι ακόμα και αυτό αποτελεί κατάκτηση του σωματείου και της Δημοτικής Αρχής. Επισήμανε ακόμα ότι «είναι κοινή απόφαση οι συμβασιούχοι να μπαίνουν μόνο σε εργασίες που προβλέπονται και όχι πίσω από απορριμματοφόρα χωρίς να έχουν εμπειρία», αφού έτσι μεγαλώνουν οι κίνδυνοι για εργατικά «ατυχήματα».
Από τη μεριά του ο Χρύσανθος Κυριαζής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, μίλησε για τις Επιτροπές Αγώνα που δημιουργήθηκαν, τον αγώνα που δόθηκε μαζί με τη Δημοτική Αρχή για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι, για να πληρώνονται στην ώρα τους, «για να πάρει μια ανάσα ο κόσμος της δουλειάς. Τίποτα απ' όλα αυτά δεν είναι δεδομένο, ούτε τυχαίο. Όλα κατακτήθηκαν με αγώνες. Αυτή η Δημοτική Αρχή λειτουργεί ως λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην κεντρική εξουσία. Κι έχουμε πετύχει νίκες», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Το απόγευμα ο Β. Σίμος μαζί με τη Σεμίνα Διγενή βρέθηκαν στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης, τη Δραματική Σχολή Πέτρας που διαθέτει ο Δήμος Πετρούπολης. Στη συζήτηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Μίλτο Δημουλή και σπουδαστές της σχολής, βρέθηκαν στο επίκεντρο η κοινωνική λειτουργία της Τέχνης αλλά και η πολιτική που εμπορευματοποιεί τον πολιτισμό κι αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σε αυτόν ως φθηνά μέσα παραγωγής κέρδους.
Το λόγο πήραν «παιδιά που έχουν ανάγκη να κάνουν θέατρο» όπως ειπώθηκε, τα χαμηλά δίδακτρα της σχολής, οι υποτροφίες που δίνονται με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής: «Αν δεν υπήρχαν τα παραπάνω, πολλοί από μας δε θα ήμασταν σήμερα εδώ. Γιατί τα δίδακτρα σε άλλες σχολές είναι πανάκριβα. Δεν θα μπορούσαμε να σπουδάσουμε. Κι οφείλουμε να διαφυλάξουμε αυτό το έργο σαν τα μάτια μας», είπαν μεταξύ άλλων.
Φέτος ανεβάζουν την παράσταση «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, «η ιστορία ενός ακόμα πολέμου με αφορμή την αρπαγή μιας ωραίας γυναίκας αλλά με βαθύτερη αιτία την ανάγκη του ισχυρού να επεκταθεί εδαφικά και οικονομικά». Η πρεμιέρα της είναι στις 14 Ιούλη, στο Θέατρο Πέτρας, στις 9.15. Η είσοδος είναι ελεύθερη κι «αυτό που προσφέρουμε, λέει ο δήμαρχος Β. Σίμος, η εξαιρετική και πολυεπίπεδη δουλειά που γίνεται εδώ επιστρέφει στο λαό της Πετρούπολης».
Παράλληλα ο Β. Σίμος σε επιστολή του προς το λαό της Πετρούποληςαναφέρει ότι «Η αγωνιστική πορεία εγγύηση ότι η Δημοτική Αρχή της "Λαϊκής Συσπείρωσης" θα είναι συμπαραστάτης του λαού», ενώ και ο Θωμάς Κοτσαμπάς πρώην δήμαρχος Πετρούπολης εκφράζει τη στήριξη του στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στο Β. Σίμο και τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Την ίδια ώρα σε μια βρώμικη και συκοφαντική δημοσίευση σε βάρος του Βαγγέλη Σίμου προχώρησε ο επικεφαλής του συνδυασμού που πήρε τη δεύτερη θέση στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής.
*
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΔΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ
Κάλεσμα προς τους αγωνιστές και προοδευτικούς ανθρώπους του νησιού
Παρασκευή 31/05/2019 - 09:45 - Ενημέρωση: Παρασκευή 31/05/2019 - 14:44
Κάλεσμα προς τους αγωνιστές και προοδευτικούς ανθρώπους του νησιού απευθύνει με ανοιχτή επιστολή του ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Λαρδάς, ενόψει του β' γύρου των δημοτικών εκλογών στην Ικαρία. 
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του, αναφέρει:
«Απευθύνομαι σε κάθε Ικαριώτισσα και Ικαριώτη, στις νέες και τους νέους, σε όλες και όλους που αγαπούν και νοιάζονται για το καλό του νησιού μας και τους καλώ, ανεξάρτητα από το ποια πολιτική επιλογή έκαναν την προηγούμενη Κυριακή, στον δεύτερο γύρο να στηρίξουν με την ψήφο τους την «Λαϊκή Συσπείρωση» για να μπορεί το νησί μας να έχει δήμαρχο αγωνιστή. Δήμαρχο που θα μάχεται για τη λύση των  προβλημάτων, θα είναι δίπλα στο λαό και όχι απέναντί του.
Απευθύνομαι σε εσάς που δεν συμφωνείτε μαζί μας σε όλα. Αλλά και σε σας που διακρίνετε κενά, παραλείψεις και αδυναμίες μας.
Εμείς δεν παριστάνουμε τους αλάθητους.
Απευθύνομαι σε σας και σας λέω ότι οι όποιες παραλείψεις, οι όποιες αδυναμίες εντοπίστηκαν, έγιναν στην προσπάθεια και το σκληρό αγώνα που δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων, του ξεπουλήματος και της υποδούλωσης της χώρας , υπερασπιζόμενοι τα λαϊκά συμφέροντα, τις λαϊκές ανάγκες.
Δεν κάναμε πίσω, δεν είπαμε ψέματα, δεν υπηρετήσαμε αυτούς που μαύρισαν τη ζωή μας. Τους αντιπαλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις και σε δύσκολες συνθήκες κατορθώσαμε να έχουμε ορισμένες κατακτήσεις και αποτελέσματα. Την πολιτική που στηρίζει ο δήθεν ανεξάρτητος δημοτικός συνδυασμός της ΠΕΑ τη δοκιμάσαμε χρόνια τώρα, είναι η ίδια αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ που αποδείχθηκε πολύ επιζήμια για το λαό και το νησί μας.  
Απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους Ικαριώτες, στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που συμμετείχαν ή ψήφισαν συνδυασμούς που δεν πέρασαν στον δεύτερο γύρο. Μπορεί να έχουμε πολιτικές διαφορές όμως ειλικρινά πιστεύω ότι στη μάχη που δίνουμε αυτή την Κυριακή πρέπει να έρθετε δίπλα μας.  Αυτό επιβάλλει το συμφέρον του λαού.
Η θέση για ψήφο κατά συνείδηση μοιάζει υπεκφυγή, καλώ τους υποψήφιους των άλλων παρατάξεων να τοποθετηθούν καθαρά απέναντι στο βασικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στην κάλπη αυτή την Κυριακή : Θα συνεχιστεί η θετική πορεία δίπλα στο λαό του νησιού, πορεία με αποτελέσματα ή θα γυρίσουμε πίσω σε δήμαρχο υπερασπιστή της αντιλαϊκής πολιτικής, υποστηρικτή αυτών που μαυρίζουν τη ζωή μας.
Σας καλώ να συμβάλετε με τη ψήφο και τη δράση σας ώστε το βράδυ της Κυριακής, εδώ στην Ικαριά, των εξόριστων και της ανθρωπιάς, την Ικαριά της αντίστασης και της αξιοπρέπειας, με το εκλογικό αποτέλεσμα να χαμογελούν παλιοί και νέοι αγωνιστές, οι προοδευτικοί άνθρωποι και όχι οι δυνάμεις που τσακίζουν το βιός και τα δικαιώματά σας.
Να μην επιτρέψουμε ο υποψήφιος της ΠΕΑ που έχει σαφή στήριξη από την ΝΔ να γίνει δήμαρχος στο νησί μας.
Να μην επιτρέψουμε το πισωγύρισμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου